Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,0504
EURO
37,2408
IMKB
9.845,000
ALTIN
3.359,770
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANKETÇİ, ANKETLERİN SIRRINI AÇIKLADI!
ANKETÇİ, ANKETLERİN SIRRINI AÇIKLADI!
 
AKP için kamuoyu araştırmaları yapan Metropoll Araştırma Başkanı Özer Sencar'dan şoke eden açıklamalar geldi.
 
12.8.2014 - 11:39

Cumhurbaşkanlığı seçimini geride bırakırken anket şirketlerinin açıkladığı yanıltıcı sonuçlar tartışılmaya devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim yasaklarına rağmen, Konda’nın seçime 3 gün kala yayımladığı gerçeklerden uzak anket sonuçları, “algı operasyonu mu yapılıyor” sorusunu akıllara getirdi. Gerçeğe en yakın anket sonucunu açıklayan Metropoll araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar ,“2500 kişi ile yapılan bir ankette \%2 hata payı kabul edilebilir bir paydır. Bu oranın üzerine ya da altına iniliyorsa bu kasıtlı yapılmıştır. Bu bir algı operasyonudur.” dedi.

Taraf gazetesinden Billur Özgül'ün haberine göre; önceki gün düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan, yüzde 51.7 oy alırken İhsanoğlu 38.5, Demirtaş ise yüzde 9.8 oy’da kaldı. Ancak Tarhan Erdem’in sahibi olduğu Konda’nın son anketinde, Erdoğan’ın \%57, Demirtaş’ın \%9, İhsanoğlu’nun ise \%34 oranında oy alacağı öngörülüyordu. Genar’ın araştırmasında ise Erdoğan \%54.7, Demirtaş \%8.4, İhsanoğlu ise \%38 olarak gösterildi.

A&G araştırma şirketi ise Erdoğan’ın oyunun \% 55.1 olacağını, Demirtaş’ın \%11.6 oy alacağını İhsanoğlu’nun ise \%33.3’te kalacağını açıklamıştı. Özer Sencar’ın sahibi olduğu Metropoll araştırma şirketinin açıkladığı 3 anket sonucunun ortalamasında ise Erdoğan \%51, İhsanoğlu\%39.7, Demirtaş \%9.4 idi.

“NASIL OLSA SEÇİLECEK ALGISI”

Anket sonuçlarında Erdoğan’ın oyunun yüksek gösterilmesinin bir algı operasyonu olduğunu söyleyen Özer Sencar, sözlerine şöyle devam etti: “Anket sonuçlarının yüksek çıkmasının iki nedeni var. Birinci neden masum olarak adlandırdığım ancak pek inandırıcı gelmeyen bir sebep. Örneğin Erdoğan’ın oy oranını \%57 olarak adlandıran Konda araştırma şirketi, 2010 referandumunu referans olarak almış olabilir. Yani açıkladıkları oran bir araştırma sonucu değil bir tahmin sonucudur. Bu bir algı operasyonudur. Yani, tatilde olan CHP ve MHP seçmenine ‘tatilinizi bölüp oy vermenize gerek yok. Nasıl olsa Recep Tayyip Erdoğan seçilecek’ demektir.”

PİYASADAN SİLİNİRLERDİ

Yaptıkları üç seçim anketinde de Erdoğan’ın oyunun, kararsız seçmenler dağıtılmadığında bile, \%47’yi geçemediğini belirten Özer Sencar, “\%10 kararsız olmadığı için zaten Erdoğan’ın \%57 çıkması imkansızdı” dedi. Sencer, şöyle devam etti: “Avrupa’da ya da Amerika’da bir anket şirketi böyle bir şey yapsa. Bir sonraki seçimde piyasada yok olur. Kamuoyu onun sonuçlarını dikkate almaz. Ancak, Türkiye’de kamuoyu ve basın bunun üzerine düşmediği için unutulur gider. Anket sonuçları ile oynandığı ispat edilemediği için hiçbir yaptırımı yok. Bu yüzden araştırma şirketlerine parayı bastırıp algı operasyonu yaptırılıyor.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 1   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 
SADULLAH ÖZCAN
12 Ağustos 2014 Salı 19:53
SENCER HOCA BİR ALGI OPERASYONUNDAN BAHSETMİŞ DOĞRU AMA, BENİMGİ KAMUOYU YOKLAMALARI İLE UĞRAŞANLAR İYİ BİLİR, KONDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN LEHİNE DEĞİL, ERDOĞAN'A OY VERENLERİ REHAVETE SOKMAK İÇİN MANİPÜLEDE BULUNDUĞUNU SÖYLEMEK DAHA DOĞRU OLACAK. ÇÜNKÜ İHSANOĞLU'NA OY KULLANAN BÜTÜN TATİLCİLER 9 TEMMUZ'A KADAR SEÇMEN KÜTÜKLERİNİ TATİL BELDELERİNE ALDIRDILAR. SAHİL OYLARINDAKİ AŞIRI FARKIN NEDENİ ODUR. AMA MEMLEKETİNE, BAYRAMA GİDEN VE AK PARTİYE OY VEREN SEÇMEN ZATEN ERDOĞAN KAZANIYOR DİYE GERİ DÖNMEDİ BU ANKETLER YÜZÜNDEN
Katılıyorum  Katılmıyorum  
%50 %50
  Bu kategorideki diğer haberler


KORGENERALİN ONUR İSTİFASI!

ERDOĞAN'A ACİL UYARI: İSTİFA ET!

2 AKP'Lİ VEKİL TWİTTER'DE FENA KAPIŞTI!
»  ERDOĞAN'I ÜZEN ÖLÜM!
»  GÜL,İSTİFA EDECEK İDDİASI!
»  YSK KESİN SONUCU CUMA GÜNÜ LİLAN EDECEK
»  KÖŞK YERİNE BAŞKANLIK SARAYI!
»  MANSUR YAVAŞ TWİTTER'DEN BOMBALADI
»  ERDOĞAN'DAN GÜL'E REST!
»  GÜL'DEN MUHABİRLERE İMZALI SAAT!
»  FLAŞ.. YSK,GEÇİCİ SONUÇLARI AÇIKLADI
»  FLAŞ.. AKP'DE KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU!
»   FLAŞ...ABDULLAH GÜL:“PARTİME DÖNECEĞİM'
»  FEYZİOĞLU'NDAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER
»  'PARAYLA SATILANLARI GÖRDÜK''
»  İHSANOĞLU, DÜKKANI KAPATTI!
»  FAZIL SAY İLE TAKSİCİNİN SEÇİM DİYALOĞU!
»  13 MİLYON KİŞİ SANDIĞA GİTMEDİ
»  İŞTE ERDOĞAN'IN MAAŞI!
»  '2.CUMHURİYETİ DİNDARLAR VE KÜRTLER ...'
»  SEZER KİME KIZIP DA OY KULLANMADI?
»  AKP'NİN GÜL PLANI DEĞİŞTİ Mİ?
»  BAŞKANLIK SİSTEMİ ZOR!
»  BİLAL ERDOĞAN TÖKEZLEDİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.