Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ak Parti'de Kimler Aday Olmayacak?
Ak Parti de Kimler Aday Olmayacak?
 
İktidar partisinde liste kulisleri hızlandı. Yeni hükümet sistemi ile ilgili olarak “vekil adayı olamayanlar için bakanlık umudu” doğdu.
 
23.4.2018 - 09:10

İktidar partisinde liste kulisleri hızlandı. Yeni hükümet sistemi ile ilgili olarak “vekil adayı olamayanlar için bakanlık umudu” doğdu. Ağır toplardan bazıları yeni dönemde de bakanlığa getirilecek.

 Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre; erken seçim kararının kesinleşmesi ile birlikte, milletvekili aday listelerinin kimlerden oluşacağına yönelik tartışmalar, kulislerin ilk gündem maddesi hâline geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanması beklenen AKP MYK’da da, milletvekili aday başvuruları başta olmak üzere, seçim sürecine ilişkin yol haritası masaya yatırılacak. Toplantıda, aday başvurularına ilişkin takvimin netleştirilmesi bekleniyor.

SON ŞEKİL VERİLİYOR

AKP, sıkıştırılmış takvim ile hızlı bir temayül yoklaması yapacak ve aday listelerini belirlemeye çalışacak. Erdoğan’ın başkanlığında oluşturulacak seçim üst komisyonunda son şekli verilecek aday listeleri, önceki seçimlere göre daha farklı şekillendirilecek. Yeni hükümet sisteminde, bakanlar kurulu Meclis içinden çıkmayacağı için, milletvekili adayı olarak listede yer alanların bakanlık umudu ortadan kalkacak. Liste dışı kalanlar ise, 24 Haziran sonrası yürürlüğe girecek yeni hükümet sistemi içinde ‘Bakanlık’ beklentisine girecek.

YENİ SİSTEME YENİ LİSTE

İktidar partisi AKP’de aday listeleri hazırlanırken, 24 Haziran’dan sonra yürürlüğe girecek yeni hükümet sistemi dikkate alınacak. Bu kapsamda AKP kulislerinde, yeni dönemde Başbakanlık görevi tamamen sona erecek olan Binali Yıldırım’ın, ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ veya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak değerlendirileceği belirtiliyor. Bu sebeple Binali Yıldırım’ın yeni dönem için milletvekili adayı yapılmayacağı da AKP kulislerinde dolaşan güçlü iddialar arasında...


AĞIR TOPLAR YENİDEN

Erdoğan’ın, hâlen bakanlık görevini yürüten Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Nurettin Canikli ve Abdulhamit Gül gibi isimleri, yeni hükümet sisteminde de bakan olarak atayacağı, bu nedenle milletvekili aday listesinde yer almayacakları konuşuluyor. MKYK’nın aksi yönde karar almaması durumunda, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Veysel Eroğlu ve Lütfi Elvan’ın ise 3 dönem kuralı nedeniyle, liste dışı kalacakları ancak bu isimlerden bazılarının Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulacak yeni yapıda görevlendirilebilecekleri ifade ediliyor.

BAŞVURU YAPMAYACAKLAR

Mevcut milletvekillerinden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Mehmet Müezzinoğlu ve Beşir Atalay’ın ise adaylık başvurusunda bulunmayacakları değerlendirmesi yapılıyor. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın da bu dönem aday olmayacağı iddia ediliyor.

Erdoğan’ın, milletvekili listesi hazırlanırken güçlü bir parti ve güçlü bir Meclis yönetiminin oluşmasına göre hareket edeceği, bu kapsamda Hayati Yazıcı, Mustafa Şentop, Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş gibi isimlerin yeniden milletvekili adayı yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

18 YAŞ ADAYLARI

AKP’nin milletvekili aday listesinde 18 yaşındaki adaylara da yer verileceği belirtiliyor. Seçilme yaşının 18’e düşürülmesi ile birlikte, hem gençlerin oyunu alabilmek hem de gençlerin Meclis’te temsilini sağlamak için listede, seçilebilecek sıradan en az iki genç adayın olması bekleniyor. Halen Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevini yürüten bazı isimlerin de milletvekili adayı olarak gösterileceği belirtiliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Demirtaş'tan Adaylığa Yeşil Işık

MHP'de İstifa Tartışmaları

Oy Verme Saatleri Değişti
»  CHP'den Akşener’i İkna Turları
»  Akşener'den CHP'ye Büyük Övgü
»  Bahçeli Ateş Püskürdü
»  Kartal Zirvenin Takipçisi
»  İşte Seçime Girecek 10 Parti
»  Bozdağ: CHP'nin Yaptıı Rezaletin Zirvesi
»  İşte İyİ Parti'ye Geçen CHP'liler
»  CHP'den İYİ Parti'ye Büyük Destek
»  Erdoğan'ın Gönlündeki CHP Adayı!
»  Hangi İl Kaç Milletvekili Çıkaracak?
»  Erdoğan: Koltuk hırsım olsaydı...
»  Kılıçdaroğlu: Salı Gününü Bekleyin
»  Erdoğan'dan Canlı Yayında Flaş Sözler
»  İYİ Parti'den Çok Önemli Açıklama
»  Erdoğan'ın Yol Haritası Hazır
»  28 Şubat'ta ikinci perde
»  Bahçeli'den İYİ Parti Yorumu
»  ''Adayımızı Eşimden Bile Saklıyorum''
»  Fetö Davasında Müebbet Yağdı
»  Meclis'ten Erken Seçim Teklfine Onay
»  Ayşe Öğretmen Bebeğiyle Cezaevi'nde
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.