Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,1038
EURO
37,5798
IMKB
9.780,000
ALTIN
3.368,350
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Allah Belanızı Versin Dedirten Sapkınlık
Allah Belanızı Versin Dedirten Sapkınlık
 
İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin, babasının kendisini 2002'de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiği' ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olmasıyla ortaya çıkan skandalla ilgili bakanlıktan da açıklama geldi. Öte yandan yaşanan olaya siyasilerden ve STK'lardan art arda tepkiler geldi.
 
8.12.2022 - 00:01

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, babasının kendisini 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiği’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığı skandalıyla ilgili bakanlıktan da açıklama geldi.

“HUKUKSAL DESTEK VERİLECEK”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açılan davaya müdahil olduğunu belirterek, “Tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir” denildi.

TEPKİLER SÜRÜYOR

Yaşanan olaya siyasilerden ve STK’lardan da sert tepki geldi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener: Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm kirli ellerden her daim koruyacağız!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan: 6 yaşındaki çocuğu istismar etmek alçaklıktır, zulümdür. Bunun adı açıkça tecavüzdür. Biz var gücümüzle adalet arayan H.K.G.'nin yanındayız. Çocuk istismarı bu topraklardan silinene kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: İsmail Ağa Tarikatı önde gelenlerinden Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridiyle evlendirdiği, kız 14 yaşındayken başlatılan soruşturmada kemik yaşı testine 21 yaşındaki başka bir kadın sokulduğu ve olayın örtbas edildiği anlaşıldı. Allah belanızı versin.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Burada organize bir tecavüz, organize bir istismar, organize bir şiddet var. Bu sapıklar MEB'de bile sözde değerler eğitimi diye ders anlatıyorlar. Çocuklarımızın okuluna giriyorlar. Bunların kaçak yapılarına ruhsatlar veriliyor. Bunların belediyelerden ve merkezi bütçeden para aldıklarını biliyoruz. Bunlar suç işlediğinde mahkemeler çalışmıyor, emniyet çalışmıyor. Çok net bir şey söyleyeceğim; bunları, bunların para kaynaklarını, devletteki dayanaklarını, siyasi destekçilerini söküp atmadan hiçbir şey düzelmez.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Pazartesi günü, Türkiye'yi ürperten bir olay yaşandı. 85 milyonun kanını donduran bir olay yaşandı, 6 yaşındaki bir çocuğumuz ile ilgili deyip, burada gerisini bile söylemeyi bile zül sayarım. 25 dakika önce Aile Bakanlığı, bu konuda 3 gün sonra, ‘Davaya müdahil olacağız' diye bir açıklama ile yetindi. Bu, kabul edilebilir değil. Bu 6 yaşındaki çocuğumuza yapılan bir sapkınlıktır, ama ilgili bakanın sessizliği bir felakettir.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu: Haberi okuduğumda kahroldum. Haberi ve fotoğrafı paylaşamadık. Kanımız dondu. Vicdanı, haysiyeti olan hiç kimse bu elim hadiseyi görmezden gelemez, geçiştiremez, kapatamaz. Devletimiz, dinimize ve çocuklarımıza yapılan bu gibi alçaklıklara karşı yutkunmadan gereğini yapmalıdır. Altı yaşında bir çocuğun hayatına kasteden bu denli bir alçaklık ile kız çocuklarını diri diri toprağa gömen cahiliye zulmü arasında ne fark var? Muazzez dinimizi evvela, güya din adamı olan, bu pespaye insan müsveddelerinden korumalıyız. Çocuklarımızı da bu vicdansızlardan…

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: 6 yaşında bir çocuğumuzun gelinlikle fotoğrafına bakmaya utanıyorum. Yavrularımızın sapkın zihniyetler tarafından istismar edilmesine göz yuman, sessiz kalan herkes bu suça ortaktır! Artık yeter!

ÇYDD: AKP YÖNETİM ANLAYIŞININ VAHİM SONUÇLARINI YAŞIYORUZ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden (ÇYDD) yapılan yazılı açıklamada, “100. yaşını süren Türkiye Cumhuriyeti’nin bu hali kabul edilebilir olmasa da, şaşırtıcı değil elbette. İktidara gelişinden itibaren tarikat ve cemaatlere devlet olanaklarını sonuna kadar açan AKP yönetim anlayışının vahim sonuçlarını bu ve benzeri örneklerle her gün yaşıyoruz” denildi. ÇYDD’nin açıklamasında, “Artık bir AKP dönemi klasiği haline getirilen “icazet törenleri” ile sarıklı cübbeli küçücük çocuklarımız kullanılarak şehirlerimizin caddelerinde, salonlarında Laik Cumhuriyet’e meydan okunuyor. Anayasamızın ve yasalarımızın açık hükümlerine karşın devlet görevlilerinin bu meydan okumaya engel olmaları bir yana, TBMM Başkanı, Diyanet İşleri Başkanı gibi üst düzey siyaset ve devlet yetkililerinin coşkulu katılımları ile bu törenleri meşrulaştırdıkları görülüyor” ifadelerine yer verildi.

Haluk Levent: 6 yaşında daha… 6 yaşında daha… 6 yaşında daha… 6 yaşında daha… 6 yaşında daha… 6 yaşında ya 6… Allah belanızı versin



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 1  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Bunlar Dinimize Büyük Zarar Veriyor"

Son Yılların En Soğuk Kışı Geliyor!

Soylu'dan Yeni Operasyon Duyurusu
»  Amatör Sanatçılardan Profosyonel Oyun
»  İstanbul'da Tramvay Otobüse Çarptı
»  Masterchef'te İşler Karıştı
»  Polatlı'da Korkunç Cinayet
»  Gözler Enflasyon Rakamlarında
»  Kılıçdaroğlu’nun Eşi Corona'ya Yakalandı
»  İkinci El Otomobil Fiyatlarında Artış!
»  Zincir Marketler Mühürleniyor
»  MİT'ten Suriye Operasyonu
»  AKP'li VekilinYanlış İlaç İsyanı
»  Üç Günde 4 Ton Metamfetamin Yakalandı
»  Uşak'ta Ekmek 5 Lira Oldu
»  PhotoMaraton'da Ödül Zamanı
»  Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başladı
»  Lapa Lapa Kar Geliyor Uyarısı
»  İstanbul'a 2 bin 125 Yeni Taksi Geliyor
»  Fazıl Say Boşandı
»  Otoyolda Feci Kaza
»  Sıfır Otomobilde Büyük Oyun
»  Hangi Sözleşmeli Kadro Dışı Kalacak?
»  Ünlü Sunucunun Yürek Burkan Hikayesi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.