Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,0300
EURO
43,2725
IMKB
9.381,000
ALTIN
3.959,590
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD'den Çin'i Kızdıracak Yeni Açıklama
ABD den Çin i Kızdıracak Yeni Açıklama
 
ABD'den Çin ile son dönemde yaşanan krizi daha da derinleştirecek bir ziyaret geldi. Panama'ya çıkarma yapan ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth "Panama Kanalı'nı Çin'in etkisinden hep birlikte geri alacağız ve bunu diğer yetenekli, aynı düşüncedeki müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte yapacağız" açıklamasında bulundu.
 
9.4.2025 - 10:43

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Panama ziyareti sırasında Devlet Başkanı Jose Raul Mulino ile Panama City'de ortak basın toplantısı düzenledi.

"HEP BİRLİKTE GERİ ALACAĞIZ"
Burada yaptığı konuşmada Hegseth, Çin'in Panama Kanalı üzerindeki etkisine işaret ederek, "Panama Kanalı'nı Çin'in etkisinden hep birlikte geri alacağız ve bunu diğer yetenekli, aynı düşüncedeki müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte yapacağız." ifadesini kullandı.

"ÇOK NET OLMAK İSTİYORUM"
Hegseth, "Çok net olmak istiyorum: Çin bu kanalı inşa etmedi. Çin bu kanalı işletmiyor ve Çin bu kanalı silahlandırmayacak." diyerek, ABD'nin Orta Amerika ülkesiyle ilişkilerinin gelişmeye devam edeceğini savundu.

TRUMP'IN SÖZLERİ
ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonra şubat ayında Kongre'de yaptığı konuşmada, "Ulusal güvenliğimizi daha da artırmak için yönetimim Panama Kanalı'nı geri alacak." ifadesini kullanmıştı.

ABD Başkanı daha önceki açıklamalarında da Panama'daki ABD askeri varlığını artırarak Çin'in buradaki etkisini, özellikle de kanala erişimini azaltmak amacında olduklarını söylemişti.

Yıllık değeri yaklaşık 270 milyar dolar olan ABD konteyner trafiğinin yüzde 40'ından fazlasının Panama Kanalı'ndan geçtiği belirtiliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Flaş..Çin'den Trump'a Bir Rest Daha

Trump: "Adeta Para Yağıyor"

Trump Çin'e Vergiyi Yüzde 104'e Çıkardı
»  Putin'in Gizli Savaşı Deşifre Oldu
»  ABD'de Trump Karşıtları Ayaklandı
»  Çin'den ABD'ye 'Kısasa Kısas' Kararı!
»  ABD'de Borsa Depremi!
»  Gümrük Tarifelerine Dünyadan Tepki Yağdı
»  Trump Yeni Gümrük Vergilerini Açıkladı
»  İsrail'den Skandal Gazze Kararı
»  Fransa'da Aşırı Sağcı Le Pen'e Şok
»  Trump'tan Husilere Bir Uyarı Daha
»  Myanmar'daki Depremlerdeı 1700 Kişi Öldü
»  Asya'daki Felaketten Korkunç Görüntüler
»  Myanmar'da 7.7 Büyüklüğünde Deprem
»  Trump'tan Petrol ve Gaz Tehdidi!
»  İsrail Yine Hastane Vurdu!
»  Hamas'tan BM'ye Flaş Çağrı
»  İran'dan Trump'ın Tehditlerine Yanıt
»  Flaş.. İsrail Gazze'ye Bomba Yağdırdı
»  BM'den, Yemen'de İtidal Çağrısı
»  Flaş..Trump ile Putin Yarın Görüşecek
»  Putin'den Kamuflajlı Gövde Gösterisi
»  Ukrayna-Rusya Savaşında Gözler Putin'de
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.