Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2066
EURO
35,0486
IMKB
10.743,000
ALTIN
2.528,380
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP’den İstanbul'a Operasyon Hazırlığı
AKP’den İstanbul a Operasyon Hazırlığı
 
'İlçe belediye başkanları da istifa ettirilecek' iddiası...istifa ettirilen il başkanı sayısının toplam 28-30'e ulaşacağı belirtiliyor.
 
14.11.2017 - 10:01


.AKP’den İstanbul'a Operasyon Hazırlığıumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 6 belediye başkanın istifa etmesinin ardından İstanbul'da 39 ilçe başkanının en az üçte birinin değiştirileceği konuşuluyor.  İddialara göre AKP Konya Milletvekili ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde  göreve getirilen Selim Temurci'nin de görevden alınacağı söyleniyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, "İstanbul’u kazanan, Türkiye’yi kazanır” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partinin yeni dönem İstanbul yönetiminin kimlerden oluşacağı konusuyla bizzat ilgileniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın değiştirilmesiyle başlayan operasyonun yeni yılın başında, hem il başkanlığı hem de ilçe başkanlıkları düzeyinde devam edeceği belirtiliyor. Bunun kesin tarihini, partinin İstanbul il kongresini ne zaman yapacağı belirleyecek. Önce ilçe kongreleri tamamlanacak ardından da il kongresinin tarihi belli olacak.

39 ilçenin 3'te 1'i

Büyükşehirler dışındaki ilçe kongrelerinin tamamına yakınını bitiren AK Parti yönetimi, bu ayın sonuna doğru 51 ilin kongresini yapacak. Aralarında büyükşehirlerin bulunduğu diğer kongreler ise en geç şubat ayının sonuna kadar tamamlanacak. Süreç işlerken İstanbul’la ilgili özel değerlendirme yapılıyor. 39 ilçe başkanının en az üçte birinin değiştirileceği öne sürülüyor.

28-30 İl başkanı

Çalışmalar tamamlandığında, AKP'de istifa ettirilen il başkanı sayısının toplam 28-30’e ulaşacağı belirtiliyor. AK Parti, bir ilin veya ilçenin başkanını görevine devam ettirmeyecekse, kongreden en az bir ay önce istifa ettirerek yerine gelecek kişinin kadroyu dizaynına olanak tanıyor. Bütün bu sürecin ardından, 2018 yılı mart ayı sonunda tüm kongreler tamamlanmış olacak. AKP, ondan sonraki süreçte, kendi siyasi önceliklerine göre, büyük kongresinin tarihini belirleyecek.

Seçim yorgunluğu

AKP kulislerine göre Erdoğan, seçimlere ‘yenilenmiş parti yönetimi ve yenilenmiş kabine’ ile girmeyi tercih edecek. Bu nedenle de büyük kongre ilkbaharda yapılacak. Partinin MKYK’sı ve genel başkan yardımcılarının bir kısmı değişecek. Bunu, kabine değişikliği izleyecek ve partiyi seçime götürecek, ‘seçim kabinesi’ oluşturulacak.

İl başkanı da gidecek

Ahmet Davutoğlu’un başbakanlığı döneminde göreve getirilen AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin durumu da tartışılıyor. Erdoğan’ın, Temurci ile yola devam etmeyeceği öne sürülüyor. Anayasa referandumunda, İstanbul Koordinasyon Kurulu başkanlığına getirilen Temurci’nin, göreve getirildikten kısa bir süre sonra görevden alınması gibi bir dizi uygulamanın bunun habercisi olduğu ifade ediliyor. Temurci’nin, partinin İstanbul ekibinde yaşanan kutuplaşma nedeniyle yönetim sorunu yaşadığı iddia ediliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Meclis Cami Yıkılacak mı?

FETÖ Elebaşları ABD'de Toplandı

Büyükşehir Belediyesi'nde İstifa Depremi
»  Altan Kardeşler ve Ilıcak İçin Karar...
»  Türkeş'in Memleketinde MHP'li Kalmadı!
»   Depremde Ölü Sayısı 380'i geçti!
»  Uçağa Yıldırım Böyle Düştü!
»  Erdoğan,Kahraman'ın Adaylığıİçin Ne Dedi
»  Erdoğan: Dünya Ahmak Değil...
»  Bilanço Ağırlaştı, Ölü sayısı 340'ı Aştı
»  Anıtkabir'de Rekor Üstüne Rekor!
»  Ak Parti Meclis Başkan Adayı Belirledi
»  Tam Gün Yasasında Geri Adın Sinyali
»  Celal Şengör'den Korkutan Sözler
»  Gün Ağarınca Ortaya Çıkan Korkunç Tablo
»  Baydemir İfade Verdi,Serbest Bırakıldı
»  Deprem Türkiye'den de Hissedildi
»  Kuzey Irak'ta 7.3 Büyüklüğünde Deprem
»  Şırnak'ta Rus yapımı METİS Füzesi!
»  İstanbul'da Sürpriz Zirve
»  MHP,Meclis Başkan Adayını Belirledi
»  Flaş.. Osman Baydemir,Gözaltına Alındı
»  Erdoğan'dan Dikkat Çeken Paylaşım!
»  Gazilere Saldırıya 301 Soruşturması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.