Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ARSENİKLİ SUYUN FATURASI İZSU BÜROKRATLARINA !
ARSENİKLİ SUYUN FATURASI İZSU BÜROKRATLARINA !
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, "İzmirliler arsenikli su içiyor" iddiasıyla gündeme gelen İzmir'in su probleminde fatura İZSU bürokratlarına kesildi.
 
16.9.2008 - 16:19
Uzmanlarca, "geç kalan bir karar" olarak nitelendirilen görevden almalarla 12 bürokratın görev yeri değişti, bazı müdürler de düz memur yapıldı.
İZSU'da köklü değişiklikler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üst düzey yönetici pozisyonundaki birçok bürokratı görevden aldı, kimini başında oldukları birimlerde düz memur yaptı, kimini de izne gönderdi.
İZSU'ya neşter vuran Kocaoğlu, kurumda deprem yaşanmasına sebep oldu. Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, belediyenin başarısının veya başarısızlığının ekibinin kalitesine bağlı olduğunu hatırlatarak, "Bundan sonra İZSU'da yetişmiş ve kaliteli arkadaşlar göreve gelir, başkanın yüzünü akeder." dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, görevden almaların, 
arsenikli suyla veya eski genel sekreter Hasan Fehmi Mani ile bazı İZSU bürokratlarının görüşmesiyle ilgisi bulunmadığı belirtildi.
Kocaoğlu, konu hakkındaki açıklamasında, "Üç, üçbuçuk aydır İZSU bürokratlarıyla yoğun çalışmalar yaptık. Bu süreçte bazı görev değişikliklerinin uygun olacağını düşündüm. Bu değişiklik, daha verimli bir çalışmayı beraberinde getirecektir." dedi.
İzmir'de geçen haziran ayında Başkan Gökçek'in, şebeke suyundaki arsenik oranlarının yüksek olduğu yönündeki açıklamalarıyla başlayan kriz ortalığı karıştırmıştı.
Başkan Kocaoğlu'nun, "Arsenikle ilk defa 2007 yaz aylarında tanıştık." sözlerine rağmen İzmir'in suyundaki arsenik yüksekliğinin daha önce 2004 Eylül ayında alınan numunelerde görüldüğü, 2006'da tamamlanan bilimsel raporun verileri arasında yer aldığı belirlenmişti.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Sofuoğlu, 2004 ile 2006 arasında, "İzmir İlinde İçme Suyu Kayna
klı Maruziyet ve Risk Değerlendirmesi" başlıklı bilimsel raporunu hazırlamıştı. İlde 100 noktadan alınan çeşme ve şişe suyu numunelerinin incelendiğini belirten Doç. Dr. Sofuoğlu, "Numuneleri, 2004 Eylül-Aralık ayları arasında aldık. Büyükşehir Belediyesi'nin su sağladığı evler arasında Çiğli, Bornova ve Karşıyaka'daki 15 evden alınan numunelerde arsenik oranı, standart değer olan litrede 10 mikrogramın üzerinde çıktı. Metropol dışında, şehrin kuzeyindeki yerleşimlerden alınan beş numunede de aynı sonuca ulaşıldı. İzmir genelinde rapor kapsamında numune alınan 100 noktadan 20'sinde arsenik oranını yüksek bulduk." demişti.
Sofuoğlu, raporunu 2006 Ekim ayında TÜBİTAK'a vermişti. Bilim adamı olarak ikaz görevini de yerine getirmek isteyen Sofuoğlu, raporu 2007 yılının ilk aylarında İZSU yetkililerine teslim etmişti. Bürokratları tarafından zamanında bilgilendirilmeyen ve önlem almada geç kalan Kocaoğlu ise kamuoyunda özellikle AK Partililerin eleştirilerine karşı kendini savunmakta zorlanmıştı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL, EŞİNİN MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

KIZILAY, YÜZEN HASTANE KURACAK

BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA BAŞBUĞ'DAN UYARILAR
»  MHP'NİN ADAYLIK ŞARTI, "ŞAİBESİZ OLMAK"
»  DENİZ FENERİ DAVASINDA GÜRHAN'A 6 YIL HAPİS İSTEMİ
»  MECLİS'TE, AŞK, KÜFÜR, ŞİDDET!
»  BEKİR COŞKUN BU FOTOĞRAFA ÇOK KIZDI
»  MERKEZ BANKASI'NDA USULSÜZLÜK ŞOKU
»  DTP'DEN ÖCALAN'LI SAVUNMA
»  DTP KAPATILIRSA NE OLUR?
»  FEDERASYON'DAN TERİM'E VİZE ÇIKMADI
»  "İSLAMOFOBİA, PATOLOJİK BİR RUH HALİDİR"
»  'NASIL YAPARSIN ŞABAN'
»  SAVCI, KOŞUBANDINDA KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ
»  "SÖZDE SOYKIRIM" KOMİSYONUNA YEŞİL IŞIK
»  BABACAN:"ULUSAL PROĞRAM 2010'A KALABİLİR"
»  ERDOĞAN'DAN İSLAMFOBİA ÇAĞRISI
»  AKP MEDYASINA UYARIMDIR!
»  86 KARILI İMAM KARILARINI BOŞAMAYINCA GÖZ ALTINA ALINDI
»  ABD'NİN KARADENİZ'DE RUSYA'YA GÖZDAĞI TATBİKATI
»  PKK AKP'Lİ YÖNETİCİYİ KAÇIRDI
»  "AKP İLE İLİŞKİSİ YOK" DEDİ, ADAY OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
»  FBI'DAN ÜNLÜ HACKER'A "ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERİNİ SOY"
»  BATAN GEMİNİN MALLARI BUNLAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.