Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ADALET BAKANI'NDAN İŞ İSTEYEN VATANDAŞA ŞOK YANIT
ADALET BAKANI NDAN İŞ İSTEYEN VATANDAŞA ŞOK YANIT
 
ADALET Bakanı Mehmet Mehmet Ali Şahin, Sinop'un Boyabat İlçesi'nde kendisinden iş isteyen vatandaşa, "Benim Fabrikam yok ki" yanıtını verdi
 
20.11.2008 - 16:35

Boyabat'ta yaptırılan Adliye Sarayı'nın hizmete açılması nedeniyle Yeni Adliye Sarayı önünde düzenlenen tören öncesi Adalet Bakanı Mehmet Mehmet Ali Şahin'e Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, "Sorunlara neşter olması için bu hediyeyi kabul edin" el yapımı bıçak hediye etti. Bakan Şahin, şeffaf ambalaj içindeki bıçağı görünce, "Adalet Bakanı'na bıçak verilir mi?" diyerek sitemde bulundu, ancak hediyeyi kabul etti. Bakan Şahin, protokol sırasındaki yerinde konuşmaları dinlerken, evli, 2 çocuk babası Özay Çelikçi, kalabalık arasından Adalet Sarayı'nın 1 metre yüksekliğindeki koruma duvarına çıkıp, "Sayın Bakanım açım. Boyabat'ta iş yok, iş istiyorum, başka bir şey istemiyorum" diye bağırdı. Bu sırada Bakan Şahin, "Gel yanıma konuşalım" diye seslendi. Ancak işsiz Çelikçi, polisler tarafından kalabalıktan ağzı kapatılarak çıkarıldıktan sonra polis otomobiline bindirilmek istendi. Polislere uzun süre direnen Özay Çelikçi, "Ben iş istiyorum, İşsizim. Bırakın beni. Bakan beni yanına çağırdı" diye bağırmayı sürdürdü. Ancak güçlükle otomobile bindirilen genç gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HAKİM VE SAVCILARA LOJMAN YAPILACAK

Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Şahin, Türkiye'de son 6 yıl içinde 95'inci adalet sarayını hizmete açtıklarını söyledi ve "Biz zaman zaman resmi ziyaretler için başka ülkelere, Avrupa ülkelerine gidiyoruz. Oralarda en görkemli, en prestijli binalar adalet sarayları. Çünkü hep söylenir zaten. Adalet saraylarına girildiğinde o cümleyi hep görürsünüz, `Adalet mülkün temelidir' O bakımdan bizim adliye binalarımızın, bunu anımsatacak güzellikte ve görkemde olması gerekir. O nedenle adalet binalarımızı modern hale getirme çalışmalarına bundan sonra da devam edeceğiz" dedi.

Bakan Şahin, Ulusal Yargı Ağı projesiyle dava sırasında Nüfus Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü'nden istenen bilgilerin birkaç dakikada mahkemeye ulaştırıldığını, böylece yargı sürecinin hızlandırıldığını da dile getirdi. Bakan Şahin, yargıçların ve savcıların çok daha rahat bir ortamda hizmet vermelerini sağlamak için tedbirler alındığını da söyleyerek, "Adalet Bakanlığı olarak son yıllarda lojman yapımına da büyük önem verdik. Onlar kira derdi peşinde koşmamalılar. Daha eksiğimiz var. En geç 3 yıl içerisinde Türkiye'de tüm hakim ve savcılarımızı lojmana kavuşturmak istiyoruz. Çünkü onlar çok rahat ederlerse, kafaları rahat olursa, gönülleri rahat olursa yargılama işinde de vatandaşımızın işini o kadar kolay ve kısa sürede gerçekleştirirler" dedi.

İŞSİZİN TEPKİSİNE YANIT

Konuşmasının son bölümünü "İş istiyorum" diye bağıran Özay Çelikçi'ye yanıta ayıran Bakan Şahin, "Nereye gitti Özay, Özay burada mısın?" dedikten sonra şunları söyledi:

"Ben tanıyorum bu arkadaşı. Bu arkadaşımız yakın bir zamana kadar bizim misafirimizdi. Cezaevinden yeni çıktı, tahliye oldu. Geçmiş olsun. `İş istiyorum' dedi. Tabi bakın Aralık ayının 15'inde 15 bin yeni memur alacağız. Eğer Özay şartları taşıyorsa başvursun. Adalet Bakanlığı olarak infaz koruma memuru alıyoruz. Zabıt katibi alıyoruz ama sınavla alıyoruz. Şartlarını taşıyorsa başvurur. Çünkü benim fabrikam yok. Devletin daireleri de benim dairem değil. Eleman alıyoruz ancak sınavla KPSS'ye girecek. Doğru tercihte bulunacak ve ondan sonra yerleştirmede herhangi bir kamu kuruluşuna personell olarak girecek. O bakımdan benden iş isteyen o arkadaşım veya onun gibi düşünen kardeşlerimiz bakın Aralık ayının 15'nden itibaren 15 bin civarında boş kadro için ilanlar yapılacak. Tercih kitapcıkları dağıtılacak. KPSS'ye girmiş olan gençlerimiz buyursunlar, başvursunlar. 2009 yılında da böyle olacak. O bakımdan birkaç gün önceye kadar bizim misafirimiz olan Özay'ın burada gelip bana söylemesi gereken bir sözü burada işte bağırarak söylemiş olması, Boyabatlıların geleneksel misafirperverliğine yakışmadı. Çünkü ben bilirim ki Boyabatlılar son derece misafirperver insanlardır. Bir dertleri varsa gelir söyler, biz de derdine derman oluruz."

YENGEYİ DÖVME

Ardından, orada olmayan Özay Çelikçi'ye nasihatta da bulunan Bakan Şahin, "Lütfen yenge hanımı dövmeyin. Hanım senden çok şikayetçi. Özay eğer duyuyorsan beni dinle. Hanımlara el uzatılmaz. Yenge senden çok şikayetçi. Delikanlı adamsın, eline taş versek sıkacak kadar güçlüsün. Ama hem misafirperver ol hem de el kaldırılmaması gereken bir hanıma özellikle de eşine el kaldırma. İş konusunda dediğim çerçevede hareket edersin başvuruda bulunursun" dedi. Bakan Şahin, daha sonra Adalet Sarayı'nı hizmete açtıktan sonra AKP İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Şahin ardından, karayoluyla Kastamonu'ya geçti.

`KARDEŞİM EŞİNİ DÖVÜYORDU'

Bu arada Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den iş isteyince polis tarafından gözaltına alınan ve Boyabat İlçesi Kumluk Mahallesi'nde oturan Özay Çelikçi'nin uzun süredir işsiz olduğu ortaya çıktı. Özay Çelikçi'nin eşi 22 yaşındaki Hatice, çocukları 3.5 yaşındaki İbrahim ve 2.5 yaşındaki Selamet Çelikçi'nin geçimini zaman zaman çayçılık yaparak sağladığını belirten ablası Şehibe Akçay, "Eşini dövüyordu. Zaman zaman psikolojik bunalımlar da yaşıyordu. Ara sıra çay ocaklarında çalışıyordu. Kardeşimin hiç sürekli işi olmadı" dedi. Özay Çelikçi'in 2003 yılında 27 yaşındaki oğlu Murat Akça'yı sokakta bıçakla karnından yaraladığını ve bu nedenle 1 yıl cezaevinde yattığını da söyleyen abla Şehibe Akça, "Özay'ın yeşil kartı bulunuyor ve Kaymakamlık'tan yardım alıyordu. Kendisinin psikolojik sorunları var. Bu yüzden tedavi olması lazım" diye konuştu. Özay Çelikçi'nin Emniyet'teki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.





Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜZMEZ DAVASINDA AVUKAT ŞOKU

ERGENEKON'DA ŞOK SORU

AKTAN'IN CENAZESİNDE KADIN ERKEN YAN YANA SAF TUTTU
»  SPOT HABER, YEREL SEÇİMLER'İN NABZINI TUTUYOR
»  TERİM, TRT'Yİ PROTESTO ETTİ
»  ERDOĞAN'DAN KESİN YASAK
»  DERİN PKK'LILARIN İTİRAFLARI
»  BAHÇELİ'NİN ALEVİ AÇILIMINA DESTEK
»  SEÇİM YAKLAŞTIKÇA SEÇMENİ TAVLAMA YARIŞIDA ARTTI
»  NTV'DEN, GECİKTİRİCİ AÇIKLAMASI
»  DİYANET'İN MUTA NİKAHI SKANDALI
»  171 YILDIR DOĞRU SANILAN YANLIŞI DÜZELTTİ.
»  DİYARBAKIR'DA SICAK ÇATIŞMA, 2 ER ŞEHİT
»  KÜRESEL SERMAYENİN FEHMİ'Sİ
»  ADANA BELEDİYESİNE 70 KADIN ŞOFÖR ARANIYOR!
»  BAŞBAKANDAN YATIRIM GÜVENCESİ
»  BİLGİ GÜNCELLEMESİ YAPTIRMAYANIN CEP'İ KESİLECEK
»  SOMALİ'DE KORSAN OLMAYANA KIZDA YOK
»  EV VE İŞYERİ TELEFONLARIDA CEP'E GEÇİŞ YAPABİLECEK
»  JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRI: 2 ER ŞEHİT 3 ER YARALI
»  ŞIRNAK'TA 3 TERÖRİST TEMİZLENDİ
»  TÜRK HACKER BAHAMA ADALARINA GİDERKEN YAKALANDI
»  ŞEHİT OLAN BİNBAŞI'NIN İSMİ SÜLEYMAN CAN
»  BAYKAL'DAN "ÇARŞAFLI" ELEŞTİRİLERE YANIT
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.