Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2677
EURO
37,3968
IMKB
8.699,000
ALTIN
2.918,670
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ALTAYLI'DAN PKK HABERİNE TEPKİ
ALTAYLI DAN PKK HABERİNE TEPKİ
 
Hürriyet yazarı Fatih Altaylı, HÜRRİYET’in dünkü ‘Pazar’ ilavesi ‘Muhteşemdi!’ Okuyunca kalkıp ‘Kandil Dağı’na gidip PKK/KADEK’e katılasım’ geldi" diyerek haberi eleştirdi. İşte Altaylı'nın yazısı
 
12.10.2004 - 09:52
Hürriyet’ bu mudur? HÜRRİYET’in dünkü ‘Pazar’ ilavesi ‘Muhteşemdi!’ Okuyunca kalkıp ‘Kandil Dağı’na gidip PKK/KADEK’e katılasım’ geldi. Bir şıklık, bir güzellik. Eğitimler tamamlanmış, PKK kadın hareketine dönüşmüş. Murat Karayılan da bu hareketi destekliyormuş. Özgür erkek, özgür kadın yaratma temelinde özgür ve eşit bir ilişkiyi savunuyorlarmış. Fotoğraflara bakarsan sanki Türkiye’de 30 bini aşkın cana, 16 yıla, milyarlarca dolara mal olmuş bir terör örgütünden değil de, Kandil Dağı’nda bir gençlik kampından söz ediliyor. Ellerde gitar görünüyor; ama diğer ellerdeki silahlar kareye girmemiş. Güneydoğu’da aile ve toplum baskısından sıkılmış kızlara, kadınlara çağrı gibi. ‘Pes’ dedim. Doğrusu, ne PKK kamplarından haber yapılmasına karşıyım, ne de terör örgütü mensuplarıyla röportaja. Hatta PKK’lılar akıllarını başlarına aldığında; gitarı, silahı bıraktıktan sonra düşündüklerinde bir genel affa bile karşı çıkmam. Ama ‘izansızlığa’ tepki gösteriyorum. Cumartesi gecesi PKK saldırıp bir erimizi şehit etmiş, Türkiye’nin değerlerine en fazla sahip çıkmakla ünlü ve zaman zaman bu niteliğinden dolayı hedef olmuş bir gazetede ertesi gün böyle bir ‘ilave’. En basit ifadeyle üzüldüm. Bu haberleri yapanlar huzur içinde otursun diye canını, kolunu, bacağını ve hepsinden önemlisi geleceğini kaybedenler ne düşünmüştür, onu düşünmek bile istemiyorum. NOT: Bu yazıyı yazdıktan sonra konuyu Ertuğrul Özkök ile konuştuk. Özkök yurtdışından yeni gelmişti ve beni aradı. ‘Seninle aynı fikirde değilim. Sedat Ergin’le konuştuk. O da senin tam zıddını düşünüyor. Sedat bu yazının PKK’yı bitirdiği görüşünde’ dedi. ‘Ayrıca sen de Apo’yla röportaj yaptın. Madem yanlıştı niye yaptın?’ diye sordu. Ben de ‘Röportaja karşı değilim. Reklama karşıyım. Ayrıca benim Apo röportajım yayınlanamadı’ dedim. Hürriyet’teki haberi tekrar tekrar okuyup, daha doğru bir yargıya varmak için dün yayınlanması gereken bu yazıyı bir gün beklettim. (Hürriyet)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ARENA'NIN HEVESİ KURSAĞINDA KALDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.