|
 |
 |
|
DOLAR |
36,6761 |
 |
|
 |
EURO |
39,9445 |
 |
|
 |
IMKB |
10.841,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
3.519,340 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
BÜYÜKELÇİYE SOYKIRIM ŞANTAJI
|
 |
 |
 |
|
|
ABD Başkanı George W. Bush'un Ankara Büyükelçiliğine aday gösterdiği kıdemli diplomat James Jeffrey'i ermeni lobisi soykırımı tanıması için baskı altına almaya çalışıyor.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Resmi onay süreci, 24 Eylül çarşamba günü Senato Dış İlişkiler Komitesinde yapılacak olan ve Jeffrey'in konuşacağı oturumla başlayacak. Jeffrey'in Ankara'da göreve başlayabilmesi için, önce komitede, sonra da Senato genel kurulunda onaylanması gerekiyor.
Bunun gerçekleşmesi durumunda Jeffrey, şimdiki Ankara büyükelçisi Ross Wilson'in yerine geçecek. Ancak ABD'deki Ermeni kuruluşları, Ermeni yanlısı senatörlerin komite oturumunda Jeffrey'i oldukça zorlayacağının işaretini verdi. Amerikan Ermeni Asamblesi (AAA) adlı kuruluş, oturumda Jeffrey'in, 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesini istedi.
AAA'nın icra direktörü Bryan Ardouny, ''bu oturum, ABD'nin Türkiye büyükelçisi için, (ABD'nin yeni Erivan Büyükelçisi Marie) Yovanovitch'in ilerisine geçerek, soykırımı tanıması konusunda kritik bir fırsat oluşturacak'' dedi.
Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) adlı kuruluşun yöneticisi Ken Hachikian da, Türk-Amerikan ilişkilerinin aksayan noktaları olduğunu iddia ettiği ve Türkiye'yi suçladığı Ermeni konuları, Kıbrıs ve Irak gibi meselelerin, oturumda senatörler tarafından irdelenmesini istedi. Jeffrey'i dinleyecek olan Senato Dış İlişkiler Komitesinin başkanlığını Demokrat Partinin başkan yardımcısı adayı Joe Biden yürütüyor. Komitenin üyelerinden biri de, Demokrat Partinin başkan adayı Barack Obama. Ermeni yaklaşımlarını destekleyen Biden ve Obama'nın, çarşamba günü yapılacak oturuma katılmaları beklenmiyor. Ancak komitede Ermeni yanlısı senatörler olarak Demokrat John Kerry, Robert Menendez ve Barbara Boxer ile Cumhuriyetçi Norman Coleman gibi isimler yer alıyor. Bu senatörlerden oturuma katılacakların, Jeffrey'i zorlaması bekleniyor.
JAMES JEFFREY KİMDİR?
Bush'un haziranda Ankara büyükelçiliğine aday gösterdiği James Jefrrey, halen Bush'un ulusal güvenlik danışman yardımcısı olarak görev yapıyor. Uzun yıllar ABD ordusunda ve ardından Dışişleri Bakanlığında görev yapan Jeffrey, Türkiye'yi yakından tanımasıyla ve Orta Doğu konularındaki uzmanlığıyla biliniyor. Daha önce üç defa Türkiye'de görev yapan Jeffrey, Türkçe biliyor. 2002-2004 arasında ABD'nin Tiran büyükelçisi olan Jeffrey, 2004-2005 arasında da ABD'nin Bağdat büyükelçiliğinde maslahatgüzar olarak görev yapmıştı. Jeffrey, Washington'a dönüşünde Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Irak başdanışmanlığına getirilmişti.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: "Terör örgütü PKK ve farklı coğrafyalarda faaliyet gösteren tüm ... |
 |
|
 |
 |
|
Sigarada ÖTV oranı ile maktu vergi tutarı yeniden belirlenirken, sigara fiyatları bundan nasıl etkilenecek? |
 |
|
 |
 |
|
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Yavaş'ın davetiyle bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde bir araya ... |
 |
|
 |
 |
|
Yüz tanıma sistemi ile kimlik doğrulama geliyor |
 |
-
|
 |
 |
|
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Öcalan'ın PKK'ya yaptığı çağrıya dair, "Bunun barışı ... |
 |
|
 |
 |
|
Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, kabine değişikliği haberlerini yazan, köşelerine taşıyan gazetecilerin ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Fenerbahçe’nin Rangers ile oynadığı maçta gösterdiği performansla eleştirilerin hedefinde olan ... |
 |
|
 |
 |
|
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: "Terör örgütü PKK ve farklı coğrafyalarda faaliyet gösteren tüm ... |
 |
|
 |
 |
|
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Öcalan'ın PKK'ya yaptığı çağrıya dair, "Bunun barışı ... |
 |
|
 |
 |
|
Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, kabine değişikliği haberlerini yazan, köşelerine taşıyan gazetecilerin ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Yavaş'ın davetiyle bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde bir araya ... |
 |
|
 |
 |
|
İmamoğlu ile Yavaş bir araya geldi "Rekabet" iddialarına yanıt: Ekrem Başkan’a da bana da terbiyesizliktir |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|