Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 93 sanıklı şike davasında 85 sanık hakkında inceleme yaptı. Daire, "Şike, teşvik primi, örgüt, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet ve diğer suçları inceledi. Daire FB Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker hakkında örgüt suçundan verilen ikişer yıl altışar aylık mahkumiyet kararlarını onadı.
Daire; Aziz Yıldırım'a FB - İBB Spor, Karabük - FB, FB-Ankaragücü, Sivasspor - FB maçlarında şike yapmak, Trabzonspor - Bursaspor, Trabzonsopr - İBB Spor maçlarında teşvik primi verdiği iddiasıyla 3 yıl 9 aylık hapis ve 1.312.500 liralık adli para cezasını da onadı.
Aziz Yıldırım yeniden cezaevine girecek
Aziz Yıldırım'ın çektiği hapis cezası, göz önüne alınarak bir 2 yıl 2 ay daha hapis yatması gündemde.
Onama kararı uyarınca Aziz Yıldırım'ın mahkumiyet kararı kesinleşmiş oldu. Yargıtay'ın kararı uyarınca Aziz Yıldırım, yeniden cezaevine girecek. Aziz Yıldırım bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Karar uyarınca Yıldırım, 6 yıl üç aylık mahkumiyet kararının infazını gerektiren cezanın üçte ikisini cezaevinde çekecek. Bu cezasından tutuklu bulunduğu bir yıllık süre düşülecek.
Bu durumda Yıldırım'ın yaklaşık 2 yıl, 2 ay cezaevinde yatması bekleniyor.