Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1637
EURO
37,7572
IMKB
8.885,000
ALTIN
2.907,590
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ALBAY ALİ ÖZ, HATIRLAYAMADI
ALBAY ALİ ÖZ, HATIRLAYAMADI
 
Eski Trabzon Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz, Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesi davasında tanık olarak Bursa Adliyesi’nde ifade verdi. Öz, Hrant Dink’in öldürüleceğine dair kendisine bilgi verilip verilmediğini hatırlamadığını söyledi.
 
21.7.2008 - 20:45

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Albay Ali Öz ve dönemin İl İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Yüzbaşı M.Y. hakkında “istihbaratı gizlemek ve işlem yapmamaktan” soruşturma açılmasına karar verildiğini bildirmişti. Hrant Dink ailesinin avukatları ise, sadece askerlere ilişkin değil başta eski Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek olam üzere emniyet görevlilerinin de yargılanmasını talep etti.

Trabzon 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde, Hrant Dink’in öldürülmesi olayında görevi ihmal suçlamasıyla yargılanan iki astsubayın açıklamaları üzerine Albay Ali Öz’ün tanık olarak ifadesine başvurulması kararlaştırılmıştı.

Trabzon’dan sonra atandığı Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’nda görev yapan Albay Öz’ün 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne ifade verdiği öğrenildi. Ali Öz ifadesini yaklaşık 2 saat 15 dakikada tamamladı.

Albay Ali Öz, 16-17 Ocak 2007 tarihinde Trabzon Jandarma Bölge Komutanı ile birlikte bağlı birimlerde denetleme yapmak üzere bölgede dolaştıklarını belirtti. Öz, 20 Ocak 2007’de Zigana Dağı’na gittiklerini, Gümüşhane Alay Komutanı ile toplantıda bir araya geldiklerini ve geceyi de burada geçirdiklerini söyledi.

DİNK KONUSUNDA BİLGİLER VAR, ÇEKELİM Mİ?

Ali Öz, Zigana’da bulundukları sırada Trabzon İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü M.Y’nin kendisini aradığını belirterek, “Bana ‘Komutanım Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili bazı bilgiler var, çekelim mi?’ dedi. Ben de kontrol ederek çekmelerini söyledim” dedi.

Aynı gün Trabzon Emniyet Müdürünün kendisini arayarak, Ahmet Samast isimli bir kişinin gelip, gazeteci Hrant Dink’i vuran kişinin oğlu
olduğu yönünde ihbarda bulunduğunu bildirdiğini anlatan Ali Öz, şöyle devam etti:
“Ayrıca ’156 Jandarma İmdat’ telefonunu arayan bir kişi de aynı ihbarda bulunmuş. Bunun üzerine İstihbarat Şube Müdürü ve İl Merkez Jandarma Komutanını arayarak il emniyet müdürlüğü ile birlikte çalışmaları emrini verdim. Aynı gece geç saatlerde zanlının Samsun’da yakalandığını öğrendim. Daha sonra müfettişler geldi. Komutanlığımızda gerekli tahkikatlar yapıldı. Müfettişler gitmeden önce kapalı zarfla benden bazı bilgileri istediler. Ben bu bilgileri hazırlayarak gönderdim. İstanbul Cumhuriyet Savcılığınin bizden istediği bilgiler de gönderildi.”

EĞİTİMLİ PERSONEL, NE YAPACAĞINI BİLMESİ GEREKİRDİ

Mahkeme Başkanı Tülin Ertuğrul Özkan’ın, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde “Görevi kötüye kullanma” suçundan yargılanan Jandarma Kıdemli Başçavuş Okan Şimşek ve ve Uzman Çavuş Veysel Şahin’in ifadelerini okumasının ardından, Albay Ali Öz, şunları kaydetti: “O.Ş. ve V.Ş’nin söylediği gibi olay öncesi bana bir bilgi geldiğini hatırlamıyorum. Toplantıda herhangi bir şekilde söylenmedi, konu gündeme gelmedi. Gerçekten ben hatırlamıyorum. Öyle bir istihbari bilgi ellerine geçmiş ise zaten bu kişiler bu işin kursunu gören, eğitimini alan personel olup, ne yapabileceklerini bilmeleri gerekiyor.

Böyle bir konunun öğrenilmesi halinde bunun hemen kayda girmesi gerekirdi. Toplantıda gündeme getirilip getirilmemesi çok önemli değildir. Onların görevi böyle bir duyumu kayda aldıktan sonra şube müdürüne bildirmektir. Şube müdürü de bana bildirdiği takdirde ben gelen bilgiyi kabul edip, gereğinin yapılıp yapılmayacağına o zaman karar veririm. İstihbarat bilgileri bana ulaşmadan önce kayda girer. İşleyiş bu şekildedir. Benim anlatılanlar ile ilgili bilgim ve görgüm bu kadardır.”

ASKERİ KONU YANITLAMAM

Albay Ali Öz, Dink ailesinin avukatlarından Ergin Cinmen’in, “M.Y, A.O.Ç, H.P, G.G, H.Y ve G.A’yı tanıyor musunuz? Bu kişilerle aranızda bir husumet oldu mu?” yönündeki sorusuna, “Bu kişiler benim personelimdi. Bu askeri bir konu olduğu için cevaplamak istemiyorum” dedi.

Avukatlardan Hakan Bakırcıoğlu’nun “Hrant Dink’i tanıyor muydunuz” sorusunu ise Albay Ali Öz “Olaydan önce ne Hrant Dink’i ne de gazetesini tanımıyordum, bilgi sahibi değildim” diye yanıtladı.

BİREYSEL AMAÇLA İSE ASAYİŞ SUÇU

Ali Öz “Türkiye aleyhine yapmış olduğu konuşmalara tepki olarak Hrant Dink’in öldürülmesi meselesi bir terör olayı mıdır, terör suçu mudur, yoksa asayiş suçu mudur, asayiş olayı mıdır?” yönündeki bir soruya da “Eğer bireysel amaçla işlenmiş ise asayiş suçu, ancak 3-5 kişi bir araya gelip örgütlenerek bu suç işlenmiş ise terör suçu gözü ile bakarım. Ancak bunun değerlendirmesini yargı yapacaktır” yanıtını verdi.

Trabzon’daki Mc Donalds’ın bombalanması olayını hatırlayıp hatırlamadığının sorulması üzerine Ali Öz, “Ben hatırlamıyorum. Olay emniyet bölgesinde meydana gelmişti. O tarihte Trabzon’da olup olmadığımı da bilmiyorum” dedi.

Bunun ardından avukatların “Hafıza sorunu yaşıyor musunuz” yönündeki sorusunu ise Ali Öz, “Herhangi bir sorunum yoktur” diye yanıtladı.

EMEKLİ OLUNCA KİTAP YAZARIM

Bu arada, Albay Ali Öz, mahkeme salonu çıkışında gazetecilerin davaya ilişkin soruları üzerine, “Şu an askeri görevliyim. Belki emekli olunca konuşuruz, belki de kitap yazarız” diye konuştu.

Trabzon 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde ‘görevi ihmal’ suçlamasıyla yargılanan Astsubay Okan Şimşek ve Jandarma Uzman Çavuş Veysel Şahin verdikleri ifadede, “Biz aldığımız istihbaratı üstlerimize ilettik” demişti.

Bunun üzerine dönemin Trabzon Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz de mahkemece tanık olarak ifade vermeye çağrılmasına rağmen gitmemişti.

Mahkeme daha sonra Albay Öz’ün talimatla görev yaptığı Bursa’da ifade vermesine karar vermişti.

Albay Ali Öz ile Yüzbaşı Metin Yıldız ayrıca Hrant Dink cinayetinde soruşturmaya da tabi tutulacak. Trabzon Valisi Nuri Okutan, dönemin Trabzon Jandarma Alay Komutanı Albay Öz ile yine dönemin İl İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Yüzbaşı Metin Yıldız hakkında “istihbaratı gizlemek ve işlem yapmamaktan” soruşturma açılmasına izin verdiğini açıklamıştı..



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ATILAN BU MERMİLERİN PARASI VATANDAŞ'IN CEBİNDEN

TAKSİTLİ RÜŞVET DİNLEMEYE TAKILDI

MARMARANIN ALTINDAN YOĞUN GAZ ÇIKIŞI VAR
»  AKP'DEN 20 İSTİFA! İSTİKAMET ŞENER Mİ?
»  İ.MELİH GÖKÇEK'E ŞİFRELİ PROTESTO
»  MHP, KEY HESAPLARINI SORDU
»  "REKTÖR AYIP EDİYOR, ODTÜ'YÜ YIKMA GİBİ BİR NİYETİM YOK"
»  TERÖRÜN MADDİ BİLANÇOSU 300 MİLYAR DOLAR
»  "GÜCÜ YETİYORSA GELSİN ODTÜ'YÜ HARİTA'DAN SİLSİN"
»  BAŞBAKAN'A KEY ÖDEMESİ YOK
»  CHP'NİN HEDEFİ BİNALİ YILDIRIM
»  11 YAŞINDAKİ ÇOCUK KENE VİRÜSÜNÜ YENDİ
»  TERÖRİST BAŞI ÖCALAN'DAN ŞOK AÇIKLAMA
»  GÖKÇEK'E ODTÜ PROTESTOSU
»  CHP'Lİ VEKİL, HAYVAN PAZARINDA KENE ARADI
»  DTP KONGRESİNE SORUŞTURMA
»  "EYLÜL'DE AKRANA KÜPE İLE ÇIKACAĞIM"
»  BİRLİK HESAPLARINA KÖŞK MERCEĞİ
»  TRAFİK CANAVARI YİNE YOLLARDA, 11 ÖLÜ, 5 YARALI
»  KAPATMA DAVASI KARARI YARIN BELİRLENİYOR
»  ŞENER'E DOST KAZIĞI
»  KARARSIZLAR, YÜZDE 30'A YÜKSELDİ
»   YARALIYKEN SAATLERCE ÇATIŞAN KAHRAMAN ASKER
»  YEMEK DUASINDA, BAYKAL'I HEDEF ALAN DUA'YA TEPKİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.