Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2384
EURO
37,5129
IMKB
9.047,000
ALTIN
2.909,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP SANAL KAMPANYADA HÜSRANA UĞRADI
AKP SANAL KAMPANYADA HÜSRANA UĞRADI
 
Kapatma davasının ardından iki ayrı internet sitesi kurarak 1 milyon imza toplamayı hedefleyen AKP 647 bin imza toplayabildi
 
12.5.2008 - 00:13
Anayasa Mahkemesi’nde açılan kapatma davasının ardından tepkileri sanal ortama da taşıyan AKP, “benidekapatin.com" ve “kapatmayahayir.com" isimli internet siteleriyle 1 milyon imzayı hedeflemişti ancak her iki siteye de ilgi beklenenin altında kaldı.

İddianamenin hazırlandığı ilk günlerde yoğun talep olan sitelere zaman içinde ilgi azalırken, 1.5 ay içinde “kapatmayahayir.com" sitesinde 580 bin imza toplanırken, “benidekapatin.com" sitesindeki imzalar ise 67 binde kaldı. AKP, internetteki sanal tepkinin bir benzerini Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında gerçekleştirmişti. Anayasa Mahkemesi’nin 367’yle ilgili kararının ardından açılan “milyongul.com" sitesinde 1 milyon imzaya ulaşılmıştı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın açtığı kapatma davasına karşı sert tepki gösteren AKP bütün mesaisini Anayasa Mahkemesi’ne sunulan ön savunma ve hazırlıkları devam eden esas savunmaya harcarken, kapatma davasına karşı internet ortamında da kampanya yürütülüyor. Tepkiler kapatma davasının açılmasının ardından yayına giren “kapatmayahayir.comö ve “benidekapatin.comö isimli internet siteleri aracılığıyla kampanyaya dönüştürülürken, hedef de 1 milyon imza olarak belirlendi. “Oylarımızla, siyasal tercihlerimize, irademize sahip çıkıyoruz" sloganını benimseyen “kapatmayahayir.com" isimli internet sitesi amacını, “Türkiye bir kez daha, üç kişiyi idam ederek güzel bir sistem kurmakla övünen elitist anlayışın tehdidi altındadır. Bu zamana kadar kapatılan 26 partiye bir yenisi daha eklenmek istenmektedir. Türkiye, halkın tercihleri ile seçkinlerin korku siyaseti arasında bir kıskaca alınmak istenmektedir. Seçmenin yüzde 47’sinin tercihini alan, ülkeyi 6 yıldır yöneten bir parti kapatılmak istenmektedir. Halkın desteğini alan bir siyasal parti, kendini halkın, demokratik işleyişin, hukukun üstünde gören seçkinlerin korkularına kurban edilmek istenmektedir. Türkiye’nin geleceği bir kez daha karartılmak istenmektedir" olarak açıkladı.

Protesto amaçlı açılan bir diğer site olan “benidekapatin.com" isimli internet sitesinde de “Sayın yetkili, kendi kanaatimce, kapatılmamın ülkem, devletim ve insanlık adına çok yerinde bir karar olacağını düşünüyorum. Lütfen beni de kapatınö şeklindeki bir mesajla internet kullanıcılarından kapatma davasına tepkilerini göstermeleri istendi.

Her iki site de kapatma davasının açıldığı ilk günlerde yoğun ilgi görürken, imzalar da kısa sürede binlere ulaştı. “kapatmayahayir.com" isimli sitede ilk 5 saatte 26 bin imza toplanırken, kampanyanın da 1 hafta içinde 1 milyon imzaya ulaşacağı bekleniyordu. Ancak zaman içinde internet üzerinden yürütülen kampanyaya ilgi azalırken sitede toplanan imzalarda 1.5 ayda ancak 580 bine ulaşabildi. “benidekapatin.com" sitesinde toplanan imzalar ise 67 binde kaldı.AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili sanal ortamdaki tepkinin bir benzeri daha önce Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında da yaşanmıştı. Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararından sonra açılan “milyongul.comö internet sitesi çok kısa sürede 1 milyon imzayı aşmıştı. (anka)




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK KAMPLARINA F 16'LARLA GECE BASKINI

DANIŞTAY, 20 MAYIS'TA YENİ .BAŞKANINI SEÇECEK

"YOLDA, KIBRIS'I YA ÇÖZECEĞİZ, YA BÖLECEĞİZ"
»  CHP, LAGENDİJK'İ TBMM BAŞKANINA ŞİKAYET ETTİ
»  GAZOZCU NURİ ALÇO'DAN ÜZMEZ'E SERT YANIT!
»  BOP'UN AMACI ORTADOĞU'DA SINIRLARI DEĞİŞTİRMEK
»  İŞTE ERDOĞAN'IN DOĞRU ANLATMADIĞI OLAYIN ASLI
»  ERDOĞAN'IN SÜRPRİZ GÖRÜŞMESİ !
»  DANISTAY BAŞKANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
»  1,5 YILDA 1500 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
»  SÜPER LİG'DE GÜNÜN MAÇLARI
»  CEMİL BAYIK ERMENİSTAN'DA
»  BAŞBAKAN, EVİNDE İŞ ADAMLARINI AĞIRLADI
»  YAŞLANMA TARİHE KARIŞIYOR
»  İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ
»  "KİMSEDEN BİR ŞEY KAÇIRMIYORUZ"
»  BU ANKET ERDOĞAN'I KIZDIRIR!
»  AKP"DE YENİ PARTİ KURMA HAZIRLIKLARI HIZLANDI
»  TSK'DAN, 'ANNELER GÜNÜ' AFİŞLERİ
»  "DEMİR'İ ERİTİR, ERGENEKON'DAN ÇIKARIZ"
»  DANIŞTAY BAŞKANI ÇÖRTOĞLU GİDERAYAK BOMBALADI
»  ŞEHİT SAYISI 6 OLDU
»  AKP'DEKİ KÜÇÜK HESAPÇILAR
»  SİGORTALI 'AK' BEBEKLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.