Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5152
EURO
34,8284
IMKB
9.700,000
ALTIN
2.425,970
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'li Karasu Belediyesi'ni Sarsan Rapor
AKP li Karasu Belediyesi ni Sarsan Rapor
 
31 Mart seçimlerinde yine AKP'nin kazandığı Sakarya Karasu Belediyesi'nin bir önceki AKP'li yönetim dönemine dair Hukuk Komisyonu rapor hazırladı. 2009-2019 yılları arasını kapsayan döneme ait raporda, akaryakıtla ilgisi olmayan bir firmadan belediyeye akaryakıt faturası düzenlendiği, Belediye'ye bir şirket üzerinden “kereste faturaları” düzenlendiği, aynı aileden kişilerin kurduğu farklı isimdeki firmalara yüklü miktarda para ödendiği gibi çok sayıda yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları yer aldı. Rapor, AKP'li İshak Sarı'nın başkanlığında, 2 Eylül'de toplanan Belediye Meclisi'ne sunuldu.
 
16.9.2019 - 08:56

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, eski AKP'li Başkan Mehmet İspiroğlu dönemine dair müfettiş istendi. Raporda iddia edilen suçlamalar şöyle sıralandı:

– Faaliyet konusu akaryakıt alım satım işi olmayan bir şirketten Karasu Belediyesi'ne akaryakıt satış faturası düzenledi.

– Aynı restorandan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, her gün ciddi miktarlarda Karasu Belediyesi'ne yemek satış faturaları düzenledi.

– Bir şirketten, şirket kayıtlarında girdi mal olarak bulunmayan kereste malzemesini Karasu Belediyesi'ne satış faturası olarak düzenledi.

– Akaryakıt alım ihalesi kapsamında yapılmış olan sözleşme varken, sözleşmeye aykırı olarak sözleşme harici başka bir şirketten akaryakıt alımı yapıldı.

– Genellikle aynı firmaların yüksek meblağlı ödemelere karşılık Karasu Belediyesi'ne mal, hizmet faturaları düzenleyerek düzenli para çıkışı sağlandı.

– Belediye'ye iskân harcı, ruhsat harcı, emlak vergisi vb. ödemeleri bulunan firmaların bu ödemelerine karşılık olacak şekilde, isim olarak farklı ancak sınırlı sayıda olan firmanın Karasu Belediyesi'ne karşı faturalar düzenleyerek bir şekilde mahsuplaştırılma yoluna gidildi.

– Birinci derece akrabalık ilişkileri bulunan ancak farklı şirket adları kullanılarak aynı gruba yüklü miktarlarda ödemeler yapıldı.

– Beton ürünleri alımı, mıcır ürünleri alımı, nakliye hizmet alımı, asfalt malzeme alımı, akaryakıt ürünleri alımı, park hizmetlerine kullanılacak ürünlerin açık ihale usulü ile alımların yapılmadığı tespit edilmiştir.

– 15 Temmuz Demokrasi Parkı idari bina yapımı, Aile ve Sosyal Politikalar Karasu İlçe Müdürlüğü, belediye hizmet binası çatı yapımı, Ortaköy şadırvan yapımı, Tın Tın Park kafeterya yapımı, Kızılcık'ta köprü yapımı, Limandere Mahallesi sosyal tesis yapımı işlerine yapılan ödemelerin toplam tutarları doğrudan temin limitlerini aştığı tespit edilmiştir.

– Açık ihale usulü ile temini gereken ihtiyacın, kanunda öngörülen parasal sınırların altında kalacak şekilde, adet bazında veya kalemlere bölünmek suretiyle, ilgili kanunun temel ilkelerine aykırılık teşkil ettiğinden bu konu hakkında inceleme yapılması gerekmektedir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'a 'Esad'la Görüşün' Önerisi

"Erdoğan İle Yürürsek Kıymetimiz Var"

Türkiye Sınırında Bombalı Saldırı,12 Ölü
»  CHP'de Sürpriz Af Kararı
»  Nahit Duru Son Yolculuğuna Uğurlandı
»  Feyzioğlu'nu İsyan Ettiren Paylaşım
»  Çankırı'da Deprem Korkusu
»  TBMM'nin Açtığı Sınavda 'Torpil' İddiası
»  Çankırı’da Yine Peş Peşe Depremler
»  Bahçeli'den İmamoğlu'na:Kırık Sandalyeli
»  Sabaha Kadar Vapur Seferi
»  Annelere Dikkat Çeken Ziyaret
»  FETÖ’cü Paravan Şirket İddiası
»  Ankara’da Su Zammı Reddedildi
»  223 Askere Yakalama Kararı
»  Çankırı ve Ankara Depremlerle Uyandı
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan Reuters'a Konuştu
»  Diyarbakır Şehitlerine Veda
»  Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar
»  Bakan Soylu'dan Ailelere Ziyaret
»  Davutoğlu ve Ekbi AKP'den İstifa Etti
»  "2023'te Erdoğan'ın Seçilme Şansı Yok"
»  Diyarbakır'daki Saldırıda 2 Gözaltı
»  Diyarbakır'da 7 Vatandaş Şehit Oldu...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.