Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1350
EURO
38,2260
IMKB
10.030,000
ALTIN
2.918,050
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANKARA YAMYAMI DA AF'LA SERBEST KALMIŞ
ANKARA YAMYAMI DA AF LA SERBEST KALMIŞ
 
Ankara'da, öldürdüğü kişinin etlerini 'yemek için' ayıran Özgür Dengiz, ilk cinayetini 17 yaşında işledi. 10 yıl yattı, afla çıktı. Çıktığında 2 kişiyi daha öldürdü, birini yedi. Akıllara "Kuzuların Sessizliği" filmindeki Hannibal Lecter karakterini getiren Dengiz'i tanıyanlar "Çok sessizdi" dese de o, ilk ifadesinde öldürerek yemeye devam edeceğini söyledi
 
16.9.2007 - 07:25
Ankara'da önceki gün ortaya çıkarılan bir cinayet, tüm Türkiye'nin kanını dondurdu. 17 yaşında ilk cinayetini işleyen, girdiği cezaevinden afla çıkan, yakın çevresiyle sürekli kavga eden ve uyum sorunu yaşayan Özgür Dengiz, son cinayetinin kurbanı Cafer Er'i "özel yapım" bıçağıyla kesti ve etinin bir bölümünü yedi.
Ünlü aktör Anthony Hopkins'in "Kuzuların Sessizliği" filminde canlandırdığı "Hannibal Lecter" karakterine tıpatıp uyan 27 yaşındaki Dengiz, küçük yaşlardan bu yana sürekli toplumla uyum sorunu yaşadı. Annesi, babası ve kız kardeşiyle kavga eden, ıssız yerlerde yaşamayı seven Dengiz, ortaokulu bitirdikten sonra okula gitmedi.
Özgür'ün kavgalarla kendini gösteren sosyal uyumsuzluğunun ilk sonucu, 17 yaşında arkadaşını öldürmesiyle ortaya çıktı; aralarındaki ufak bir anlaşmazlık nedeniyle kızdığı arkadaşını kafasından vurarak öldürdü. Yaşının küçük olması nedeniyle sadece 10 yıl hapis cezası alan Dengiz, 1997'de girdiği cezaevinden 3 yıl sonra, Şartla Salıverme Yasası sayesinde çıktı.

Sık sık hastaneye gitti

Bir meslek edinemeyen ve emekli astsubay babasıyla terzi annesinin verdiği parayı çoğunlukla sokaklarda harcayan Dengiz, ailesinin telkiniyle askere gitti. Sarıkamış ve Hatay'da sorunlu bir askerlik dönemi geçiren Dengiz, psikolojik sorunları nedeniyle de sıkça hastaneye sevk edildi.
Askerliğini bitirdikten sonra Ankara'ya dönen ve içine iyice kapanan Dengiz'in meslek sahibi olması için büyük uğraş veren baba Satılmış Dengiz, oğlunun kendisi gibi asker olmasını istedi, ancak bu hayali gerçekleşmedi.
Yıllarca terzilikle aile bütçesine katkıda bulunan anne Sultan Dengiz de oğlunun meslek sahibi olabileceği düşüncesiyle 6 ay önce Abidinpaşa'da küçük bir terzihane açtı. Ancak Özgür o dükkâna uğramadı bile.

Önce çöpçüye ateş etti

Genelde ıssız yerlerde gezmeyi seven Dengiz, geçen günlerde akşam saatlerinde, Mamak Köprüsü'nün altıında dolaşmaya çıktı. Karşısına çıkan bir çöp toplayıcısına "kalabalık yaptığı" gerekçesiyle birkaç el ateş etti. Birkaç saat sonra arabasının içinde içki içen Mamak Belediyesi'nden emekli Cafer Er'i (55) gördü. Hiç tanımadığı Er'in kafasına iki el ateş etti. Önceden hazırlanmış satır ve bıçakla Er'in etlerini kemiklerinden sıyırdı, kurbanını siyah bir kumaşa sararak çöplüğe attı.

Köpeklere verdi

Kestiği etin bir kısmını çöplük çevresindeki köpeklere veren Dengiz, kalanını da çantasına yerleştirdi. Bu sırada etin bir kısmını çiğ olarak yiyen Dengiz evine döndü. Anne ve babasıyla konuşmadan mutfağa gitti. Etin büyük parçasını buzluğa koydu.
Korkunç cinayet, ihbar üzerine çarşamba gecesi Er'in cesedini bulan polisin titiz çalışmasıyla ortaya çıktı. Dengiz'in olay yerinde düşürdüğü cep telefonunu bulan dedektifler, numaranın öldürülen Sedat Erzurumlu'ya ait olduğunu saptadı. Telefondan yapılan son konuşmaların izini süren polis, Dengiz'in kimliğini saptayarak evine baskın yaptı.

Hırsızlık ve cinayet

Hayatı boyunca hiçbir iş yapmayan, son aylarda anne - babasıyla iletişimi tamamen kesilen Özgür Dengiz, birkaç hırsızlık olayına da karıştı. Bu gelişmelerin ardından Dengiz, ilk cinayetinden 10 yıl sonra bir kişinin daha katili oldu. Hem de duyanların kanını donduracak kadar vahşice...
Emekli astsubay olan babasına ait ruhsatlı silahı çalan Dengiz, haziranda bilgisayarcı
Sedat Erzurumlu'yu kafasına tek kurşun sıkarak öldürdü. İşyerinden iki dizüstü bilgisayar çalan Dengiz, Erzurumlu'nun cep telefonunu da aldı. Bilgisayarlardan birini gazeteye ilan vererek satmak isteyen, ancak dolandırılan Dengiz, diğer bilgisayarı evinde sakladı.

Öldürmeyi sürdürebilirdim

Emniyet'te de garip davranışlarını sürdüren Özgür Dengiz, ifadesinde şunları söyledi:
"Pişman değilim, vicdanım rahat. Öldürmeyi sürdürmeyi düşünüyordum. Rüyamda sürekli kurban edildiğimi görüyordum. Bazen koyunların kurban edildiğini de görüyordum. Bıçaklarım var. Ben kurban olacağıma, başkalarını öldürmeye, kurban etmeye karar verdim. İki cinayetim var. 30 yıl yatar, çıkarım. O zamana kadar da bir af çıkar elbette."
Dengiz ifadesinde "İnsan etine karşı zaafım oluştu. Önce keserken tiksintim geçsin diye bir parça yedim, köpeklere de verdim. Ama sonra tadını sevdim. Hayatımın geriye kalanında bu eti yemeyi düşündüm. Öldürerek yemeye devam edecektim" diye konuştu.
Mamak Köprüsü'ne adam öldürmek için gittiğini kaydeden Dengiz, "Yemek için öldürdüm. Etleri çantama koydum. Bu işler için kendime özel bıçak, keski, satır yaptırmıştım" derken, Erzurumlu'yu öldürme nedenini "1 saat dükkânda sohbet edip internetten laptop modellerine baktık. Bana 'bunu alamazsın' dedi. Ben de öldürdüm" diye anlattı.
Anne ve babasıyla birlikte dün adliyeye sevk edilen ve soğukkanlı görünen Dengiz, basın mensuplarının "Neden yaptınız?" sorularına "Biziz, buyurun biziz" yanıtını verdi.

Komşular şaşkın

Dengiz ailesinin Akdere'deki Mahallesi'nde ise büyük bir şaşkınlık hâkim. Mahalle sakinleri, "Özgür'ün eve girdiğini, çıktığını bile görmezdik. Kendi halinde, sessiz bir tipti" dedi. Çocukların "yamyammış" diye dolaştığı sokağa, dün Dengiz'in bazı yakınları da geldi. "Özgür, amcamın torunu" diyen Lale Dengiz, "Sessiz, saf bir çocuk. Hiç evlenmedi. Selam verir, bizi severdi. Yapmış olabileceğine ihtimal vermem" dedi.
Mahallede kuaförlük yapmasına rağmen, kuzeni Özgür'le çok görüşmediğini söyleyen İnan Dengiz, "Evine gittiğimizde odasından çıkmazdı. Amca oğluyum, düğünümüze bile gelmedi. Bağlama da çalardı. Gençken neşeliydi. Cezaevinden sonra değişti" derken, halası Zülbiye Çıt, "Babası otoriter bir adam. 17 yaşındayken oğlunu o ihbar etmişti" diye konuştu.

'Tadına baktım'

Dengiz, savcılıkta verdiği ifadede ise insan etinin tadına cinayeti işlediği sırada baktığını ancak yemeye fırsat bulamadan yakalandığını söyledi. Daha önce insan eti yemediğini ifade ederek çelişkili beyanlarda bulunan Dengiz, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dengiz'in anne ve babası ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MAGANDA KADIN YOLCUSUNU DÖVDÜ

AŞIĞINI FİLMLERDEKİ GİBİ HASTANEDEN KAÇIRDI

EYLEME GİDEN PKK'LILARA SUÇ ÜSTÜ
»  İÇ ÇAMAŞIRINDA UYUŞTURUCU ÇIKTI
»  ŞEHRİN GÖBEĞİNDE MİNİBÜSÇÜ ZORBALIĞI
»  HASTANE BAHÇESİNDEKİ ATM'YE SOYDULAR
»  HASTANE BASIP SEVGİLİSİNİ KAÇIRDI
»  ANKARA BOMBACILARI GÖZALTINDA İDDİASI
»  12 YAŞINDAKİ KIZA 60 KİŞİ TECAVÜZ ETTİ
»  SAVCI FUHUŞ ÇETESİNİ ÇETEDEN SAYMAYIP BERAAT İSTEDİ
»  SİVİL ANAYASA İÇİN SUÇ DUYURUSU
»  ÇALDIĞI EŞYALARI FAKİRLERE DAĞITIRKEN YAKALANDI
»  BARTIN'DA NAMUS CİNAYETİ
»  BOMBA İMHA TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI
»  KAHRAMAN KÖPEKLER BASINA TANITILDI
»  -EŞİ İLE BARIŞMAK İÇİN GİTTİĞİ EVDE KAYINPEDERİNİ ÖLDÜRDÜ
»  KIRIKKALE'DE TRAFİK KAZASI, 3 ÖLÜ
»  TECAVÜZCÜYE CEZAEVİ'NDE DAYAK
»  JANDARMA'DAN SAHTE PARA OPERASYONU
»  SSK'DAKİ EMEKLİLİK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
»  TERÖRİST'E "ŞEHİT" DİYEN DTP'Lİ TUTUKLANDI
»  POLİS ÖLDÜREN SOKAK ÇOCUĞU'NA ÖMÜR BOYU HAPİS
»  GÖLET'TE FACİA: 3 ÖLÜ
»  TECAVÜZCÜYE İŞİ YARIM KALDI İNDİRİMİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.