Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2700
EURO
37,6703
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.912,000
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANAYASA MAHKEMESİNE "SİVİL DARBECİLER SUÇLAMASI"
ANAYASA MAHKEMESİNE  SİVİL DARBECİLER SUÇLAMASI
 
Anayasa Mahkemesi üyelerine en ağır eleştiri!..
 
10.6.2008 - 03:40
Anayasa Mahkemesi’nin türbana ilişkin düzenlemeyi iptal kararını yorumlayan DTP’li Hasip Kalkan, ‘’Hiç kimse darbe ile hesaplaşmaya çalışmadı. O nedenle AKP bugün korku ile yaşıyor. Oyunun son perdesini oynamaya geldik. Sivil bir demokrasi darbesi gerekiyor’’ dedi.

Genç Siviller, Mülkiyeliler Birliği'nde 'Demokratik Alanda Darbe Yasaktır' isimli söyleşi düzenledi. Oturuma Prof. Dr. Baskın Oran, Mazlum-Der Başkanı Ayhan Bilgen, DTP Milletvekili Hasip Kaplan, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Genel Başkanı Doğan Tarkan, eski milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile Genç Siviller Hareketi'nin sözcüsü Turgay Oğur katıldı.

ANF'nin haberine göre panelde konuşma yapan Ayhan Bilgen Türkiye'de darbenin istisnai bir durum olmadığını söyledi. Demokrasinin Türkiye'de tiyatro oyunu olduğun ifade eden Bilgen etkili bir muhalefet olmadığı ve siyasi partiler yasasının devam ettiği sürece bu oyunun oynanmaya devam edeceğini vurguladı. Bilgen, her türlü darbeye karşı sivil siyasetten yana ortaya konacak formül ve konuşmaların darbelerin önüne geçeceğini aksi takdirde yol alınamayacağını ifade etti.
Ardından söz alan DTP milletvekili Hasip Kaplan ise darbelerden nasibini almayan sağ ya da sol fraksiyon olmadığını söyledi. Yunanistan, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerin yaşadığı darbeler ve cunta hareketlerinin hesabını sivil yönetim başa geçtikten sonra sorulduğunu belirten Kaplan, "Bu ülkeler kanunlarını değiştirdiler. Ancak henüz Türkiye 12 Eylül Anayasası'yla yönetiliyor" dedi.

Kaplan, İstiklal Savaşı'nda dahi Meclis'in kapatılmadığını, ancak askeri darbelerde Meclis'in kapatıldığına dikkat çekti. Kaplan, "Hiç kimse darbe ile hesaplaşmaya çalışmadı. O nedenli AKP bugün korku ile yaşıyor. Oyunun son perdesini oynamaya geldik. Sivil bir demokrasi darbesi gerekiyor" diyerek, herkesin birleşeceği bir Anayasa yapılması gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi eski Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise Anayasa Mahkemesi üyelerinin yaptığının cuntaların yaptığı darbelerden hiçbir farkı olmadığını söyledi. "Mahkemenini kararı tartışma götürmeyecek şekilde darbedir" diyen Bekaroğlu, Türkiye'de siyasi yapıyı koruyacak bir yapıya ihtiyaç duyulduğunu çünkü Anayasa Mahkemesi'nin son sözü söyleyen kurum olduğunu vurguladı ve "Herkes kendisi için demokrasi isterse daha çok darbe görürüz" dedi.

Panelin son konuşmacısı Prof. Dr. Baskın Oran ise, yaşananların görünürde AKP ve CHP arasında yaşanan bir kavga olduğunu ifade etti. Anayasa Mahkemesi'nin kararını "Yukardan Devrim" olarak değerlendiren Oran, "Yukardan Devrimin" gelişmeyen iç dinamiklere dönük olduğunu ifade ederek, iç dinamiklerin gelişmemesi halinde gerçekleşeceğini söyledi.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI 'İYİ BİR ŞEY'"

Oran, "Yukardan devrim zır pırt yapılmaz. İkide bir yapmaya kalkarsanız, toplumu patlamaya doğru götürürsünüz. Türkiye'de kitlelere ve iç dinamiklere ikide bir müdahale arzusu nerden geliyor? Bu faktörün birinci nedeni zombi korkusu. 1915 yılında gerçekleştirilen Ermeni katliamını çözemediler. Kürt sorununu çözemediler. Halının altına süpürdüler ve şimdi zombi olarak üstümüze geliyorlar" dedi. Anayasa Mahkemesinin kararını "darbe" olarak tanımlayan Oran, "Bu iyi bir şey, neden? Çünkü, artık askerler darbe yapma cesaretini bulamıyorlar. Üniformasız askerlerle devam ettiriliyor. Cesaretinizi ve umudunuzu yitirmeyin. Gerçi işin kötü tarafı hep bizim kuşağa darbeler denk geldi. Sağlık olsun" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE "SENATO" YOK

HAFRİYAT YÜKLÜ KAMYON VİYADÜKTEN DÜŞTÜ

ASKERE NANO TEKNOLOJİLİ ÜNİFORMALAR
»  GÜNEYDOĞU'DA GEÇİCİ GÜVENLİK BÖLGELERİ DUYURUSU
»  CHP'YE POSTA İLE DİN KİTABI GÖNDERDİLER
»  CHP'DEN İYİMAYA'NIN ÖNERİSİNE JET YANIT
»  "SAĞLI-SOLLU YUMRUK YİYORUM"
»  MHP'LİLER, DTP'Lİ VEKİL'E BORKURT SELAMI VERDİRDİ
»  AHMET İYİMAYA'DAN İLGİNÇ ÖNERİ
»  KOMANDO'YA İŞ GARANTİSİ
»  AKP'DE GÖZLER SALI GÜNÜ'NDE
»  HAKKARİ'DE HAİN TUZAK, 1 ASKER ŞEHİT
»  BASKIN ORAN, "SİVİL DARBE ZAMANI" DEDİ
»  SARIGÜL'ÜN YÜZÜĞÜNÜ ÇIKARMAMASININ SIRRI
»  ABD'NİN TÜRKİYE'YE İHTİYACI KALMAMIŞ!
»  "TÜRKİYE'NİN DÖRDÜNCÜ BÜYÜK ADAMI BENİM"
»  ERDOĞAN, TOPTAN İLE NE GÖRÜŞTÜ?
»  30 BİN KİŞİ'NİN KATİLİ APO'YA EVET, MUĞLALI'YA HAYIR
»  MİT'Çİ EYMÜR'ÜN TAYİNİNİ ÇAKICI ÇIKARTTIRMIŞ
»  ABD'Lİ YAZARI'DA ULUSALCI VE ERGENEKONCU YAPTILAR
»  DENKTAŞ'IN FERYADI "UYARIYORUM KIBRIS GİDİYOR"
»  AKP'DE ÇATLAMALAR BÜYÜYDR
»  "EY SAĞIR VE KÖR BAŞBAKAN"
»  VATANDAŞA TAVUK ETİ KAZIĞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.