Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3412
EURO
35,0889
IMKB
8,793
ALTIN
2.239,390
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Aykut Kocaman'dan İstifa Açıklaması
Aykut Kocaman dan İstifa Açıklaması
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 2-1 galip geldikleri Bursaspor karşılaşmasının ardından konuştu. Taraftarların takıma tepkisinin yanlış olduğunu söyleyen Kocaman, “Sezon sonunda kalıp kalmamakla ilgili değerlendirme yapacağım” diyerek bırakma sinyalleri verirken, Fırat Aydınus’un hatalar yaptığını ancak takımının öne geçebilecek oyunu oynadığını ifade etti.
 
7.5.2018 - 00:16


Bursaspor’u son dakikada Fernandao’nun attığı golle mağlup eden Fenerbahçe’de Teknik Direktör Aykut Kocaman, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Maçı değerlendirerek sözlerine başlayan Kocaman, “Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Maçı mı anlatayım, maçın içindeki şeyleri mi anlatayım. Maçı ve durumu anlatan şey şu; geçen sezon bu takım sahasında tam 21 puan kaybetti. Fenerbahçe’nin puan sistematiği, ligden beklediği durum için son derece az. 17 maçta 30 puan. Beşiktaş’tan 13 puan geride bitirdi ligi. Bu sezon da bugünkü maça kadar iç saha maçlarında 14 puan kayıpla geldik. Bugün maç toplantısını tamamen bu konuya ayırdım. Oyunun doğrularıyla ilgili hamleleri bu maçta da ısrar ve sabırla yapmamız gerektiğini söyledim. İçerideki maçlarda oyun düzenine sadakat bizi diğer takımlardan farklı kılıyor. Aynı şeyleri ısrar ve sabırla yaparak, kendi mesleğimle ilgili konuşuyorum, beklediğim ve beklediğimin de üzerinde çok sıkıntılarla mücadele ederek geldik. Kupanın finalisti olduk ve ligde şu anda zirveyle puan puanayız. Belki bu akşam bu durum böyle kalacak. Son ana kadar bu oyuncularla yarışın içinde kalma gayreti veriyoruz” diye konuştu.

“Kalıp kalmamakla ilgili değerlendirme yapacağım”

Sezon başından bu yana futbolcuların ıslıklanmasına tepki gösteren Aykut Kocaman, “Sezon başından bu yana ıslıklanan oyuncularla şu ana kadar geldik. Islıklanan oyuncular başta olmak üzere bütün oyuncuları kutluyorum. Kendi mesleklerini yapmaya çalışıyorlar. Bugünkü maçta da asla pes etmeden mücadele ederek, maçı çevirmeye çalışarak gayret ve çabalarından dolayı hepsini kutluyorum. Şunu anlamakta zorlanıyorum, ben de bu camiada uzun yıllar futbol oynadım. Bu takımın formasını daha önce giyen bir oyuncu vardı rakip sahada. Çok sevdiğim bir oyuncudur Sow. Rakip oyuncu son saniyede golü atamadığı için üzüldü. O bu kadar üzülürken, bizim oyuncularımız da maçı çevirmek için bu kadar çaba sarf ederken, tribünlerde başka bir oyuncunun adı söyleniyorsa, bu sevgiyi aşan bir durum oluyor. Bu seneki pozisyonumuzu belirleyen nokta iç sahadaki puan kayıplarıdır. Sezonun bir bölümünde bu hakemlerle şampiyon olma şansımız yok dedim. Hakemleri yenme şansımız yok demeye çalıştım. Bugün ise kendi taraftarımızla ne benim ne de grubun karşı karşıya gelme gibi bir durumu yok ama bu şekilde de biraz zor bir durum var. Bu anlaşılmaz durumun içinde fazla kalıp kalmamakla ilgili bir değerlendirme yapma gereği duyuyorum” diyerek görevden ayrılma sinyalleri verdi.

“Bursaspor beklediğimiz üzerindeydi”

Hasan Ali’nin performansının yükselmesinin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Kocaman, “Hasan Ali’nin takıma sağladığı katkı ve mesleki anlamdaki çabası, beni her zaman heyecanlandırıyor ve sevindiriyor” dedi.

Yaptığı açıklamanın ayrılık sinyali olup olmadığı sorulan Kocaman, “Benim sözlerim çok açık, çok fazla üzerinde durmaya gerek yok” cevabını vererek sezon sonunda görevi bırakacağının sinyallerini verdi.

Bursaspor’un mali sorunlarıyla ilgili konuşan Kocaman, “Hafta içinde özellikle futbolun kangreni olan mali sorunlardan kaynaklı problemler oldu. Önce çözülmesi gereken ana konu bu. Bursasporlu oyuncular da ücretlerini alamadıkları için antrenmana çıkmadılar. Bu durum maçı kolaylaştıracak gibi göründü ancak tam tersi bir durum var. 2-3 antrenmana çıkmadıkları zaman, oyuncular sahaya çıktıklarında tam tersi bir görüntü sergilerler ve kendileri hakkında söylenenleri terse çevirmek için etkili olurlar. Ben de bir enerji artışı bekliyordum. Eğer golü bulup baskıyı devam ettirebilsek, bu durum tersine dönüşecekti. Bursaspor, oyuncu kalitesi çok yüksek bir takım. Sezon içinde zaman zaman gerileme oldu ancak bugün beklentimin üzerindeydi Bursaspor” açıklamasını yaptı.

“Hakem hata yaptı ama...”

Bursaspor Başkanı Ali Ay’ın “Bugün en az 1 puanımız çalındı” açıklamasına katılmadığını söyleyen Aykut Kocaman, “Bugün maçı son derece doğru götüren bir hakem vardı. Oyunun sonlarına doğru lehimize birkaç hatanın olduğu doğru. Ama bugün 25’e yakın şut atan, son ana kadar maçı isteyen bir takım vardı. Fırat Aydınus’un kararlarından çok daha önce öne geçebilirdik. Hakemlerin her zaman verdikleri karardan ziyade, vücut dillerine bakarım. Bugün hakemin 1. dakikadan itibaren vücut dili, karşılaşmayı hakem gibi yöneteceği yönündeydi. Benim de istediğim bu” dedi.

Volkan Demirel’in hamlesini hakemin görmesinin çok zor olduğunu söyleyen tecrübeli hoca, “Volkan’ın hamlesi önce Yusuf’a, sonra topa geliyor. Santim santim izlemek gerekiyor ve hakem için çok zor bir pozisyon. Bütün çabalar ve arayışlar, kazanan takım ortaya çıkabilmek adına. Oyuncunun bireysel özelliklerinden ziyade olayın bütününe bakmak lazım. Osmanlı maçından sonra oyunculardan maksimum verim aldığımız noktaya geldik. Osmanlı maçından sonra 21. maçımız ve 49 puan kazandık. Çok iyi bir ortalama bu. Oyuncuları ölçümlerken nasıl faydalanabileceğimize bakıyoruz. Kazanan takıma biraz geç kaldık” ifadelerini kullandı.

“Büyük takım, rakibe büyüklüğünü hissettirmeli”

Maç içinde zaman zaman kopmaların olduğunun sorulması üzerine de konuşan Aykut Kocaman, “34 maç içinde birkaç kez bu tip durumlar olabilir. Zaten birkaç kez olmalı. Büyük takım, rakibin kolay pozisyona giremeyeceğini hissettirdiği takımdır. Son dönemde birkaç maçın dışında forvetleri artırarak oynamaya çalışıyoruz. Rakibin kendini skora çok yakın hissettiği oyunları çok fazla sevmiyorum. Büyük takımın oyunu, biraz daha farklı bir oyundur. İlk yarıda tek kanatlı bir uçak gibiydik, sağ kanat işlemedi. Şut eksiğimiz de vardı. İlk yarıdaki oyun son derece kuvvetliydi” diyerek sözlerini tamamladı.

Süper Lig

Yorumları Göster
İlgili Haberler
Beşiktaş Kayserispor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
Şampiyon VakıfBank
Ali Naci Küçük: Rodrigues çok büyük oynuyor!
Testi çöz! Ne kadar iyi bir FC Barcelona taraftarısın?
Aykut Kocaman'dan hakem itirafı

İlginizi Çekebi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İşte Şampiyonu Belirleyecek maçlar

G.Saray Adım adım Şampiyonlu Yolunda

Ümit Özat'tan istifa kararı
»  Fenerbahçe 90'da Dirildi 2-1!
»  Kasımpaşa Trabzon'u Evinde Dağıttı 5-2
»  Ligin Dibi Yangın yeri Gibi
»  Beşiktaş'ta 2. Feda Dönemi!
»  İşte UEFA'nın, Galatasaray Kararı!
»  Başakşehir'e Son Dakika Şoku 1-1
»  Ziraat Kupası Final Günü Değişti
»  Ali Koç: Çekiliyor Haberleri yalan
»  Aykut Kocaman:Yanıldım Gelmediler
»  Beşiktaş Sahaya Çıkmadı,Maç İptal
»  Finalin Adı Real Madrid-Liverpol
»  Dev Maça Cüneyt Çakır Damgası!
»  Bursaspor Konya'ya Acımadı 2-1
»  Beşiktaş'ı bekliyoruz
»  Rıdvan Dilmen:Galatasaray Jaws gibiydi.
»  Şampiyonluk Yolunda Kalan Maçlar
»  Trabzon'da Burak Yılmaz depremi
»  "Aykut Kocaman İstifa Edecek"
»  Aykut Kocaman'dan Flaş Beşiktaş Yorumu
»  Fenerbahçe Yarışı Bırakmıyor 4-1
»  Gençlerbirliği'nde Umutlar Tükeniyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.