Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1490
EURO
38,0702
IMKB
9.891,000
ALTIN
2.915,600
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ARANIYOR!
ARANIYOR!
 
CHP, RTÜK Başkanı Akman hakkında bir belge daha açıkladı. CHP’li Kılıç’ın açıkladığı belgeye göre, ‘RTÜK Başkanı nitelikli dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından’ aranıyor
 
27.9.2008 - 20:55
CHP MYK Üyesi Ali Kılıç, dün düzenlediği basın toplantısında Alman Savcılığı’nın Deniz Feneri’ne baskın yapılmadan 12 gün önce, 12 Nisan 2007’de Frankfurt Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak Zahid Akman’ın arandığını bildiren belgeyi gazetecilere gösterdi.

Belgeye göre Akman’ın durumu

Yabancılar Polisi’ne bildirildi ve oradan gelen bilgiye göre Akman’ın 22.11 2004-22.11.2005 arasında “gazeteci” olarak verilen oturma izninin bittiği anlaşıldı. Yabancılar Polisi, Frankfurt Emniyeti’ne yazı yazarak “Akman’ın 2005’ten sonra oturma izninin yenilenmediği” bilgisini vererek karşılaşılması halinde gözaltına alınmasını istedi.

Kılıç’ın dağıttığı ikinci belgeye göre ise bu yazışmaların ardından 25 Nisan 2007 tarihinde Frankfurt Emniyeti, savcılığa Akman’ın arandığı ve yakalandığında tutuklanacağı bilgisini ulaştırdı. Buna göre Akman, Almanya’da bir süre yönetiminde olduğu kooperatif nedeniyle ‘nitelikli dolandırıcılık ve kara para aklama’ suçlarından dolayı aranıyor. Kılıç, RTÜK Başkanı’nın bugüne kadar sahte belgelerle CHP’yi suçladığını belirterek Almanya’daki kooperatif nedeniyle 1600 kişiden toplanan 12 milyon euronun buharlaştığını söyledi. “Artık bu kadar yeter diyoruz” diyen Kılıç “Eğer Akman ‘Almanya’ya girişime bir engel yok’ diyorsa kendisiyle birlikte Frankfurt’a uçabilirim” dedi.




RTÜK üyesi yine istifaya çağırdı

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Şaban Sevinç, RTÜK Başkanı Zahid Akman’ı ‘’istifa kararı almaya” davet etti. Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada, Akman hakkındaki iddialara yer vererek, ‘’Kendisine yönelik ağır iddialar karşısında RTÜK’ü hak etmediği tartışmaların içine sokmuş bulunmaktadır’’ görüşünü savundu.

BİR İNCELEME DE ETİK’TEN

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Zahid Akman hakkında inceleme başlatılmasını kararlaştırdı. Karar, oy birliğiyle alındı. Önceki gün toplanan Etik Kurulu’nun 11 üyesi, Akman’la ilgili iddiaların etik bakımından incelenmesini kararlaştırdı.Kurul, Akman’dan yazılı savunma isteyecek. Kurul “etiğe aykırı” bir durum gördüğü takdirde sonucu Resmi Gazete’de duyuracak.

NOTER, SAVCI MERCEĞİNDE

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, 10. Noter İsmet Büyükkılıç hakkında basına yansıyan iddialara ilişkin haberleri ihbar kabul ederek, resen soruşturma başlattı. Almanya’daki Deniz Feneri davasında ceza alan Mehmet Gürhan’ın yurtdışında tutuklu bulunduğu dönemde, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’a İstanbul 10. Noterliği aracılığıyla ‘’genel vekaletname’’ verdiği, dolayısıyla bu vekaletnamenin sahte olduğu iddia ediliyor. (AA)

SAVCILIK İLK ADIMI ATTI

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davasına ilişkin soruşturma dosyası ile mahkeme kararının istenmesi için Adalet Bakanlığı’na başvurdu Adalet Bakanlığı’nın, Alman makamlarına yapacağı başvurunun ardından, soruşturma dosyası ile mahkeme kararının gönderilmesi beklenecek.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


VE YARGI İFLAS ETTİ

HAKİKİ DİNDAR YALAN SÖYLER Mİ, HARAM YERMİ, HİLE YAPAR MI?

SUÇSUZ YERE GÖREVDEN ALDIĞINI KABUL ETTİ
»  KABE ÇAKMA DİNCİ VAKİT'İ İLGİLENDİRMİYOR
»  KILIÇDAROĞLU, HALKIN ÜMİDİ OLDU
»  "BOYNUMA TABELA ASTILAR"
»  ERYILMAZ DİSİPLİNE GİDİYOR
»  AKP, SÖZEN'E SAHİP ÇIKTI
»  ERGENEKON'DA YENİ GÖZALTI
»  CAHİT SARAÇOĞLU BABA OLDU
»  BAŞBAKAN'A HEDİYE 'GEMİCİK'
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN FIRAT'A JET CEVAP
»  ÖNCE GÖREVDEN ALDI, SONRA SUÇSUZ DEDİ!
»  DÜELLO BİTMEDİ, FIRAT'TAN YENİ AÇIKLAMALAR
»  DENİZ FENERİ–VAKIFBANK İLİŞKİSİ MECLİS'TE
»  YARGITAY'DAN, ' EKONOMİK SUÇLAR PATLADI' UYARISI
»  "DURMAK YOK YOLA DEVAM"I EN İYİ UYGULAYAN AİLE
»  EVİ OLMAYANI EVLENDİRECEK PROJE
»  TEĞMEN'LERE GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN SELAM
»  "YAMYAMLAR DOYMUYOR"
»  ARAGONES, UMUDUNU KİEV MAÇINA BAĞLADI
»  ÖZKAN, SAÇAN VE ÇAPAN TUTUKLANDI
»  ELİTAŞ, KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARTTI
»  MİR DENGİR FIRAT, ALENEN SUÇ İŞLEDİĞİNİ AÇIKLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.