Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0660
EURO
37,8290
IMKB
9.774,000
ALTIN
2.799,940
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Akşener'den İktidara 'Sığınmacı' Uyarısı
Akşener den İktidara  Sığınmacı  Uyarısı
 
İYİ Parti lideri Meral Akşener, "En fazla sözü kesilen, parmak sallanan başkan benim ama Allah izin verirse o parmakların hepsini kıracağım. Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz" diye konuştu.
 
8.11.2023 - 11:28

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmasından satır başları:

Akşener'den iktidara: Sakın ola ABD’nin sivilleri çıkartma planının oyuncağı olmayın, ülkemizi sığınmacı akınıyla karşı karşıya bırakmayın!

Akşener, Ahmet Orhan’ı Manisa Turgutlu İlçe Belediye Başkan adayı, Abdullah Aktuna’yı Manisa Ahmetli İlçe Belediye Başkan adayı, Emre Afacan’ı Antalya Döşemealtı İlçe Belediye Başkan adayı, Posta Gazetesi’nin sahibi Mehmet Ali Gürses Antalya Gündoğmuş Belediye Başkan adayı, Bülent Kara Giresun Tirebolu İlçe Belediye Başkan adayı, gazeteci yazar Yasin Topaloğlu Kilis Belediye Başkan adayı olarak açıkladı.

Akşener daha önce de partisinin İzmir ve Eskişehir adaylarını açıklamıştı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Merkez Bankası yüzde 58 olan 2023 enflasyon tahminin yüzde 65’e çıkardı bakalım yıl sonun kadar daha kaç kere güncelleme gelecek. Bakalım gelecek güncellemeler sokaktaki enflasyona yetişebilecek mi!

"Milletimiz enflasyona karşı kemer sıkmaktan nefes alamayacak hale geldi ama saraydaki zevki sefa ortamı tüm hızıyla sürüyor.

"İktidar, her geçen gün tarım potansiyelimizi daha da vasatlaştıran politikalarına yenilerini ekliyor. Geçtiğimiz hafta Kütahya'daydık, ülkemizde siyaset milletten kopuk bir anlayışla yapılırken dedikodularla koltuk kavgalarıyla suni gündemlerle vakit öldürülürken biz her zaman olduğu gibi milletimize gittik, dertlerini dinledik. Kütahya'da karşıma çıkan bir emekli kardeşim dedi ki 6 bin 500 lira maaş alıyorum kira 4 bin lira nasıl yetireyim! Bu durum gerçek bir garabet biz emekli maaşlarını asgari ücret üzerine çıkartın asgari ücreti de güncel enflasyona göre düzenleyin diyoruz ama ülkemizde 7.500 lira bile alamayan insanlarımız var. eşini kaybetmiş bir ev kadını 5 bin 800 lira ile nasıl geçinsin?  El insaf ya ayıptır günahtır!

"TÜİK’in makyajlı rakamlarında bile yüzde 71.99 olan gıda enflasyonunu düşürmek için tarıma daha fazla önem verilip tarımın önünü açacak politikaları hayata geçirmek yerine işleyen tarım arazilerine bile katakullilerle çökmeye çalışan rant arzsızı bir zihniyetle karşı karşıyayız. Çökemedikleri yerler için de uyanmadan köylülerin araziye ulaşımını zorlaştırıp akıllarında mobbing yapıyorlar. Böyle bir anlayış olabilir mi!

"Ak Parti’de akla ve bilime dayanan bir vizyon olmadığı için ülkemizin 21 yılda geldiği durum maalesef ortada; üreticilerimize destek değil köstek olan bir zihniyetle gıda güvenliğimizin karşı karşıya kaldığı riskler ortada. Milletimizi yoksullukta eşitlemeyi adeta ilke  haline getiren bir anlayışla bölgelerimiz arasındaki gelir uçurumunu farklılıkları derinleştiren bir anlayış ortada duruyor.

"Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz. İsterse en yakınım olsun vallahi değiştireceğim billahi değiştireceğimEn yakınım olsun en güvendiğim olsun kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştiricem. Bu ülkeye kazık atan herkesi silmezsem adımı değiştiricem.

"Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz. İsterse en yakınım olsun vallahi değiştireceğim, billahi değiştireceğim. En yakınım olsun en güvendiğim olsun kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim. Bu ülkeye kazık atan herkesi silmezsem adımı değiştireceğim. Hele gariban kız çocuklarına delikanlılara onları üzenleri onları istismar edenleri silmezsem adiyim.

"Gözü dönmüş Netanyahu’nun tüm dünyada savaş suçlusu ilan edilmesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor? Böyle bir vicdansızlık olabilir mi! Bugün dünyada ne kadar ülke varsa her birinin meclisinde  Netanyahu’nun savaş suçlusu ilan edilmesi gerekiyor. Geç bile kalındı.

“(Blinken ziyareti) Yapılan açıklamada bir nokta özellikle dikkatimizi çekti. Deniyor ki Gazze’den sivillerin çıkarılması konusunda farklı bölge ülkelerini ziyaret etmişler ve önemli adımlar atılmış. Öncelikle şunu söylemek isterim Netahyahu’nun Filistin’de yol açtığı mezalimin karşısında çözüm yolu sivilleri bölgeden çıkartmak değil katil Netanyahu’yu bir an önce durdurmaktır. Bu çok açık. ABD’nin de adeta emirleri olduğu Netanyahu’yu durdurmaya elbette gücü yeter. Kimse kimseyi boşuna kandırmaya çalışmasın. Bir yandan kuzuyu yiyip diğer yandan da çobanla oturup yas tutuyormuş gibi yapan bu ikiyüzlülüğü asla kabul etmiyoruz. Gazze’den çıkması gereken masum Filistinliler değil katil Netanyahu’nun ta kendisidir.

"(İktidara çağrı) Sakın ola ABD’nin sivilleri çıkartma planının oyuncağı olmayın! Sakın ola kaçaklar için hendeğe çevirdiğiniz ülkemizi yeni bir sığınmacı akınıyla karşı karşıya bırakmayın!



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Dolar/TL Güne Rekorla Başladı

İsrail'li de Netanyahu'yu İstemiyor!

Netanyahu'dan Kuşatma Açıklaması
»  İsrail’de Netanyahu Karşıtı Gösteri
»  Meclis’te Sandalye Dağılımı Değişti
»  Kentsel Dönüşüme Yeni Düzenleme
»  Kılıçdaroğlu Adaylıktan Neden Çekilmedi?
»  TBMM İşletmelerinden İsrail'e Boykot!
»  "Bu Tiplerden Millete Haytır Gelmez"
»  Kılıçdaroğlu'nun Ekibine Neşter
»  Nebi Hatipoğlu AK Patri'ye Geçiyor
»  Kılıçdaroğlu: Moralim Gayet İyi
»  Eren Erdem Görevi Bıraktı
»  Tolga Şardan Hakkında Tahliye Kararı
»  Ali Babacan'ın Acı Günü
»  Acilen 'Tam Ateşkes 'Çağrısı
»   İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e Ziyaret
»  CHP’nin Yeni A Takımı Belli Oldu
»  ABD Dışişleri Bakanı Blinken Ankara'da
»  Gazze'ye Gece Boyu Ölümcül Saldırılar
»  CHP'de İzmir İçin Sürpriz İsim
»  Tanju Özcan CHP'ye Geri Dönecek mi?
»  Şami Tayyar'dan Özgü Özel Yorumu
»  Netanyahu'dan Ateşkes Şartı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.