Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ASKERİN YENİ SLOGANI BELLİ OLDU
ASKERİN YENİ SLOGANI BELLİ OLDU
 
Orgeneral İlker Başbuğ ile yeni bir döneme giren TSK’nın yeni sloganı da belli oldu.Ulus devlet Üniter devlet Laik devlet
 
1.9.2008 - 03:05

 Başbuğ, 28 Ağustos’ta Genelkurmay Başkanlığı’nı devraldığı törendeki konuşmasında bu üç unsura dikkat çekmiş, önceki gün GATA’da yapılan diploma töreninde de salondaki pankartlara bu sözler yazılmıştı. Başbuğ 30 Ağubtos mesajında da aynı değerlere değindi ve son olarak dün de Anıtkabir Özel Defteri’ndeki yazısında ’ulus devlet’, ’üniter devlet’ve ’laik devlet’ vurgusu yaptı. 30 Ağustos Zafer Bayramı için Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Törene yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ önderliğindeki yeni komuta kademesi tam kadro katıldı.

Emanetine sahip çıkacağız

Atatürk’ün mozolesine üzerinde “Türk Silahlı Kuvvetleri” yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakan Orgeneral Başbuğ, daha sonra Misak -ı Milli kulesine geçerek Anıtkabir Özel defterine şunları yazdı: “Ebedi önderimiz ve başkomutanımız Yüce Atatürk... Ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısı üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda yürüyüşüne devam edecektir... TSK’nin en değerli emanetin olan Cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkacağına olan sarsılmaz inancımla, huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhun şad olsun.”

Tebrikleri kabul ettiler

Orgeneral Başbuğ ve yeni kuvvet komutanları, Genelkurmay karargahına geçerek tebrikleri kabul etti. Tebrik töreni, 18. ve 19. yüzyılda kullanılan savaş kıyafetleri giyen askerlerin kapısında nöbet tuttuğu Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Şeref Salonu’nda düzenlendi.

Tüm yurtta zafer coşkusu

Tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan Zafer Bayramı için İstanbul ve İzmir’de de resmi törenler yapıldı. İstanbul’daki ilk tören Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlendi. İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş anıta çelenk koydu. İzmir’deki törende ise İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

“Hain emellere izin vermeyeceğiz”

Orgeneral Başbuğ öncülüğündeki komuta kademesi, Devlet Mezarlığı’nı ziyaret ederek milli mücadelede görev almış komutanların isimlerinin yazılı olduğu “Anısal Duvar”a çelenk bıraktı. Orgeneral Başbuğ, Devlet Mezarlığı Şeref Defteri’ne de, “TSK yurdumuza, ulusumuza, cumhuriyete ve onun temel niteliklerine yönelik her türlü tehdide karşı kararlı duruşunu koruyacak ve hain emellerin gerçekleştirilmesine asla izin vermeyecektir. Ruhlarınız şad olsun.” Başbuğ, Fevzi Çakmak’ın mezarı başına geldiğinde de, “Atatürk’e en yakın komutanlardan... Biliyorsunuz Türk ordusunda iki mareşal var, biri Mustafa Kemal Atatürk diğeri Fevzi Çakmak” dedi.

Zırhlı, jammer’lı zafer kutlaması

Büyük zaferin 86’ncı yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Ancak PKK’nın eylem yapabileceği ihbarını alan emniyet güçleri, özellikle güneydoğu illerindeki kutlamalarda sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Son günlerde terör örgütü PKK tarafından yapılan bombalı saldırılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, güvenliğin en üst düzeyde çıkarılmasına neden oldu. Van, Hakkari ve Bitlis’te 30 Ağustos Zafer Bayramı sıkı güvenlik önlemleri altında kutlandı. Hakkari’de kutlama alanının çevresine frekans karıştırıcı jammer araçları yerleştirilirken, Irak’a sıfır noktada bulunan Çukurca ilçesinde özel kıyafetli bir asker tören alanı çevresinde sırtındaki jammer cihazıyla sürekli dolaştı. Törene katılan korucuların ‘Bayraklar inmez vatan bölünmez’, ‘Şehit kanıyla boyanmış bayrağım. Senin gölgende doğdum senin için ölürüm’ yazılı bez afişler açmaları dikkat çekti.

Canlı bomba alarmı

Erzurum’da da Zafer Bayramı kutlamaları sırasında olası ‘canlı bomba’ eylemine karşı önlem alındı. Kadın polis memurları, çarşaflı ve yöreye özgü örtü kullanan ehramlı kadınları, rahatsız etmeden kontrol etti. İzmir’de ise kutlamaların yapıldığı güzergah üzerinde park halindeki bir otomobil, şüpheli bulununca bagajı fünyeyle patlatıldı. Bagajdan çeşitli deterjan maddeleri çıktı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İBO AZILI FUHUŞÇU, FATİH ÜREK AZILI İŞKENCECİ

KILIÇ: ARKA KOLTUKTA OTURMAM PROTOKOL HATASI

ORGENERAL BAŞBUĞ'DAN TARİH DERSİ
»  ERGENEKONDA SAVAŞ SEBEBİ BELGELER
»  ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
»  BİNGÖL'DE HAİN SALDIRI, 4 ŞEHİT
»  İNGİLİZ GİZLİ ARŞİVLERİ VE TARİHİ SIRLAR
»  MESUT YILMAZ'DAN,'EYLÜL AYINI BEKLEYİN' TALİMATI
»  KARŞI CİNSLE FAZLA GÖRÜŞME BOŞANMA NEDENİ
»  ÜMİT ÖZAT:"FUTBOLU BIRAKABİLİRİM"
»  YENİ BAKANLIKLAR, YENİ KOLTUKLAR YOLDA
»  ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI KILIÇ’TAN “PROTOKOL” TEPKİSİ
»  GÜL: "ERMENİSTAN'A GİTMEYE HENÜZ KARAR VERMEDİM"
»  11 AYLIK BEBEK 28 KİLOYA ULAŞINCA BU HALE GELDİ
»  ASTSUBAYLAR İLK DEFA ORDU EVİ'NDEKİ RESEPSİYONDA
»  ERGENEKON'DA ŞAHİN OLANLAR BU KADINI NİYE GÖRMÜYOR
»  ZABITA'NIN DAYAĞI TURGUT ALTINOK'TA PATLADI
»  TUNÇBİLEK TERMİK SANTRALINDA PATLAMA VE YANGIN
»  CEMAAT UYARISINA AKP SESSİZ KALDI
»  METRO'DA TARİKAT REKLAMI
»  ERGENEKON'UN UCU BAŞBAKANA KADAR DAYANDI
»  DİYARBAKIR BELEDİYE BAŞKANINA GÜÇLERİ YETMEDİ AMA
»  ŞENER, YEREL SEÇİMLERDE YOK
»  "ABD GEMİLERİ BEBEK MAMASI MI TAŞIYOR FÜZE Mİ?"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.