Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AVRUPA'YA ZEMİN KAYBI ŞİKAYETİ!
AVRUPA YA ZEMİN KAYBI ŞİKAYETİ!
 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Brüksel'de, (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu (S&D) toplantısına katılarak parlamenterlere hitap etti ve Grup Başkanı Hannes Swoboda ile birlikte açıklamalarda bulundu.
 
15.5.2013 - 15:49

Kılıçdaroğlu Türkiye’de açıkladığı demokrasi ve özgürlük çağrısı ile çözüm sürecine ilişkin düşüncelerini Avrupa Parlamentosu üyelerinin de bilgisine sunduktan sonra demokrasi konusunda Türkiye'nin ciddi bir "zemin kaybına" uğradığını söyledi.

(AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu (S&D) Başkanı Hannes Swoboda, “CHP'nin Suriye konusunda uluslararası bir konferans önerisini çok takdir ettik ve CHP'nin Kürt sorunuyla ilgili açık taahhüdünü görmekten memnun olduk" dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu (S&D) toplantısına katıldı. Burada parlamenterlere hitap eden Kılıçdaroğlu, toplantının ardından Grup Başkanı Hannes Swoboda ile basına açıklamalarda bulundu.

Son derece verimli bir toplantı yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, parlamenterlerin, Türkiye gündemindeki çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtladığını ve CHP'nin görüşlerini aktardığını söyledi.

Kürt meselesi konusunda CHP ile AP Sosyalistler Grubu arasında görüş farklılığı bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, sorunun çözümüne ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu öneriyi grup üyelerine de aktardığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "Bugün yapılan görüşmelerin nasıl yürütüldüğünü, yapılan pazarlıkların ne olduğunu bilmediğimizi, sadece CHP'nin değil Türkiye kamuoyunun da bilmediğini, sürecin başarısızlıkla sonuçlanması halinde bunun maliyetinin çok ağır olacağını ve Türkiye'de daha farklı bir sürecin yaşanabileceğini ifade ettim. Her şeye karşın, sürecin başarıyla sonuçlanmasının Türkiye'nin lehine olabileceğini ifade ettim" dedi.

Toplantıda, "Türkiye'deki demokrasi sorununa" ilişkin nelerin görüşüldüğünün sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, Türkiye'de demokrasi konusunda ciddi kaygıların olduğunun kendisine iletildiğini ifade ederek, demokrasi konusunda Türkiye'nin ciddi bir "zemin kaybına" uğradığına işaret ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığı, medya üzerindeki baskılar, gazetecilerin hapse atılması, avukat ve bilim adamlarının tutuklanması ve özel yetkili mahkemeler gibi konuları dile getirdiklerini, öte yandan geçen hafta İstanbul'da açıkladığı "Özgürlük ve Demokrasi" bildirgesi konusunda da gruba bilgi verdiğini kaydetti.

AP Sosyalist Grup Başkanı Swoboda da toplantıdaki konuşmaların genelde Türkiye'nin demokratik gelişimine odaklandığını belirterek, "Bazı eğilimlerin, daha çok demokrasi, azınlık sorunlarının kabullenilip kabullenilmemesi yönünde ilerleyip ilerlemediğiyle ilgili endişelerimizi CHP lideriyle paylaştık" dedi.

Kürt meselesinin de gündeme geldiğini belirten Swoboda, "CHP'nin Kürt sorunuyla ilgili açık taahhüdünü görmekten memnun olduk" ifadesini kullandı.

Suriye'deki gelişmelere de değinen Swoboda, şöyle konuştu: "Suriye krizi nedeniyle Türk halkının hislerini paylaşıyoruz. Umarım çözüm bulunur. CHP'nin uluslararası bir konferans önerisini çok takdir ettik. Suriye konusu siyah beyaz bir konu değil. Grubumuz her zaman çok temkinli oldu, 'biri iyi, öbürü kötü' şeklindeki yaklaşımlardan kaçınma konusunda. O nedenle uluslararası bir konferans çok önemli. Tüm taraflar Suriye sorununa ulaşılabilir bir çözümde rol almalı."

Kılıçdaroğlu'nun, çözüm süreciyle ilgili Başbakan Erdoğan'a yaptığı önerileri olumlu bulduğunu dile getiren Swoboda, "Öncelikli hedefimiz çözüm bulunması. Çözüm bulunsun ama daha şeffaf bir şekilde olmasını tercih ederim. Gerçekte ne olup bittiğini bilmiyoruz. Elbette müzakere ediyorsanız her şeyi ortaya koyamazsınız ama şeffaflık önemli" dedi.

Suriye krizine de değinen Swoboda, ülkede çok kan aktığını ve her türlü barışçıl çözümün kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

Swoboda, "Şu anda Esed'siz bir çözüm bulunup bulunmayacağını ya da Esed'in etrafındakilerin çözümün parçası olup olmayacağını bilmiyorum. Fakat bu yıl başında birçok uzman Esed'in haftalar içinde gideceğini söylüyordu ama hala orada ve kan gövdeyi götürmeye devam ediyor. Mesele bir kişinin olup olmaması değil, akan kanın durdurulmasıdır. En önemli konu bu ve bu nedenle her zaman askeri bir müdahaleye çekinceyle yaklaştık. Şimdi de en azından Avrupa için bir iç savaşa dahil olması iyi bir yöntem değil. Türkiye'ye de aynı tavsiyede bulunabilirim."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TE ALKOL KAVGASI!

İŞSİZLİK TIRMANIŞTA!

"SİLAH BIRAKMA MÜMKÜN DEĞİL"
»  ERDOĞAN-GÜLEN GÖRÜŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL
»  DİNK DAVASINDA SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ YOK!
»  DAĞDAN İNENE İŞ VERİLECEK!
»  THY'DE GREV BAŞLADI!
»  AKP'Lİ ÜNÜVAR TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ
»  ALTIN'A DOLAR DARBESİ!
»  CEZAEVİ'NDEN ÇIKTI, MECLİS'E GİTTİ!
»  ATATÜRK RESMİ VE ÖCALAN POSTERİ YANYANA!
»  ERDOĞAN, GÜLEN'İ ZİYARET EDECEK Mİ?
»  ABD GEZİSİNDE SON DAKİKA SÜRPRİZİ
»  ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!
»  SURİYE'DEN HEM SUÇLAMA, HEM KINAMA!
»  AKP'NİN VEKİLE KIYAK ISRARI
»  PKK'LILAR ERDOĞAN'I İZLİYOR!
»  "EİNSTEİN GELSE BU DENKLEMİ ÇÖZEMEZ"
»  SANKİ MAAŞ İÇİN ÖLDÜLER!
»  " ÖCALAN GENEL AFTAN YARARLANMALI"
»  ERDOĞAN'A REYHANLI CEVABI
»  ERDOĞAN'DAN CHP'YE REYHANLI BOMBASI!
»  İŞTE TSK'NIN GÖRMEDİĞİ FOTOĞRAFLAR
»  MERSİN'DE HORTUM FACİASI 2 ÖLÜ,19 YARALI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.