KEMAL ÖZTÜRK, MEHMET ATALAY…
Listeye girememesi sürpriz karşılanan isimler de var. Bunlar arasında en dikkat çekeni, eski AA Genel Müdürü Kemal Öztürk. Sakarya'dan aday adayı olan Öztürk'ün listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyordu.
Eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay AKP listesinde kendine yer bulamadı.
GAZETECİLER LİSTELERİN SONUNDA
AKP'de çok sayıda gazeteci aday adayı vardı. Fakat bir çoğu hayal kırıklığına uğradı. Star yazarları Fadime Özkan, Halime Kökçe, ATV Ankara Temsilcisi Mehmet Akarca, Türkiye yazarı Rahim Er ve eski gazeteci, basın müşaviri Bilal Çetin listeye hiç giremedi. Girebilenlerin bir çoğu da riskli sıralardan yer bulabildi. Yeni Şafak yazarı Markar Esayan İstanbul 2. Bölge 12. sıra, Sabah yazarı Mahmut Övür 3. bölge 14. sıra, Hatay'dan adaylık müracaatı yapan Hüseyin Yayman İstanbul 1. Bölge 14. sıra, Star yazarı ve halihazırda Adıyaman Milletvekili olan Mehmet Metiner İstanbul 3. Bölge 12. sıra, Türkiye Ankara Temsilcisi Nuri Elibol Ankara 2. Bölge 10. sıra adayı. AKP, yüzde 50 oy aldığı 2011 seçimlerinde İstanbul 1. Bölge'den 16, 2 ve 3. bölgelerden de 14 milletvekili çıkarmıştı. Ankara 2. Bölge'den ise 9 vekil çıkarabilmişti. Bu durumda bu isimlerin tamamı tehlike hattında yer alıyor.
Buna karşılık Star yazarı Orhan Miroğlu Mardin 1. sıra, A Haber danışmanı Hüseyin Kocabıyık İzmir 1. Bölge 4. sıra, gazeteci yazar Muhsin Kızılkaya da Mersin 3. sıra adayı oldu. Eski gazeteci Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise Gaziantep'ten kesin seçilebilecek 3. sıradan aday gösterildi.
Girememesi sürpriz olan bir diğer isim de eski İstanbul Milletvekili ve Erdoğan'ın danışmanı Hüseyin Besli oldu.