Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4935
EURO
37,8900
IMKB
9.659,000
ALTIN
3.350,270
 
Hava Durumu ANKARA
2 / 9 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AMERİKALILAR ERDOĞAN'DAN ÇOK ÖZEL NE İSTEDİLER!
AMERİKALILAR ERDOĞAN DAN ÇOK ÖZEL NE İSTEDİLER!
 
Başbakan’ın danışmanı Amerika’ya çağrıldı. Ona “Ne yapıp ne edin, 22 Temmuz’a kadar orduyu Irak’tan uzak tutun. Ondan sonra zaten giremez.”
 
19.6.2007 - 16:35

İşte Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı'nın olayın perde arkasını anlatan yazısı.

22 Temmuz’a kadar orduyu tut 

Ufuk Güldemir’in Teşvikiye Camii’ndeki cenaze töreninde, Tayyip Bey’in özellikle Amerika ile ilişkilerini düzenleyen danışmanlarından biri de vardı.

Çok aktif olduğu bilinen bu danışman ister istemez iş ve medya dünyasının önde gelen isimleri tarafından çevrilmişti. Konu çok konuşulan son gelişmelerdi doğal olarak.

PKK terörü hızla tırmanıyor, Silahlı Kuvvetler ulusal güvenliği sağlamak için hükümetten yetki bekliyor.

Danışman çevresindekilere “Bugün yapılacak terör zirvesini bekleyin” diyor sadece.

Cenazeye katılanlar o sırada Tayyip Erdoğan’ın “İçerideki 5 bin PKK’lıyı hallettik de sıra dışarıdaki 500’e mi geldi?” sözlerini henüz bilmiyorlar.

Şimdi geriye gidelim. Aralık ayı içinde Kürt lider Barzani Amerika’ya gitti. Başkan Bush tarafından da kabul edildi. Belirtildiğine göre Barzani bu görüşmede Türkiye’nin PKK’yı sorun yaptığını, bu nedenle sıkıntıda olduklarını söyledi.

Yine belirtildiğine göre Bush “Sen merak etme, onlar (PKK) bizim çocuklarımız, dokundurtmayız” dedi.

Barzani döndükten sonra PKK yöneticilerine bu konuştuklarını anlattı. Ardından da en önemli sözünü söyledi: “Şu anda Türkiye’nin başında işimize en çok yarayan adam var, ona zarar gelmemesi için elinizden geleni yapın.”

Ardından da PKK’nın “ateşkes” kararı alındı. Türkiye buna hiçbir tepki göstermedi.

Ancak mart ayının ortalarında Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olamayacağı, bunun da ötesinde göstereceği bir adayın, hatta bir AKP’linin asla Çankaya’ya çıkamayacağı anlaşılmaya başladı.

PKK eylemlerinin tırmanması da bu sırada oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri gelmekte olan tehlikeyi fark ederek uyarısını yaptı. Hükümet buna kulak tıkadı.

Askerin duyarlılığı Amerika’yı telaşlandırdı. Çünkü Türkiye’nin Kuzey Irak’ta bir operasyon yapması

Amerika’nın Orta Doğu politikasının iflası anlamına gelecekti.

Başbakan’ın danışmanı Amerika’ya çağrıldı. Ona “Ne yapıp ne edin, 22 Temmuz’a kadar orduyu Irak’tan uzak tutun. Ondan sonra zaten giremez.”

Danışman da alelacele Türkiye’ye döndü ve durumu anlattı.

Dönelim tekrar cenaze gününe. Danışman, cenazeye katılanlar bilmese de Tayyip Bey’in yapacağı açıklamayı biliyordu. Aynı akşam yapılacak terör zirvesinden de önemli bir açıklama gelmeyeceğini tahmin ediyordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı bir gövde gösterisi yapılacaktı.

Belli ki bu gövde gösterisi yapıldı. Silahlı Kuvvetler’in hükümetle “birlik ve beraberlik içinde olduğu” açıklandı.

O günden beri de Irak’a yönelik operasyon konuşulmuyor.

Peki öyle mi olacak?

Bunun için 8-10 gün daha beklemek gerek.

Borsa’da CIA parası

Her gün borsa ile yatıp borsa ile kalkıyor ya ekonomi dünyası, aslında borsadaki paranın yarıdan fazlası bizim değil.

Dünya borsalarında milyonlarca küçük yatırımcı geleceklerini güvence altına almak için borsada yatırım yaparken, bizim borsa büyük para devlerinin Türkiye’nin parasını götürme yeri oldu. Şu anda borsacıların dediğine göre paranın yüzde 67’si yabancı fonların denetiminde.

Bu paranın 15 milyar dolarının ise CIA tarafından kurdurulan fonlar tarafından yönetildiği söyleniyor. CIA eğer Türkiye’de istemediği bir gelişme olursa bu parayı çekerek ekonomiyi sıkıntıya sokmayı planlıyormuş.

İktidar da her yerde “Biz gidersek istikrar bozulur, ekonomi batar” diye propaganda yapıyor.

Paralar danışıklı dövüşle çekilirse olur tabii. Ama Amerika’ya da çok güvenmemek gerek diyorum.

AKP’nin gitmesi halinde “Böylesi daha iyi” diyerek kriz çıkacağını sananları yanıltmasın sakın.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


STAR GAZETESİ'NE İKİ ÜNLÜ YAZAR

İÇ ÇAMAŞIRLI TRT SPİKERİNE TRT KUTLAMASI

MÜSLÜMAN GİRİŞİMCİ YİMPAŞÇI DURSUN UYAR,ARAZİYE UYDU
»  LÜBNAN'LI SPİKERİN GAFI
»  İNTERNET, GAZETELERİ TEHDİT EDİYOR MU?
»  SUİKAST ESPRİSİ SUNUCUYU İŞİNDEN ETTİ
»  SABAH VE NTV'NİN ŞOK PAZARLIĞI
»  CANLI YAYINDA SUİKAST ESPRİSİ SPİKER'İ İŞİNDEN ETTİ
»  RTÜK, RETÜK MÜ.,RÜTÜK MÜ? BİLMECESİ ÇÖZÜLDÜ
»  AYDIN DOĞAN, FATİH ALTAYLI'YI MAHKEMEYE VERDİ
»  ALİ GÜNEY:'' TRT'DE KADROLAŞMA YOK''
»  ŞEHİT CENAZELERİNDE KULLANILAN FARKLI İKİ DİL!
»  CAMİDE SLOGAN ATMAK YASAK CİHAT ÇAĞRISI SERBET
»  SHOW TV'YE REKOR CEZA
»  TGC'NİN 61'İNCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ, KOKTEYLLE KUTLANDI
»  UFUK GÜLDEMİR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
»  İŞTE HÜKÜMETİN DIŞARIYA VERDİĞİ İMAJ "ZAYIF DEVLET"
»  SEÇİM ÖNCESİ TRT'YE PERSONEL ALIMINA TEPKİ
»  AVUKATINDAN AÇIKLAMA:'GÜLEN'İN ARACI GAZETECİSİ YOK'
»  ÖZKÖK'ÜN YALANLANAN HABERİ MUHABİRİN BAŞINI YEDİ
»  GÜL;"HER ŞEYİ GÖZE ALDIK"
»  ''BENİ MY WAY İLE UĞURLAYIN''
»  AA'NIN BÜYÜK GAFI
»  CEM UZAN, GAZETELERİN REKLAM SERVİSLERİNİ İHYA ETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.