Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,8921
EURO
37,3944
IMKB
9.842,000
ALTIN
3.290,790
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BİLİŞİM SUÇLARI UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİ GEÇTİ
BİLİŞİM SUÇLARI UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİ GEÇTİ
 
Siber suçların zararı, uyuşturucu trafiğini geçti, 105 milyar Dolar'dan fazla bir rakama ulaştı Kaspersky EEMEA Virüs Laboratuar Başkanı Costin Raiu, 2007 yılında siber suçların birçok suçu geride bırakarak FBI'nın mücadele ettiği ilk 3 suç arasına girdiğini kaydetti.
 
9.10.2008 - 19:15
Avrupa ve Asya'nın en büyük teknoloji fuarı CeBIT 2008'teki Bilişim Zirvesinde konuşan Kaspersky EEMEA Virüs Laboratuvar Başkanı Costin Raiu, siber suçların özellikle 2007 yılında artış gösterdiğini, terörizm ve istihbarat sızdırma operasyonlarının ardından FBI'nın mücadele ettiği öncelikli suçlar arasına girdiğini söyledi.
Bilişim Zirvesinde "Geleceğiniz Uçup Gitmesin" başlığı altında yaptığı konuşmada online tehditler ve bugünün siber dünyasında güvenli kalmanın yollarını anlatan virüs analisti Costin Raiu, ABD Hazinesinin 2004 yılında hazırladığı bir rapora göre siber suçların zararlarının uyuşturucu trafiğini de geçerek 105 milyar dolardan daha fazla bir rakama ulaştığını ifade etti.
Raporda, siber suçların verdiği zararın, 20 milyar dolar civarındaki güvenlik endüstrisinin 5 katı büyüklüğüne sahip olduğunu da belirtti.
Son yıllarda siber suçların artık çok organize bir şekilde işlendiğine dikkat çeken Raiu, güvenlik istihbarat birimlerinin tüm dünya çapında harekete geçtiğini belirtti. Raiu, şunları kaydetti:
"Bir siber suç operasyonu dünyanın her tarafından üyelere sahip olabilir ve Çin'deki zararlı yazılımın geliştirilmesi, Rusya'da dağıtımı ve barındırılması ve Amerika'da pazarlama; ve 'yeniden satışının; yapılması ile gerçekleştirilebilir. Aslında son yıllarda siber suçlardaki akıl almaz patlama zararlı yazılım ekosistemi isimli yeni bir kavramın ortaya çıkmasını sağlamıştır."
17 milyon farklı malware olduğuna dikkat çeken ünlü virüs analisti Raiu, Kaspersky'nin bu konuda uzman ekiplerle çalıştığını ve yeni ürünlerle kullanıcılarına en güvenli hizmeti sunmayı amaçladığını sözlerine ekledi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İRAN, NAMAZ İÇİN 'SECDEMATİK' İMAL ETTİ!

SUDAN'DA MİNİ ETEK GİYEN KADINLARA POLİS DAYAĞI

ALEVİLİK DERS OLDU
»  KANUNİ'NİN PORTRESİ 505 BİN 250 STERLİNE SATILDI
»  ALMAN BAKAN'DAN ERDOĞAN VE ŞAHİN İÇİN ŞOK SORU
»  TÜRKİYE TEK BAŞINA TERÖRLE MÜCADELE EDECEK
»  CASTRO, YENİDEN KÜKREDİ
»  TREN ŞEFİ KEDİ OLUNCA YOLCU SAYISI 55 BİN ARTTI
»  GARSONLARI MAYMUN OLAN RESTORAN
»  BİN YILLIK KRİSTAL İBRİK 5.6 MİLYON DOLARA SATILDI
»  BU FOTOĞRAF ALMAN POLİSİ'NE 10 EURO'YA MAL OLDU
»  KUDÜS'TE YAHUDİ YOBAZLAR BASKIYI ARTTIRDI
»  EKSALANS'IN KANALINA ÇIPLAK DALIŞ ORTALIĞI KARIŞTIRDI
»  SÜBYANCILAR KİMYASALLA HADIM EDİLECEK
»  UÇAK HAVADA İRTİFA KAYBETTİ 40 YOLCU YARALANDI
»  'PUTİN' CADDELERİ RUS LİDERİ BIKTIRDI
»  İRAN, ABD'Lİ GENERALLERİ 30 SAAT SORGULADI
»  ABD'Lİ KOMUTAN : TÜRKİYE PKK'YI HEDEF ALIYOR
»  KUTUPTAKİ BUZLAR ERİDİ GEMİ GEÇEBİLECEK DURUMA GELDİ
»  KEÇİLERE PREZERVATİF TAKTILAR
»  İRAN: İSRAİL'İ ARTIK ABD BİLE KURTARAMAZ
»  ABD'NİN "AFGANİSTAN'DA DAYANAMIYORUM" FERYADI
»  ABD'DE BİR GARİP TÜRK FESTİVALİ
»  FT: "TÜRKİYE'NİN KAYBI ABD ASKERİNDEN FAZLA"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.