Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4474
EURO
43,8768
IMKB
9.282,000
ALTIN
4.105,380
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÜYÜK GÖRÜŞMENİN SIRRI NE?
BÜYÜK GÖRÜŞMENİN SIRRI NE?
 
Ankara’yı heyecanlandıran Erdoğan-Büyükanıt görüşmesini Genelkurmay Başkanı Özkök önermiş. Özkök, Erdoğan'dan Büyükanıt Paşa'ya güvence vermesini istemiş.
 
26.3.2006 - 12:17

Ankara’yı heyecanlandıran Başbakan Erdoğan-Orgeneral Büyükanıt görüşmesini Genelkurmay Başkanı Özkök’ün telkin ettiği belirtiliyor. Özkök’ün 2 hafta önce Erdoğan’la görüşmesinde, Şemdinli olayının Büyükanıt Paşa’yı üzdüğünü söyleyerek samimi görüşlerini, "Bir de kendisine anlatın" dediği vurgulanıyor.

Ankara’da önceki gün 7 saatlik bir fırtına estiren Başbakan Tayyip Erdoğan ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt arasındaki sürpriz görüşmesinin arka planı aydınlanıyor.

Kulislere sızan ayrıntılar, Başbakanlık Konutu’ndaki yaklaşık 2 saatlik bu görüşmenin temelinin, 2 hafta önce Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök buluşmasında atıldığını ortaya koydu. Erdoğan, Başbakanlık’taki bu görüşmede Özkök’e, Şemdinli olayında kendilerinin en ufak dahlinin olmadığını belirtirken, "Bu olayın hiçbir yerinde yokuz, ne partim ne de hükümetim" dedi. 1 saati aşan bu görüşmede olayı, "Devletin kurumlarını karşı karşıya getirmeye" ve "ülkedeki istikrar, güven ve huzur ortamını bozmaya yönelik büyük bir tertip" diye de değerlendiren Erdoğan, "Biz, bu olayın aydınlanması için sonuna kadar üzerine gideriz, bundan kimsenin bir şüphesi olmasın" dedi. Erdoğan, Özkök’e, olayı birlikte çözme önerisinde de bulundu. Erdoğan, Özkök ile bu görüşmenin hemen ardından katıldığı AKP’nin MYK toplantısında da, "Orduyla aramıza kara kedi sokmak isteyenler var. Bunu başaramayacaklar, fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

BÜYÜKANIT’I YARALADI

"Bu olayda sadece TSK’nın önde gelen komutanları değil, doğrudan kendisi de hedef alınıp yıpratılmaya çalışılıyor"
diyen Özkök’ün, iddianamede yöneltilen suçlamaların Büyükanıt’ı kişisel olarak da çok yaraladığını söylediği öğrenildi. Özkök’ün, Erdoğan’ın "Samimi ve son derece açık" diye nitelenen görüşlerini dinledikten sonra da, "Bu olay Yaşar Paşa’yı çok üzdü, yaraladı. Bunları bir de kendisine anlatın" dediği öne sürüldü. Erdoğan’ın, Büyükanıt’ı önceki gün davet edip görüşmesinde bu önerinin etkili olduğu savunuldu.

Kulislerde, Erdoğan’ın Büyükanıt’la görüşmesinde de, Özkök ile olduğu gibi ne hükümet ne de parti olarak bu olayın hiçbir yerinde olmadıklarını, devletin kurumlarını karşı karşıya getirmeye yönelik her tertibin en sert şekilde karşısında duracağını söylediği konuşuluyor. Ayrıca Erdoğan’ın, Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanlığı’na engel olmaları gibi bir durumun söz konusu olamayacağın güvencesini verdiğinden söz ediliyor.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"BUNLAR KOMİNİST DEVLET DEJİMİ MANTIĞI"

KUTAN'DAN ADAY OLABİLİRİM MESAJI

BAYKAL, YENİ GENEL MERKEZ'DE BAR'A ONAY VERMEDİ
»  "DYP BACALARI TÜTTÜRDÜ, AKP SÖNDÜRDÜ"
»  "İYİ Kİ BAYKAL GİBİ BİR MUHALEFET LİDERİ VAR"
»  ŞANDIR: "TÜRKİYE, SICAK PARA KISKACINDA"
»  ESAT CANAN: "CHP 'DERİN DEVLETİN SAFINDA"
»  CHP'NİN BÜTÇESİ 30 TRİLYON LİRA OLARAK BELİRLENDİ
»  BAYKAL'DAN ŞEMDİNLİ RAPORU İÇİN MÜTHİŞ İDDİA
»  CHP'DE MENEMEN ŞOV,SARIGÜL ,EŞİNİ GÖNDERDİ
»  CHP GENEL MERKEZİ'NDE YARIN 'SARIGÜL ŞOV' VAR
»  BAYKAL'DAN UNAKITAN'A DAVA
»  AKP'Lİ ERGİN BARUT GİBİ
»  AKÇALI DYP'DEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
»  "ATATÜRK'ÜN MİRASINDA GEDİK AÇMAK İSTİYORLAR"
»   ''MERKEZ BANKASI'NIN SAYGINLIĞINA GÖLGE DÜŞÜRÜLÜYOR"
»  MUMCU: “KİM ZENCİ, KİM BEYAZ, KİM MICHAEL JACKSON?”
»  "BAŞI AÇIK OLANA ZENCİ MUAMELESİ YAPILIYOR"
»  CHP, ESNAF SORUNLARI İÇİN GENEL GÖRÜŞME İSTEDİ
»  ''TEKSTİLDE KDV İNDİRİMİYLE KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARILMIŞTIR''
»  "MERKEZ BANKASI KADROLAŞMA HIRSINA KURBAN EDİLMEKTEDİR''
»  AKP'Lİ VEKİLLERDEN AĞAR'IN DANIŞMANINA DAVA
»  TURHAN ÇÖMEZ BAŞBAKAN İLE NE GÖRÜŞTÜ?
»  CHP'DE YENİ HEDEF HÜSEYİN ÇELİK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.