Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1770
EURO
38,2168
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.894,970
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ALTINTOP'LARI ÇARPAN KADIN
ALTINTOP LARI ÇARPAN KADIN
 
Hamit Altıntop, kardeşi Halil ile Milli Takım primlerinin yattığı banka hesaplarından toplam 1 milyon YTL'nin 'buharlaştığı' iddiasıyla şikayetçi oldu,
 
15.4.2008 - 14:35
kendisinden muhtaçlara yardım için para isteyen federasyon görevlisi C.A.A. adlı kadını suçladı. C.A.A., "Parayı bir kadına kaptırdı. Elimde SMS kayıtları var" dediyse de, Altıntop kararlı: "O kadınla hiç mesajlaşmadım. Bu organize bir plan..."

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, bir bankanın Etiler Şubesi'ndeki hesaplarından kendilerinden habersiz 1 milyon YTL'nin üzerinde para çekildiğini iddia eden Halil-Hamit Altıntop kardeşlerin davası ilginç gelişmelere sahne oluyor. Hamit Altıntop, şifresini bile bilmediği hesabını, kendisine muhtaç bir aileye yardım bahanesiyle yaklaşan, Futbol Federasyonu'nda çalışan C.A.A. isimli kadının boşalttığını iddia etti. Sarıyer Savcılığı'na bazı SMS dökümleriyle başvuran C.A.A. ise, Altıntop'un bir kadına kaptırdığı parayı, "Hesabımız boşaltılmış" diyerek bankadan almaya çalıştığını ileri sürdü.

'HAYIR İŞİYDİ KABUL ETTİM'

Milli maçlardan aldıkları primlerin yatırıldığı Millennium Bank Etiler Şubesi'nde 2005 yılında açılan hesaplarından, tanımadıkları kişilere defalarca havale yapıldığı ve 1 milyon YTL'nin üzerinde para çekildiğini iddia eden Altıntop kardeşler, geçtiğimiz hafta Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup şikayetçi oldular. Bunun üzerine bankanın yaptığı araştırmada, Altıntop'ların hesabından havale yapılan hesap sahiplerine ulaşıldı. Hesap sahibi aile, muhtaç durumda olduklarını, hasta çocukları için Futbol Federasyonu'ndan C.A.A. aracılığıyla Altıntop kardeşlerden yardım aldıklarını söyledi.

C.A.A. ile bu konuda görüştüğünü doğrulayan Hamit Altıntop ise, "Bana yardım edip edemeyeceğimi sordu. Para yardımı olduğunu öğrenince, çok da büyük olmayan bir meblağ ödemeyi uygun gördüm. Ancak sonra öğrendim ki, bunlar hesabı boşaltmış" iddiasında bulundu. C.A.A. ise yardıma muhtaç aileye yardım için Altıntop kardeşlerden ricada bulunduğunu, bunun dışında olayla ilgisi olmadığını ileri sürdü.

SMS KAYITLARI İŞİ KARIŞTIRDI

Ancak hukuki süreç devam ederken, C.A.A., elinde Hamit Altıntop ile geçtiğimiz Eylül ayında yaptığını iddia ettiği SMS (kısa mesaj) görüşmelerinin dökümü ile Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Bu dökümler, olayı farklı bir boyuta taşıdı. Tespit tutanağı ile savcılığa teslim edilen kayıtlara göre, bu mesajlarda Hamit Altıntop, C.A.A.'ya, paraları bir kadına kaptırdıklarını, birçok kez geri istemelerine rağmen alamadıkları paralarını kurtarmak için de avukatlarının kendilerine bu aklı verdiğini yazdı. C.A.A., cep telefonundaki bu mesajlarla Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Altıntop kardeşlerden davacı oldu. C.A.A, Altıntop kardeşlerle aralarında geçen SMS mesajlarını da savcılığa delil olarak sundu. Evrakı inceleyen Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Bayram Köroğlu, suç yeri nedeniyle 'Yetkisizlik' kararı vererek dosyası İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

BU KADINLA HİÇ MESAJLAŞMADIM

Hesabından 1 milyon YTL çekilen Hamit Altıntop ise, Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği şikayet dilekçesindeC.A.A. ile hiç mesajlaşmadığını belirtti. Altıntop, C.A.A. ile sadece bir kez, bir hayır işi için yardımcı olup olamayacağını sorduğunda konuştuğunu kaydederek, "Bir kadın, Sarıyer Savcılığı'na gidip hakkımda suç duyurusunda bulunmuş ve sözde benim geçtiğim mesajları göstermiş. Ben sadece bir kere bu kişiyle konuştum" dedi.

SOYGUNU ÇOK İYİ PLANLAMIŞLAR

Hamit Altıntop, Hürriyet'in soruları üzerine de, olayla ilgili şu çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Ben kimseye SMS falan geçmedim. Sizin değinize göre, benim numaramdan geçilmiş SMS mesajları var. Dediğiniz tarihte benim İstanbul'da milli takım kampında olmam gerekiyor, çünkü 8 Eylül'de Malta ile maçımız vardı. Demek ki bunlar, işi çok iyi düşünmüşler. Nasılsa çekilen paranın izini sürmek çok kolay. Onlar da bunun farkında.

MESAJDAKİ KADAR TÜRKÇE BİLMEM

İşi sağlama almak için bir şekilde cep telefonuma ulaşıp, benim ağzımdan bir SMS yazmışlar. Galiba tek hatayı da orada yapmışlar. Sizin okuduğunuza göre, metin düzgün bir Türkçe ile yazılmış. Benim o kadar düzgün Türkçem yok ki. Asıl olay şu; bir şekilde milli takım kampındayken benim telefonumu alıp bu numaraya mesaj geçen kim? Bu işin arkasında kimler var? Çünkü ben kesinlikle ve kesinlikle kimseye mesaj geçmedim."

TELEFONUMU KİM NASIL ALABİLMİŞ

Paranın büyük bir bölümü benim, küçük bir bölümü de Halil'indi. Benim milli takımdaki primlerimdi. Bu benim kendi hesabım, ama Halil'in de biraz parası vardı. Kimseye vekalet falan da vermedim. Bunlar bir şekilde çekmişler. Bir kadın, bir kere aradı, para istedi. Sonra da teşekkür etti. Bir daha da hiç görüşmedim bu kadın ile. Çok fazla bir para göndermedim. Benim cep telefonumdam nasıl mesaj atmışlar bilmiyorum bile. Ben Malta maçı öncesinde kamptaydım. Ben, bankacılık işlemlerini yapabilmek için şifreyi bile bilmiyorum.

GERÇEK NASILSA ORTAYA ÇIKACAK

Şimdi bu mesajlara inanıp da banka belki harekete geçebilir. Ama gerçek bir şekilde ortaya çıkacak. Benim hesabımdan aktarılan paralar nereye gitti? Bu paralar nereye gitti belli. Peki, benim paralarımın aktarıldığı kişiler ile, benim sözde mesaj geçtiğim kişiler arasında bir telefon trafiği var mıdır acaba? Bunlar da ortaya çıkacaktır. Hodri meydan."

İşte iddia konusu SMS trafiği

DAVA dosyasına da konan, federasyon görevlisi C.A.A. adlı kadının, 2007'nin Eylül ayında, Hamit Altıntop'la aralrında geçtiğini iddia ettiği mesajlaşmalar, tutanaklarda şöyle yer aldı (Mesajlaşmalar, C.A.A.'nın '0533 56****75' nolu telefonu ile Hamit Altıntop'un '0049176******40' nolu telefonu arasında geçiyor. Mesajlar burada tutanaklarda geçtiği şekliyle yer almış, düzeltme yapılmamıştır):

Hiç utanmanız yok mu C.A.A.'nın Hamit Altıntop'a mesajı:

"Sizler nasıl insanlarsınız ya hiç utanmanız yok mu? Allah'tanda mı korkmuyorsunuz? Nasıl adamlarsınız siz insanlara yardım için gönderdiğiniz paraları bile inkar edecek kadar düştünüz mü? Karıyı becerirken paraları yedirmesini biliyorsunuz da, karı uzayıp ortadan yok olunca karıdan paraları alamayıp da yediğiniz boklar ortaya çıkınca ve ....Bank'taki hesabınızdan gönderdiğiniz paraların her kuruşunu, kime nereye neden gönderdiğiniz bildiğiniz halde basında yazılır da isminiz çıkar diye insanları ve beni kullanarak zor durumda bırakıp, zan altında bırakamazsınız. bir de üstüne senaryo yazıp yalan söylüyorsunuz. Karıya yedirdiğiniz paraları çıkarmak için bu aklı size kim nasıl verdiyse o aklı yarım vermiş"

Kaç kez istedim vermedi Hamit Altıntop'un bu mesaja cevabı:

"Sen nerden biliyorsun bütün bunları. Avukat söyledi böyle yapmamızı işte kızdan alamayınca paraları. Bankadan alırız bütün yapılan işlemler bizden habersiz yapılmış dersiniz dedi. banka başka türlü para ödemez dedi. Biliyorum tabii kime, nereye, ne kadar gönderdim. Avukat paranın hepsini alabilmek için bütün işlemleri inkar edin dedi. Biz de öyle yaptık.

Seni niye zor durumda bıraktık. Senin hiç ilgin yok ki bu olanlarla. Kızdan kaç kez istedim parayı vermedi. Bizimkiler de bu paranın nereye gittiğini sorunca, bankadan da parayı almak için bu yalanı bulduk. Ama bu kadar problem olacak bir şey yok. Banka verecek nasılsa parayı. Gene gönderirim yardım ettiklerime. Neden bu kadar problem anlamadım?"

Türkiye'ye adım atamazsınız C.A.A.'nın, Altıntop'un bu mesajına yanıtı:

"Bu kadar yalan söyleyip de bu kadar rahatlık pes doğrusu. Ama bak bunları dikkatli oku. Hamit Altıntop sana söz veriyorum. Yaptığınız bu sahtekarlıktan ufacık bir nedenle, azıcık da olsa hem benim, hem de bu kadar insanın bankayla ya da bir şekilde polisle savcılıkla ilgili bir problem yaşanır, ucu bana ya da bu kadar zavallıya dokunursa, canımız sıkılırsa, neden ya da nasılını düşünmem.

İşte o zaman değil milli takımda oynamak Türkiye Cumhuriyeti'ne bir daha ne adım atacak, ne de kimsenin içine çıkacak yüz bırakmam. Hoş bu kadar yalanı bu kadar rahat söyleyenlerde o yüz kaldıysa. Ama Allah inşallah ayağına dolandırır bu yaptıklarınızı"

Milli Takım 2 Eylül'de kamptaydı

MİLLİ takımımız, 8 Eylül 2007'de Malta ile oynadığı 2008 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçı için 2 Eylül 2007'de saat 17.00'de toplandı. Aday kadroda Bayern Münih'te forma giyet Hamit Altıntop ile Schalke'de oynayan Halil Altıntop da vardı. 3 Eylül 2007 günü saat 12.00'de Orhan Saka Tesisleri'nde Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim bir basın toplantısı düzenledi. Milli Takımın programında saat 19.30'da basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanına da Hamit Altıntop sakatlığı nedeniyle katılmadı.

15.04.2008


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP'Lİ 53 BAŞKANA HAPİS CEZASI

DTP'DEN 301 TEKLİFİNE DESTEK YOK

"ERGENEKON'UN SONU ŞEMDİNLİ GİBİ OLUR"
»  "YENİ PARTİ KURMAYACAĞIZ, REFERANDUM PLANIMIZ DA YOK"
»  MHP'NİN 301 AFİŞLERİ AKP'Lİ BELEDİYELERE TAKILDI
»  BAHÇELİ'DEN 301 RESTİ
»  UGANDA'DA KİLİTLİ OKUL FACİASI, 21 KİŞİ ÖLDÜ
»  "VURGUNCULAR, MUTFAĞI YANGIN YERİNE ÇEVİRDİ"
»  DEMİREL'E, 'MORRİSON SÜLEYMAN' PROTESTOSU
»  İŞSİZLİK, OCAK 2008'DE 11.3 OLDU
»  30 BİN DONÖR'ÜN HAYATI KOPYALANDI
»  GALATASARAY'A FAK-FUK-FON'DAN PARA ÖDENMİŞ
»  KILIÇDAROĞLU'NA BÇG FİŞLEMESİ!
»  "MHP'NİN UYAN TÜRKİYE ATAĞI"
»  GÜLEN İÇİN YARGITAY'DAN 24 KANIT
»  GÜLEN'E DOKUNAN YANMAYA DEVAM EDİYOR
»  İŞTE O DÜŞMAN SOROS
»  TURHAN ÇÖMEZ'DEN MÜTHİŞ İDDİA
»  DEMİREL, KAPATMA DAVASINI DEĞERLENDİRDİ
»  VELİ KÜÇÜK İÇİN DUBLÖR KULLANILDI
»  ABD'YE GİDECEKLERE ERKEN VİZE RANDEVUSU ÇAĞRISI
»  HÜKÜMET 301'E DOLAŞTI
»  "BAŞBAKAN'IN TARİHTEN HABERİ YOK"
»  "BU İŞ TURİZMİ BALTALAMAK İÇİN PLANLANMIŞ OLABİLİR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.