Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1458
EURO
38,2188
IMKB
9.829,000
ALTIN
2.933,760
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AMERİKA KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR
AMERİKA KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR
 
Bu başlık Amerikalı PROF. DR. MICHAEL ROZEFF'e ait Rozzef ileriyi gösteren makalesinde Amerikalılara şöyle seslendi.
 
3.9.2006 - 21:25
Birleşik Devletler uçurumun kenarına doğru hızlı adımlarla ilerliyor.
Nükleer gelişimini durdurmak için İran’ı bombalaması durumunda, ABD’nin İslam dünyasının tümüyle ilişkileri ölümcül bir şekilde zehirlenecektir.

Eğer saldırıda nükleer silah kullanırsa, bu, Amerika’nın gelecek kuşaklarının kaderini lekeleyecektir. Bu tür bir saldırı hazırlığı yapıldığı haberleri bir yıl öncesine kadar uzanıyor. Ancak, Amerikan medyası hâlâ böylesi bir saldırının felaket getirecek sonuçları konusunda uyarı yapmakta başarısız.

Irak’taki direniş ve El Kaide gibi hareketler intikam almaya ve dünya çapında yıkıcı eylemler yapmaya hazır ve bu, bize İran’ı bombalamanın sonuçlarının ne olacağını gösteriyor. İslamcı ılımlılar, Amerika’nın İran’ı bombalaması durumunda bu ülkeye karşı savaş ilan eden fetvaları görmezden gelmeyecektir artık. Müslüman Pakistan’ın nükleer silahları var ve bin Ladin bu ülkenin kapı eşiğinde saklanıyor. Eğer bin Ladin şimdiye kadar ele geçirilemediyse, bu ABD’nin Pakistan’a itimadının ne kadar sallantıda olduğunun göstergesidir. Geçmişte ılımlı Müslümanlar bin Ladin gibi aşırıcılara değer vermezdi. Ancak, ABD ve İsrail’in İran tesislerini bombalaması ve çok sayıda masum sivili öldürmesi durumunda, nesiller bunu asla bağışlamayacak ya da bu küstah saldırganlığı unutmayacaktır.

Gelecekte Amerikalılar da topraklarına nükleer bir saldırı düzenlenebilir korkusuyla yaşayacaktır. Uyuşturucuyu cezaevlerinden uzak tutmayı dahi beceremeyen bir ülke, teröristlerin kendi topraklarına nükleer silahlarla bir saldırı düzenlemesini de engelleyemeyecektir, elbette. Amerika’nın çocukları ve torunları, Başkan Bush’a ülkelerini ölümcül bir uçuruma doğru sürüklediği için müteşekkir olacaktır. Hatta, Amerika’nın son 50 yıldır Ortadoğu ve Orta Asya’ya karışarak bu ülkelerdeki dört kuşağı kendi topraklarında kanlı bir savaşa soktuğu için de teşekkür edebilirler! Amerika, karar verdiği bir anda uçurumun eşiğinden geri adım atabilir. Kaderimiz henüz tümüyle karartılmadı. Yön değiştirmek imkansız değil henüz ya da göründüğü kadar karmaşık değil. Richard M. Nixon, Çin’e gitti. Kennedy nükleer deneme yapmayı yasaklayan bir anlaşma için çabaladı. Diplomasi her zaman için ulaşılabilir bir seçenek. Şaşırtıcı hareketler de mümkün ve tüm bunlar ahlaki iklimi tek gecede değiştirebilir. Politik değişikliklere aracılık edebilecek, dünyanın tarafsız ve dini liderleri var. Hatta, bugün Irak’ta ekilen zehirli tohumlar, ABD’yi uçurumdan döndürebilecek adımın atılması için politik açıklamalar yapılması şansını vermektedir. Seçim, cehennem çukuruna hızla atlamak ile mevcut durumdan uzaklaşmak arasındadır. Bugün durduğumuz yer burasıdır.

Güce karşı inatçı bir düşkünlük ve sabit fikirli bağlılık, yanlış yönlendirilen ABD liderliğinin ütopyacı umutları, ülkeyi dönüşü olmayan bir noktaya doğru hızla sürüklemektedir. ABD’nin, yöneticilerimizi körleştiren aşırı bir askeri gücü var. Yöneticilerimiz, bu gücü kullanmanın bize neler getirdiğini göremiyor. Uzun yıllar boyunca kullanımına ket vurulmayan ordunun gücü ABD’li yöneticilerin ahlaksızlığına ve onların eylemlerinin sonuçlarına perde oldu. Şimdi bu yöneticiler, güç kullanımı konusunda tehlikeli bir aldanma içindeler. Bu güç kullanımının getirdiği tehlikeleri görmeyi beceremiyorlar. Şu ana kadar İran’ı bombalamamalarının tek nedeni bu saldırganlığı gerçekleştirmek için gerekli bahaneyi yaratamamış olmaları.

(PROF. DR. MICHAEL ROZEFF / LewRockfell.com, 31 Ağustos 2006 )


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BARZANİ IRAK'TAN AYRILMA TEHDİDİNDE BULUNDU

BOSNA KASABI SIRP EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

NİJERYA'DA SALGIN HASTALIK, 80 ÖLÜ
»  AB İRAN'A KISA BİR SÜRE VERDİ
»  İŞKENCELERİYLE ÜNLENEN EBU GUREYP DEVREDİLDİ
»  AMERİKALILARA MÜSLÜMAN OLUN ÇAĞRISI
»  "LADİN'İ ELLERİMLE ÖLDÜRÜRÜM"
»  "KUZEY IRAK'A SADECE KÜRDİSTAN BAYRAĞI ASILSIN"
»  RİCKY MARTİN ÖLDÜ HABERİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI
»  AVUSTRALYA'DA MÜSLÜMANLARI KIZDIRAN ÇAĞRI
»  ÇİN İNTERNET TV YAYININA BAŞLADI
»  HANYA'DAN KAMU ÇALIŞANLARINA ÇAĞRI
»  ABD ASKERLERİNE YAYA DEVRİYE ZORUNLULUĞU
»  ADIM ADIM KÜRT DEVLETİNE DOĞRU
»  İÇ SAVAŞ KAÇINILMAZ HALE GELDİ RAPORU
»  İSPANYA, LÜBNAN'A 1100 ASKER GÖNDERİYOR
»  İSRAİL, ATEŞKES DİNLEMEDİ
»  BUSH'TAN MÜSLÜMANLARI KIZDIRACAK SÖZLER
»  MURAT KURNAZ'IN İLK GÖRÜNTÜLERİ
»  İRAN'DA UÇAK KAZASI, 60 KİŞİ ÖLDÜ
»  CHRİCAC VE MİTTERAND, SEKS YARIŞI YAPMIŞ!
»  FORBES'E GÖRE DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KADINI MERKEL
»  BİR YILDIZIN ÇÖKÜŞÜ SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ
»  BUSH'UN AKLIYLA DALGA GEÇTİLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.