Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5273
EURO
34,8692
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.435,970
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD'de Kabus Günü!
ABD de Kabus Günü!
 
ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Charlottesville kentinde, ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürülmesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi. Yerel yetkililere göre yaralıların sayısının ise 34 olduğu belirtiliyor.
 
13.8.2017 - 09:01

 Aracın sürücüsünün yakalandığını öğrenildi. ABD Başkanı Donald Trump, Virginia eyaletine bağlı Charlottesville şehrindeki ırkçı gösterileri "en sert dille" kınadı. Öte yandan, ilerleyen saatlerde de Virginia eyaletinde bir polis helikopterinin düştüğü açıklandı.ABD basınında yer alan haberlere göre, Charlottesville'de, ırkçıların yaptığı gösteriyi protesto eden ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürüldü.
Aracın çarptığı çok sayıda eylemcinin yaralandığı olayda 1 kişi de hayatını kaybetti.Yaralılardan bazılarının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu aktarıldı.

TRUMP IRKÇI GÖSTERİLERİ KINADI

POLİS HELİKOPTERİ DÜŞTÜ, 2 POLİS ÖLDÜ

Charlottesville'deki ırkçı grupların protestolarını izlemekle görevli olduğu belirtilen polis helikopteri bir golf sahası yakınında düştü. Helikopterde bulunan polis teşkilatı mensubu 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Federal Havacılık İdaresi helikopterin eyalet polisine ait olduğunu teyit ederken, Virginia Eyalet Polisi kazayla ilgili soruşturma başlattı.
ABD Başkanı Donald Trump yayınladığı taziye mesajında, "Bugün ölen Virginia Eyalet Polis Teşkilatının değerli memurlarına, ailelerine ve diğer sevgili memurlarına en derin taziyelerimi sunuyorum, hepiniz bu ulusun ürettiği en iyi kişilerdensiniz" ifadesini kullandı.

Virginia Valisi Terry McAuliffe de yaptığı açıklamada, "Bugün Charlottesville kenti ve büyük ulusumuz için çok acı bir gün" ifadesine yer verdi.

Charlottesville kentinde daha önceki bir olayda ise ırkçıların yaptığı gösteriyi protesto eden ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürülmesi sonucunda bir kişi yaşamını yitirmiş, birçok kişi yaralanmıştı.

Konfederasyon ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planı üzerine, aşırı ırkçı grupların protesto gösterileri başlattığı kentte, ırkçılık karşıtı grubun tepki göstermesi üzerine olaylar büyürken olağanüstü hal ilan etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Virginia eyaletine bağlı Charlottesville şehrindeki ırkçı gösterileri "en sert dille" kınadı.

Trump, düzenlediği basın toplantısında, Charlottesville şehrinde ırkçılar ve karşıtları arasında çıkan olaylara tepki gösterdi.

Şiddet ve nefretin kabul edilemez olduğunu belirten Trump, "Yaşanan bu çok yönlü şiddet, nefret olaylarını en sert dille kınıyoruz, çok kötü." ifadelerini kullandı.

Irkçı gösterilerin ABD'de yeni bir gelişme olmadığını kaydeden Trump, "Bu sorun ülkemizde uzun zamandan beri yaşanıyor. Sadece Donald Trump ya da Barack Obama dönemine ait değil." dedi.

Trump, sorunların eskiye dayandığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu ülkenin yaralarını sarmalıyız. Bu yaraların tarihi çok eski zamanlara dayanıyor. Herkes bu sorunların çözümünü istiyor ve biz de bu sorunun bir an önce çözümü için her türlü adımı atacağız."

Öte yandan, basına yansıyan haberlerde, Charlottesville'de ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürülmesi sonucu bir kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı ve yaralılardan bazılarının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Şehirdeki, ırkçılar ve karşıtları arasındaki şiddet olayları devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter hesabından "Hepimiz bir arada olmalıyız ve nefreti kınamalıyız. ABD'de bu tür şiddet olaylarına yer yoktur. Bir olmalıyız." mesajını paylaşmıştı.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Pakistan'da Askeri Araca Bombalı Saldırı

Karganın Saldırdığı 7 aylık bebek Öldü

Kuzey Kore krizi: 7 Olası Senaryo
»  Kuze Kore'den ABD Üssünü Vurma Planı!
»  Çin'de 7 Büyüklüğünde Deprem
»  Trump resmen tehdit etti
»  ABD'den Lübnan'da Kritik Hamle
»  Venezuela'da Darbe Girişimi
»  ABD Senatosu'ndan Filistin Tasarısı
»  Katar'a Flaş Çağrı
»  Afganistan'da Camide Patlama,20 Ölü
»  ABD Maduro'yu kara listeye aldı
»  Suudi Arabistan: "Bu Bir Savaş İlanıdır"
»  Katar Krizinde Sıcak Felişme
»  Putin'den ABD'ye Büyük Rest
»  Beyaz SarayToz Duman
»  Almanya,Eski Dizel Araçları Yasakladı
»  Pakistan'da Navaz Şerif'i Şok Eden Karar
»  "ABD Diz Çöküp Özür Dilemeli"
»  Putin ABD'ye Misilleme Yapacak
»  Trump: Esad Yaptıklarını Ödemeli
»  Hindistan'da domatese silahlı koruma!
»  Kabil'de Bomba Yüklü Araçla Saldırı
»  Rusya ile Ukrayna Arasında YüksekGerilim
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.