Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2716
EURO
37,3905
IMKB
8.699,000
ALTIN
2.918,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ASKER TEZKEREDEN SONRA KOŞULLARA BAKACAK
ASKER TEZKEREDEN SONRA KOŞULLARA BAKACAK
 
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) sınır ötesi operasyonla ilgili tutumunun belli olduğunu belirterek, "Böyle bir görev verilirse biz ne yaparız ona bakarız" dedi.
 
15.10.2007 - 16:10
İspanya'nın Milli Günü dolayısıyla Büyükelçi Fernandez de la Pena'nın verdiği resepsiyona katılan Orgeneral Saygun, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orgeneral Saygun, sınır ötesi operasyona ilişkin "tezkere"nin geçmesi halinde TSK'nın ne yapacağına ilişkin bir soru üzerine "Mevsime bakılır, başka şeylere bakılır, ihtiyaç nedir ona bakılır. Ama şimdi hemen bir şey söylemek tabi ki mümkün değil" yanıtını verdi. Sınır ötesi operasyonun yararlı olup olmayacağı tartışmalarının hatırlatılmasına karşılık Saygun, "Böyle bir görev verilirse biz ne yaparız, ona bakarız" diye konuştu.

"TUTUMUMUZ BELLİ"
"Tutumuz belli. Sınır ötesi ile ilgili söylenecek söylendi" diyen Orgeneral Saygun, Irak'taki terörist faaliyetlerinin engellenmesi konusunda BM Güvenlik Konseyi kararlarının olduğuna işaret etti. Saygun kısa bir süre önce Ankara'da bulunan ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried ile yapılan görüşmelere ilişkin soru üzerine, Edelman'ın Bağdat'a Ankara'nın bir mesajını iletmek için değil, başka bir amaçla gittiğini söyledi. Saygun, iki bakan yardımcısına esas mesajı Dışişleri Bakanlığı'nın verdiğini, kendisinin de güvenlik sorunlarına ilişkin mesajlar verdiğini anlattı.

KOŞULLARA BAKILIR
Saygun, "Tezkere kabul edildiği anda, hükümetin görev verdiği düşünülürse mevsim itibariyle TSK operasyona başlar mı?" sorusu üzerine bu konunun inceleneceğini belirtti. Saygun, "Mevsime bakılır, başka şeylere bakılır, ihtiyaç nedir ona bakılır. Ama şimdi hemen bir şey söylemek tabii ki mümkün değil" dedi. Orgeneral Saygun, DTP'lilerin, (Cudi arkamızda, Habur önümüzde) dediklerinin" hatırlatılması üzerine "Sadece onlar demiyor başkaları da diyor" diye konuştu. Saygun, kamuoyunda çeşitli değerlendirmelerin yapıldığına işaret ederek, "Böyle bir görev verilirse biz ne yaparız, ona bakarız" ifadesini kullandı.

ERMENİ TASARISI
ABD Temsilciler Meclisindeki 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkındaki soruları da yanıtlayan Saygun, tasarının geçmesi halinde ne gibi önlemlerin alınacağının sorulmasına karşılık, bunun hükümetin işi olduğunu söyledi. Saygun, bu konunun yeni bir mesele değil, 10 senelik iş olduğunu belirterek, Fransa'da bu yönde alınan kararı anımsattı. Avrupa Adalet Divanı'nın işin siyasi olduğuna dair kararının olmasına karşın Avrupa Parlamentosu'nun da benzer kararlar verdiğini kaydeden Saygun, "Hal böyle iken niye bu konuyu istismar ediyorlar anlamıyorum" diye konuştu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ABD'ye yönelik uyarılarının anımsatılması üzerine "Komutanımın ifadeleri" diyerek herhangi bir yorum yapmayan Orgeneral Saygun, Fransa'ya uygulanan askeri yaptırımlara ilişkin bir soruyu yanıtlarken bazı tedbirler bulunduğunu kaydetti.
 
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AMERİKALI ASKERLERİN YAKTIĞI KUR'AN-I KERİM BULUNDU

MHP'DEN ERDOĞAN'A AKP'DEKİ DTP'LİLERİ TEMİZLE

PKK'LI İMAM KÜRDİSTAN ŞEHİTLERİNE FATİHA İSTEDİ.
»  PKK TERÖRİST AİLELERİNİ MAAŞA BAĞLAMIŞ
»  TSK GECE GÖRÜŞ DÜRBÜNLERİNİ YENİLİYOR
»  YARGITAY BAŞKANLIĞI İÇİN 9 ADAY
»  GÖZLER BAKANLAR KURULUN'DA
»  YOLCU OTOBÜSÜ ŞARAMPOLE YUVARLANDI:12 ÖLÜ
»  BATI BASINI, BÜYÜKANIT'IN SÖZLERİNİ TARTIŞIYOR
»  34 YIL SONRA İLK KADIN BAŞKANVEKİLİ YARIN KÜRSÜDE
»  LEZBİYEN FİLMİ BAŞBAKANLIK YILLIĞI'NDA
»  İNSANLIK TARİHİ YALAN MI?
»  HIRVATİSTAN ELÇİLİĞİ'NDE PATLAMA
»  REFERANDUM İÇİN TV KONUŞMALARI BAŞLIYOR
»  TEZKERE VE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MECLİSTE
»  KAYIP SİLAHLARINIZI BULDUK, BİZİ ÖLDÜRÜYOR
»  DÜĞÜN ÇADIRI KAÇAK ÇIKTI
»  BAKAN'DAN ANGELİNA YORUMU
»  ÖCALAN'A TELEFON GÖTÜRMEK İSTEDİ, AÇIĞA ALINDI
»  DTP'Lİ HASİP KAPLAN'DAN ŞOK AÇIKLAMALAR
»  BÜYÜKANIT: ''TÜRK MİLLETİNE KİMSE ZARAR VEREMEZ''
»  GENELKURMAY: SALDIRILARA KARŞILIK VERİLDİ
»  ''13 ER'İN ŞEHİT EDİLMESİ DERİN PKK İŞİ''
»  PUTİN'E SUİKAST İDDİASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.