Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,1059
EURO
37,4737
IMKB
9.865,000
ALTIN
3.359,280
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BİR VEKİL MAAŞİ İÇİN 112 İŞÇİ ÇALIŞIYOR
BİR VEKİL MAAŞİ İÇİN 112 İŞÇİ ÇALIŞIYOR
 
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Recep Orhan, bir milletvekilinin maaşının ödenebilmesi için 112 asgari ücretli vatandaşın gelir vergisi ödemesi gerektiğini söyledi.
 
25.11.2006 - 10:41
Orhan, "Kim vekil, kim asıl anlamakta güçlük çekiyoruz" diye konuştu.
TİED Genel Sekreteri Orhan, ANKA'ya yaptığı açıklamada, 2007 yılında milletvekili maaşlarına yapılacak artışın, emeklilere ve asgari ücretlilere yapılacak artışın üzerinde olması nedeniyle eleştirilerde bulundu. Orhan, "Milletvekillerimizin aldığı paralarda gözümüz yok ama vekile yapılan zam oranının neden asıla da uygulanmadığını merak etmek en doğal hakkımızdır" dedi. Orhan, işçi ve Bağ-Kur emeklisine 2007 yılı için toplamda yüzde 7 memur ve emeklilerine toplamda yüzde 8.16 zam verilmesi planlanırken, milletvekili maaşlarına yüzde 9.3 zam yapılmasını eleştirdi. Orhan, "Bunun adı adalet olamaz, ölçüsü de hakkaniyet olamaz" diye konuştu.
Asgari ücretli bir çalışanın Hazine’ye ödediği gelir vergisinin aylık 67.70 YTL olduğunu ifade eden Orhan, şunları kaydetti:

"Buna göre; bir milletvekilimizin maaşının ödenebilmesi için Hazineye asgari ücretle geçinen 112 vatandaşımızın gelir vergisi ödemesi gerekmektedir. Bir diğer hesaba göre; bir vekilin maaşı, yaklaşık olarak 20 asgari ücretli vatandaşımızın toplam maaşlarına denk düşmektedir. Yani bir vekil, 20 asılın bir ayda aldığı toplam meblağı almaktadır."

Bir başka hesaba göre, bir vekilin aylığının tabandan aylık alan 16 işçi emeklisinin bir ayda aldıkları aylıklara denk geldiğine işaret eden Orhan, "Ayrıca; bir vekilimizin maaşı, tabandan aylık alan 33 Bağ-Kur tarım emeklisinin veya 22 Bağ-Kur esnaf emeklisinin toplam maaşları kadardır. Memur emeklilerine bakıldığında ise; bir vekilimizin maaşının toplam 12 memur emeklisi taban aylığına denk düştüğü görülmektedir" dedi.

Asgari ücretliler ve emeklilerin aylık gelirleriyle vekillerin aylık gelirleri arasında adeta bir uçurum olduğunu ve bu uçurumun 2007 yılında daha da artacağını ifade eden Orhan, "Hal böyleyken vekillerimizin aldığı maaşlarda asla gözümüz olmadığını bir kez daha ifade ediyor, ancak yaşanan bu adaletsizliği ortadan kaldıracak bazı tedbirler almaları için çaba sarf etmelerini istiyoruz” dedi.

TİED'in verilerine göre, milletvekili maaşı 7 bin 566 YTL, asgari ücret 380.46 YTL, en düşük işçi emeklisi aylığı 476.86 YTL, en düşük Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı 231.36 YTL, en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi aylığı 349.05 YTL ve memur emeklisi aylığı da 620.32 YTL düzeyinde bulunuyor. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EURO DİZEL ZAMLANDI

SSK VE BAĞKUR GİTTİ SGK GELDİ

BABACAN'DAN KAYIT DIŞI İTİRAFI
»  YILBAŞI BİLETLERİ 9 ARALIK'TA SATIŞA SUNULUYOR
»  GECEKONDU SAHİBİNE SOSYAL KONUT PİYANGOSU
»  SSK, 60 YILDA 54 KEZ DEĞİŞTİ!
»  ALTINDAN DAHA DEĞERLİ MADEN YATAĞI KEŞFETTİ
»  TÜRKİYE'NİN MUZ SORUNU AJDAR'A HAVALE EDİLDİ
»  BEŞ AKARYAKIT ŞİRKETİNİN İTİRAZINA KISMEN KABUL
»  HANGİ ARABA, HANGİ SLOGANLA SATILIYOR?
»  GİZLİ İŞSİZLER, KAYITLI İŞSİZLERİ İKİYE KATLADI
»  BAHATTİN UZAN'DAN AĞLAMAKLI SAVUNMA
»  VERGİ İADESİNDE "KEMAL ABİ KAZIĞI"
»  İŞSİZLİK GİDEREK ARTIYOR 5 MİLYON KİŞİ İŞSİZ
»  YATAĞAN TERMİK SANTRALI'NIN ARITMA TESİSİ DEVRE DIŞI
»  HIZLI TREN DENEMELERİ NİSAN'DA BAŞLIYOR
»  MİLLETVEKİLİ MAAŞI YENİ YILDA 8 BİN 230 YTL OLACAK
»  ÇİÇEK:"ÜCRETLİLER, FİŞTEN FAZLASINI ALACAK"
»  KARAMEHMET PETROL BULDU
»  ''ÖĞRETMENİ TEFECİ YAPMAYIN''
»  CHP'Lİ VEKİLLER ULAŞTIRMA BAKANINI TOPA TUTTU
»  OECD TÜRKİYE'DE PSİKOLOJİK SAVAŞ YAPIYOR
»  TRAKYA'DA YENİ DOĞALGAZ YATAĞI BULUNDU
»  KONTÜR HORTUMCULARI HER AN CEP'İNİZDE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.