Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1549
EURO
38,2656
IMKB
10.030,000
ALTIN
2.915,690
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AFOROZ EDİLENPAPAZ'IN EŞİ VATİKAN'A ATEŞPÜSKÜRDÜ
AFOROZ EDİLENPAPAZ IN EŞİ VATİKAN A ATEŞPÜSKÜRDÜ
 
Evlendiği, papazların evliliğini savunduğu, evli kişilere piskoposluk unvanı verdiği gerekçesiyle, Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benedikt'in aforoz ettiği 76 yaşındaki Zambiyalı Başpiskopos Emmanuel Milingo'nun Koreli eşi Maria Sung, Vatikan'a verdi veriştirdi.
 
28.9.2006 - 00:12
21 Mayıs 2001 tarihinde New York'ta evliliklerini duyurdukları günden bu yana Vatikan yetkililerinin kendilerine çok çektirdiğini belirten Maria Sung, Papa'nın aforoz kararıyla ilgili olarak bugün Corriere della Sera gazetesinde yer alan demecinde, artık kendilerinin rahat bırakılmasını istedi. Sung, Papa ve Vatikan yetkililerini eleştirerek, "Nankörler. Kocam yıllardır sadece onlar için çalıştı, şimdi emekli. Ama bize hala rahat vermiyorlar. Nedir bu Vatikan? Bir din mi, hükümet mi, mafya mı? Bizi rahat bıraksınlar" diye konuştu.

2001'de Moon Tarikatının düzenlediği bir merasimle evlenmelerinin ardından, kocasının Vatikan yetkililerince markaja alınarak yaklaşık beş yıl boyunca Roma yakınlarındaki bir manastırda zorunlu ikamete tabi tutulduğunu hatırlatan Maria Sung, "Başpiskopos artık benimle. Bugüne kadar çok acı çekti, ama artık mutlu. Bana çoktandır kavuşmak istiyordu. Ama gece gündüz gözetim altında tutulduğu için bunu başaramamıştı" dedi.

Sung, en büyük hallerinin bir çocuk sahibi olmak olduğunu belirtti. "Resmi nikahımızı da kıydık, şimdi bir çocuk yapmak istiyoruz" diyen Sung, olayı bir skandal olarak niteleyenlere de tepki göstererek, şöyle konuştu:
"Bunda garip olan nedir? Aynı yatağı paylaşıyoruz. Gereken her şeyi de yapıyoruz. Yaşlı olması umurumda değil. Birbirimizi seviyoruz. Başpiskoposun çocuk yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim".
Vatikan yetkililerinin halen peşlerinde olduğunu da ileri süren Maria Sung, "Kocam her sabah ayin yapıyor, sürekli barıştan söz ediyor. Ama nasıl bir barıştır anlayamadım. Sürekli peşimizde olup bizi izledikleri için, huzur içinde bir eve sahip olmamız bile imkansız" diye konuştu.

KARDİNAL MARTINS: MILINGO HATASINDAN DÖNERSE BAĞIŞLANIR

Öte yandan, Vatikan'a bağlı kurumlardan biri olan Azizlik Davalarını İnceleme Kurulu Başkanı Kardinal Jose Saraiva Martins, Başpiskopos Milingo'nun hatalarından dönüp pişman olması durumunda, hakkındaki aforoz kararına rağmen affedilebileceğini söyledi.

Kardinal Martins, La Repubblica gazetesinde yer alan demecinde, "Kilise bir annedir, Milingo hatasından dönerse bağışlanır" dedi. Kardinal Martins, Başpiskopos Milingo'nun papazların evlenebileceğini savunmasının ve evlenmesinin Kilise açısından "ciddi bir yara" olarak niteleyerek şöyle konuştu: "Milingo, bu gidişle aforoz edeceğini biliyordu. Ama hiçbir şeye kulak asmadı. Hadise üzüntü verecidir. Davranışlarını gözden geçirmesi, zor bir ihtimal. Ama Kilisenin pişman olanlara yeniden kucak açacağını kendisi de biliyor".

Roma Katolik Kilisesi'nin Zambiyalı piskoposu Milingo, 1970'li yıllarda Şeytan çıkarma ayinleriyle ün salan bir kişi olarak tanınıyordu. 1983'ten itibaren Roma'da ikamet etmeye başlayan Milingo'nun, 2001 yılında New York'ta sürpriz bir şekilde evlendiğini açıklaması Vatikan tarafından "skandal" olarak nitelenmişti.

Olay sonrasında Vatikan yetkilileri tarafından, bu düşüncesinden caydırılan Milingo, yaklaşık beş yıldır Roma yakınlarında bir manastırda gözetim altında tutuluyordu. Milingo'ya gözetim altında tutulduğu süre içerisinde Maria Sung ile iletişim kurma imkanı da tanınmıyordu.

Milingo, geçen Temmuz ayında manastırdan gizlice kaçmasının ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkmıştı. Başpiskopos Milingo'nun evlilikte ısrarı, papazların evlenebileceklerini savunması, evli papazlara piskopos unvanı vermesi, dün itibarıyla Vatikan tarafından aforoz edilmesiyle sonuçlanmıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'DE LİSE'DE SİLAHLI DEHŞET

WASHİNGTON'DA ŞÜPHELİ PAKET ALARMI

AB'DEN ROMANYA VE BULGARİSTAN ÜYELİĞİNE YEŞİL IŞIK
»  AB'DEN KKTC'YE 139 MİLYON EURO
»  TALİBAN: " BİN LADİN HAYATTA"
»  TÜRKİYE'NİN NÜKLEERE GEÇİŞİ KORKU YARATTI
»  DARBECİ ASKERLERİN UMUDU KADINLAR
»  HACKER'LAR VATİKAN RADYOSUNU ÇÖKERTEMEMİŞ
»  ACELECİ BEBEK, UÇAKTA DOĞDU
»  PAPA YİNE ÖZÜR DİLEMEDİ!
»  PAKİSTAN'DA ELEKTRİK KESİLİNCE DARBE SÖYLENTİLERİ ÇIKTI
»  İSRAİL, BATI ŞERİA VE GAZZE ŞERİDİ'NE ABLUKAYI KALDIRDI
»  ABD'DE ŞOK IRAK RAPORU
»  ERKEKLERİN GELİN OLDUĞU ÜLKE
»  IRAK'DA ABD ASKERLERİNİN CESEDLERİNİ SÜRÜKLEDİLER
»  IRAK ADIM ADIM FEDERALİZME DOĞRU GİDİYOR
»  FRANSA'DA CAMİLERE IRKÇI SALDIRI
»  SADDAM'IN AVUKATLARINDAN BOYKOT KARARI
»  YUSUF İSLAM PAPA'YA YOL GÖSTERDİ
»  İNGİLİZ ASKERLERİ IRAK SİLAHLARINI SATIYOR İDDİASI
»  İNGİLTERE'DEN ÖLDÜRÜCÜ ALARMI
»  AMERİKA'NIN AHLAKSIZ İNTİKAMI
»  İNGİLİZ İSTİHBARATI PARLEMENTOYU KANDIRMIŞ
»  LADİN ÖLMEDİ AMA AĞIR HASTA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.