Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4172
EURO
43,7475
IMKB
9.433,000
ALTIN
4.061,670
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AK PARTİ ANKETİNDE BAŞBUĞ SORUSU
AK PARTİ ANKETİNDE BAŞBUĞ SORUSU
 
Erdoğan'a sunulan araştırmaya göre vatandaşın kafası Başbuğ'un tutuklanmasında karışık ancak uzun tutukluluk süresine itirazda net. Uzun tutukluluğu eleştirenler yüzde 55.4, "tutuklama doğru" diyenler yüzde 42 oldu
 
17.2.2012 - 09:03

SABAH, Başbakan Tayyip Erdoğan ile AK Parti MYK üyelerine geçtiğimiz hafta sunulan saha araştırmasındaki çarpıcı sonuçlara ulaştı. Pollmark tarafından yapılan araştırma 26 ilde, 15-25 Ocak 2012 tarihleri arasında 5.100 kişiyle yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirildi. Ankette "Türkiye'de bugün hayatta olan en beğendiğiniz devlet adamı veya siyasetçi kimdir?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 41.7'si Başbakan Tayyip Erdoğan'ın adını verdi. 6 Şubat'ta Erdoğan ile AK Parti yöneticilerinin bilgisine sunulan araştırmaya, güncel bir soru da eklendi. Genelkurmay eski Başkanı Org. İlker Başbuğ'un tutuklanması üzerine ankette, "yüksek rütbeli subay" bağlantılı özel bir soru da soruldu. Uzun tutukluluk süresine ilişkin eleştiriler de yer alan araştırmada Suriye'deki gelişmeler ile kamuoyunun İsrail'e bakışı irdelendi. Anketten çıkan sonuca göre, vatandaşın kafası Başbuğ'un "terör örgütü lideri" tanımlaması ile tutuklanması konusunda karışık ancak uzun tutukluluk süresine ilişkin eleştirilerde net. "Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında yüksek rütbeli subayların tutuklanmalarını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna araştırmaya katılanların yüzde 42'si "Tutuklanmaları doğru buluyorum" yanıtı verdi. Yanlış bulanların oranı yüzde 32.9 iken yüzde 25.1'i "fikrim yok" dedi. Hükümet, uzun tutukluluk süreleriyle ilgili düzenlemeye hazırlanırken vatandaşlara, bu konuya yönelik eleştirileri de soruldu. "Türkiye'de yargılama esnasında tutukluluk sürelerinin uzun olduğuna dair eleştiriler yapılmaktadır. Siz bu eleştirilere katılıyor musunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 55.4'ü olumlu yanıt vererek rahatsızlığını dile getirdi. Araştırmaya katılanların yüzde 22.5'i olumsuz yanıt verirken, fikir belirtmeyenlerin oranı yüzde 22.1'de kaldı.

ESAD DA SORULDU
Araştırmada Esad ve İsrail'e ilişkin soru ve alınan yanıtlar dikkat çekti. Esad yönetimi hakkında vatandaşların yüzde 55'i olumsuz kanaat belirtti. Olumlu kanaat belirtenlerin oranı yüzde 8.6'da kalırken fikir belirtmeyenler yüzde 36.4 olarak şekillendi. Erdoğan'ın kurmayları CHP seçmeninde Esad'a yönelik olumlu kanaatin yüzde 15, BDP seçmeninde yüzde 10.6 olduğunu vurgulayarak "Esad'a olumlu bakanlar arasında iki partinin seçmeni de Türkiye ortalamasının üstünde" değerlendirmesi yaptı. İsrail'in politikaları ile ilgili olumlu kanaat belirtenlerin oranı yüzde 4'te kalırken, olumsuz kanaat belirtenlerin oranı yüzde 77.8'i buldu. Yüzde 18.1 ise fikir belirtmedi. Erdoğan'ın kurmayları yaptıkları sunumda "Türkiye'de en büyük konsensüs İsrail konusunda var" diye konuştu.

KAYNAK:http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/02/17/ak-parti-anketinde-org-basbug-sorusu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TEN TARTIŞMALI MİT YASASINA ONAY

ANKARA'DA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ!

ATATÜRKLE BÖYLE ALAY ETTİLER
»  TERÖR ÖRGÜTÜNE İNANILIYOR BAŞBAKANINA...
»  BAŞBAKAN İZİN VERMEDEN SORUŞTURMA YOK!
»  İSVİÇRE'DE SÖYLEDİM FRANSA'DADA SÖYLERİM
»  PKK, SURİYE'DE YOL KONTROLLERİNE BAŞLADI
»  ''HTİYAÇ DUYULURSA ÖCALANLA GÖRÜŞÜLÜR''
»  MİT TEKLİFİ TBMM'DE
»  CÜBBELİ HOCADAN MEKTUP VAR!
»  İNSAN HAKLARINDA BDP-MHP KAVGASI
»  SARAYDA SEKS İDDİASINA YANIT GELDİ!
»  SAVCI SARIKAYA İNCELEMESİNE ONAY!
»  MALATYA,TUNCELİ VE ELAZIĞ SALLANDI!
»  MECLİS'TEN MAKAN ARAÇLARINA 131 BİN TL!
»  ARINÇ'A MAAŞ MÜJDESİ
»  ŞAFAK PAVEY'E ÇİRKİN SALDIRI
»  GÜLEN CEMAATİNİN GÜCÜ NE KADAR?
»  GÖKÇEK'E,'HALKLA DALGA GEÇME' DAVASI!
»  ''VAHŞET, PİSİPİSİNE ÖLMÜŞLER''
»  ŞAMİL TAYYAR'DAN ILICAK'A ŞOK SÖZLER!
»  BALYOZ DAVASINDA ÖNEMLİ GELİŞME!
»  BAŞBUĞ'A ÇARPICI SUÇLAMA!
»  "İRAN'IN VURULMASI AN MESELESİ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.