Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2768
EURO
37,6165
IMKB
8.985,000
ALTIN
2.882,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ADALET BAKANI ŞAHİN: “İNANIYORUM Kİ ERGENEKON DERS OLMUŞTUR
ADALET BAKANI ŞAHİN: “İNANIYORUM Kİ ERGENEKON DERS OLMUŞTUR
 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon örgütüyle ilgili, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm kurum ve kurullarıyla başta anayasa olmak üzere kanunları harfiyen uygulayacak ve kanuna aykırı davrananlarla ilgili üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirecektir. Keşke ülkemizde bu tür, hepimizi rahatsız eden bir takım yasa dışı yapılanmalar olmasaydı. Ama inanıyorum ki bu şekilde düşünenler içinde bu son yapılanlar ve gelişmeler ciddi bir ders olmuştur” değerlendirmesini yaptı.
 
29.1.2008 - 00:05
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in MHP ile yapılan türban görüşmelerine katılması nedeniyle Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin açıklama yaptı. Toplantının uzun sürmesine karşın gündemde olan konuları bitiremediklerini belirten Şahin, toplantıda sadece Genel Kadro ve Usulü Hakkındaki Kanun tasarısının imzaya açıldığını söyledi. Tasarının, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapmak üzere sportif eğitim uzmanı kadrosuyla ilgili olduğunu kaydeden Şahin, “Sporun bilimsel yöntemlerle yapılmasına ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunlarından alacağımız bu genç arkadaşlarımızla taşrada sporun kalitesini daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

-TİCARET KANUNU EN GEÇ HAZİRAN AYINDA KABUL EDİLİR-
Şahin, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın AB’ye katılım süreci ve fasılların son durumu hakkında bilgi verdiğini söyledi. Şahin, Babacan’ın şirketler hukuku faslının daha açılma ihtimali belirterek bunun için Türk Ticaret Kanunu’nun bir an evvel yasalaşması gerektiğini söylediğini aktardı. Şahin, “Genel Kurul gündemine inmiş olan Türk Ticaret Kanunu’nun en geç Haziran ayına kadar en geç parlamentodan geçirerek yasalaştırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

-RTÜK YASASI DEĞİŞİYOR-
Adalet Bakanı Şahin, Bakanlar Kurulu’nun gündemini en çok 3984 sayılı Radyo ve Televizyon Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun olduğunu belirterek bu kanunun bugüne kadar 20’ye yakın değişikliğe uğradığını ifade etti. Tamamen müstakil bir yasa tasarısı taslağı hazırlandığını belirten Şahin, tasarıyla ilgili Devlet Bakanı Mehmet aydın ve RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın yasa tasarısıyla ilgili kurulu yaptıklarını bildirdi.

Taslağın 53 madde ve 9 geçici madde olmak üzere toplan 62 maddeden oluştuğunu belirten Şahin, taslağın düzenleme konusundaki yetki karmaşasını ortadan kaldırmayı, yayıncılık sektörünün dışa açılmasını ve rekabeti arttırmayı hedefliyor kaydetti. Şahin tasarının neler getirdiğine dair de şu bilgileri verdi:
“Müeyyide sistemi tamamen değişiyor. Yayın kuruluşlarının karasal yayın lisansına sahip olmaları ve lisans ücretlerinin kanal ve frekans ücretlenin tahsili mümkün hale geliyor, sayısal yayıncılığa geçiş süreci belirleniyor, medya sahipliğine ilişkin düzenlemeler getiriliyor, TRT’nin de denetimi RTÜK tarafından yapılır hale geliyor, ilerde çıkabilecek yeni yayın teknolojilerine uyum amaçlanıyor, tekrar tekrar yasa değişmesin diye şimdiden ilerisi öngörülme suretiyle yasa böyle bir düzenleme yapılıyor, rating ölçümleri yapacak şirketlerle ilgili yeni düzenlemeler öngörülüyor, yayın ilkeleri genel ilkeler korunarak yeniden düzenleniyor. Cevap ve düzeltme hakkına yeni bir yaklaşım getiriliyor, yerli yapıma yer verilmesi zorunluluk haline getiriliyor.”
-“3 KİŞİLİK KOMİSYON OLUŞTURULDU”-
Şahin, bakanların tamamının taslak üzerine görüşlerini dile getirdiklerini belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan oluşan 3 kişilik komisyonun bir çalışma yaparak tasarıyı tekrar Bakanlar Kurulu’na getireceklerini açıkladı.

-“MEDENİYETLER İTTİFAKI HAFTAYA KALDI”-
Mehmet Ali Şahin, toplantıda Medeniyetler İttifakı Ulusal Planı’nın bakanla dağıtıldığını ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Belediyeler Kanununda yapılacak değişiklik hakkında kurul üyelerine bilgi verdiğini söyleyerek bu iki konunun gelecek hafta ele alınacağını söyledi. Atalay’ın güvenlikle ilgili son gelişmeler hakkında kurula bilgi verdiğini de açıklayan Şahin, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısının son geldiği durum hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Faruk Çelik’in bilgi verdiğini söyledi.

-“301, PARTİ GRUBUNUN İNİSİYATİFİNDE” -
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şahin, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin değiştirilmesinin ertelemesinin söz konusu olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine, “301. madde ile ilgili konu şu anda tamamen grubumuzun inisiyatifinde bir konudur. Üzerinde çalışmalar tamamlanmış olan bir teklifi TBMM Başkanlığı’na öngördükleri bir zamanda vereceklerdir. O da sanıyorum TBMM komisyonlarında ve “Genel Kurul’da kısa sürede görüşülür” dedi.

-“TRT’Yİ RTÜK’ÜN DENETLEMESİNE BAKANLAR OLUMLU YAKLAŞTI”-
RTÜK Kanunu Tasarısı ile ilgili eleştiriler hatırlatılan Şahin şöyle konuştu:
“Kamuoyunda olan bu tartışmalar Bakanlar Kurulu’nda da ortaya kondu. Kimi bakan arkadaşlarımız düzenlemelerle ilgili farklı yaklaşımlarını ortaya koydular. Kimi bu önerilere destek veren açıklamalar yaptı, kimi farklı öneriler getirdi. Bütün bu öneriler 3 bakan arkadaşımızın içinde bulunduğu bir çalışma komisyonunda tekrar değerlendirilerek Bakanlar Kurulu’na imza için geleceği kanaatindeyim. Söyledikleriniz kesinleşmiş konular değildir. Bakanlar Kurulu’na kesinleştiğinde gelecektir. Şu anda bir tasarı taslağı üzerinde konuşuyoruz.”
Şahin, “RTÜK’e TRT’yi denetleme yetkisinin verilmesi TRT’nin özerk yapısına bir sıkıntı vermez mi?” sorusunu “Bu konuda Bakanlar Kurulumuzda hiçbir tartışma olmadı. Bu düzenlemeye arkadaşlarımızın olumlu yaklaştığı kanaatindeyim” diye yanıtladı.

-İNANIYORUM Kİ ERGENEKON CİDDİ BİR DERS OLMUŞTUR”-
Bakan Şahin, “Ergenekon terör örgütü ile ilgili Bakanlar Kurulu’nda bir değerlendirme yapılıp yapılmadığı” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
“Önce yargıya intikal etmiş bir konunun detayları hakkında bilgi vermemin mümkün olmayacağını takdir edersiniz. Ancak şunu ifade edebilirim bu sorunuz üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Hükümetimiz her türlü kanunsuzlukla mücadelede kararlıdır. Özellikle organize suç örgütlerinin, terör örgütlerinin ve bunların kurmuş olduğu çetelerin ucu nereye kadar giderse gitsin sonuna kadar takipçisi olacaktır. Bu konuda emniyet güçlerimiz üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde ortaya koyuyorlar. Bağımsız yargı organlarımız üzerine düşeni yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm kurum ve kurullarıyla başta anayasa olmak üzere kanunları harfiyen uygulayacak ve kanuna aykırı davrananlarla ilgili üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirecektir. Keşke ülkemizde bu tür, hepimizi rahatsız eden bir takım yasa dışı yapılanmalar olmasaydı. Ama inanıyorum ki bu şekilde düşünenler içinde bu son yapılanlar ve gelişmeler ciddi bir ders olmuştur.” (ANKA/SON)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TRABZON,RİZE'Yİ EVİNDE DEVİRDİ 4-0

ÜNİVERSİTEDE TÜRBAN'DA TOP ,BAHÇELİ VE ERDOĞAN'DA

DEMİREL'DEN TÜRBAN YORUMU
»  ÜNİVERSİTE'DEN TÜRBANA YÖNELİK ÇOK SERT AÇIKLAMA
»  AKP VE MHP TÜRBAN İÇİN YENİDEN BİR ARAYA GELDİ
»  ERMENİLER TÜRKLER TARAFINDAN SOYKIRIMA MARUZ KALMADI"
»  ANKET'E GÖRE MEMUR HAYATINDAN MEMNUN!
»  FATİH TERİM'İN MAAŞI ERDOĞAN'IN KAÇ KATI ?
»  BEKİR COŞKUN, DOĞAN GRUBU İLE YOLLARINI AYIRIYOR
»  EMEKLİYE AYRILAN PAŞA KONUŞTU
»  CHP'DEN DEMİRYOLLARI İÇİN MECLİS ARAŞTIRMA İSTEMİ
»  301'E TÜRBAN ERTELEMESİ
»  GALLER'DEKİ ERMENİ SOYKIRIM ANITI SALDIRIYA UĞRADI
»  İSTANBUL'A YAĞMUR BOMBASI ATILDI
»  AKP'NİN ŞAŞIRTAN TÜRBAN OYUNU,
»  PROF. YAYLA'YA ATATÜRK'E HAKARETTEN HAPİS CEZASI
»  "GENEL AHLAKA UYGUN KIZ YARATMA PROJESİ"
»  YP LİDERİ SAADETTİN TANTAN'DAN ŞOK AÇIKLAMALAR!
»  KOMUTANLAR NEDEN İSTİFA EDİYOR?
»  DİLİNİ TUTAMAYIP ERKEN KONUŞAN VEKİLE DİSİPLİN YOLU
»  ERDOĞAN'I IŞINLADILAR
»  "AKP, DİYARBAKIR'I ALIRSA PKK BİTER"
»  RAHŞAN HANIM EŞİYLE AYNI YERDE OLMAK İSTİYOR
»  PERİNÇEK'TEN MÜTHİŞ İDDİALAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.