Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2774
EURO
35,0272
IMKB
10.519,000
ALTIN
2.474,130
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ankara’da Tarihi Buluşma
Ankara’da Tarihi Buluşma
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel’in 1,5 saat süren kritik görüşmesi sona erdi Görüşmenin yeni anayasa dışında olası diğer gündem maddesi ise yargı krizi, ekonomik kriz, seçim sonuçları ve CHP’nin, Türkiye haritasının büyük çoğunluğunu kırmızıya boyadığı belediyelerdi
 
2.5.2024 - 16:09

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme sona erdi. Görüşme, CHP’nin 47 yıl sonra birinci; AKP’nin ise 22 yıl sonra ilk kez ikinci parti olduğu tabloda gerçekleşecek olmasıyla da tarihi önem taşıyor. AKP ile CHP liderlerini de 8 yıl sonra bir araya getiren görüşme, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yerine AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından liderlerden herhangi bir açıklama gelmedi. Erdoğan’ın CHP’nin desteğini beklediği, Özel’in ise “anayasaya tam sadakat” şerhi düştüğü yeni anayasa tartışmasının nasıl bir müzakereyle sonuçlanacağı ise merak konusu oldu.

Ziyaret sonrası gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Özel’in, "Olumlu bir atmosferde gerçekleşti. Olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimserim. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri takip edeceğim. Müzakere ve mücadeleyi birlikte yürüteceğiz" dediği öğrenildi.

Dört aylık genel başkanlık sürecinde 31 Mart seçim sonuçlarıyla partisini 47 yıl sonra büyük başarıya taşıyan Özgür Özel, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü. Genel Merkezin kapısında AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından karşılanan Özel ve beraberindekiler, tokalaşmanın ardından içeriye geçti. İkili arasındaki saat 16.04'te başlayan görüşme 17.36'da sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile eski Washington Büyükelçisi ve CHP Milletvekili Namık Tan, AKP Genel Merkezi'nde
AKP'den "boş sandalye" açıklaması
Görüşmede, Özel'in yanında eski Washington Büyükelçisi ve CHP Milletvekili Namık Tan da yer alırken, AKP heyetinden de Elitaş bulundu. Basına verilen toplu karede ise Erdoğan’ın yanındaki boş sandalye dikkat çekti. AKP’den yapılan açıklamaya göre; boş koltuk ve oturma düzeni herhangi bir anlam içermiyor. Odanın mevcut oturma düzeni korunarak Özel kabul edildi.

Görüşmenin gündem maddeleri nelerdi?
Bugün gerçekleşen tarihi görüşmenin ana gündem maddesi ise hükümetin, ülkenin kaderini şekillendirme noktasında ısrarcı olduğu yeni anayasa çalışmaları ve elbette seçim sonuçlarıydı. Erdoğan’ın CHP’nin desteğini beklediği, Özel’in ise “anayasaya tam sadakat” şerhi düştüğü yeni anayasa tartışmasının nasıl bir müzakereyle sonuçlanacağı merak konusu oldu. CHP liderinin Erdoğan’ın masasına bırakacağı diğer gündemler arasında ise yargı krizi, ekonomik kriz, emekli maaşları ve hak ihlalleri de bulunuyordu.

CHP liderinin aylardır dile getirdiği “en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi” önerisini de doğrudan Erdoğan’a iletmesi bekleniyordu. Hayat pahalılığı, emekli ve memur aylıkları ve öğretmen atamaları gibi konular da diğer gündemler arasında oldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP, İstişare Kampı Yapacak!

Ücretsiz Doğalgaz Desteği Sona Erdi

Özel ve İmamoğlu Sarachane'de
»  AK Parti'de Teşkilatlara Neşter
»  Diyanet Audi İddialarını Doğruladı
»  Erdoğan: 'Taksim Miting Yeri Değil'
»  Şırnak'ta Talihsiz Kaza
»  İYİ Parti'de Fakıbaba Krizi
»  AK Parti'de Kritik Değişim Toplantısı!
»  Flaş.. İstanbul'da 1 Mayıs Kısıtlaması
»  Ankara'da Zorlu 'Yeni Anayasa' Trafiği
»  CHP'den 1 Mayıs Kararı:
»  Bülent Arınç'tan Özgür Özel Övgüsü
»  İYİ Parti'de GİK ve MDK Üyeleri Belirlen
»  CHP'den Dervişoğlu'na Tebrik
»  Erdoğan'dan Musavat Dervişoğlu'na Tebrik
»  Ak Parti'de Troller Mercek Altında
»  İyi Parti'de Musavat Dervişoğlu Dönemi
»  Akşener'den Duygusal Veda
»  "Bayram İkramiyeler Arttırılsın"
»  Beyaz Ette Zammı Durdurma Hamlesi
»  AK Parti'de Reform Adımları
»  Lokanta ve Kafelere KDV Zammı
»  Erdoğan'ın ABD Ziyareti Ertelendi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.