Yargıya intikal eden olayla ilgili Bakanlık müfettişleri de incelemelerini sürdürüyor.
Edinilen bilgiyi göre, ismini açıklamayan bir kişi, SSK Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği dilekçede, SSK'da sahte sağlık karnesi, sahte hizmet belgesi ve sahte emeklilik işlemleri yapan kurum içerisinden ve kurum dışından bazı kişilerin eliyle usulsüzlükler yapıldığının tespit edildiğini, bazı kişilerin de tutuklandığını hatırlatarak, Adana SSK İl Müdürlüğü'nde de böyle bir çetenin bulunduğunu iddia etti. Kurum içi ve dışındaki çete mensuplarının, 10 bin YTL karşılığında daha önce bir gün dahi hizmeti
bulunan kişilere, emekliliğe yetecek kadar "hayali hizmet" yazıldığını ve emekli edildiğini ileri sürdü.
Yumurtalık Belediye Başkanı Habip Salıç'ın eşi Gülten Salıç (42) ile yaklaşık 10 kişinin bu çete tarafından "hayali hizmet" yazılarak emekli edildiği ileri sürülen dilekçede, Salıç'ın tüm hizmetlerinin bordro incelenmesi, çalıştığını gösterdiği işverenlerin kayıtlarının incelenmesini, bildirgelerin işverendeki bildirgelerle karşılaştırılmasını ve işverende böyle bir bildirgenin olup olmadığının araştırılmasını, işveren bildirgelerinin usule uygun olup olmadığının ve kurumdaki bildirge ile işverendeki kayıtların tutup tutmadığının incelenmesini istedi.
SSK Genel Müdürlüğü, 24 Temmuz 2006 tarihli dilekçeyi Adana SSK İl Müdürlüğü'ne göndererek konunun incelenmesini istedi. SSK İl Müdürlüğü'nde 6 ay bekletildikten sonra işleme konulan dilekçe üzerine SSK Adana İl Müdürlüğü Sigorta Yoklama Memurluğu'nun yaptığı önceleme 30 Ocak 2007 tarihinde tamamlandı.
İfadesine başvurulan Gülten Salıç'ın 1984 yılında ilk kez işe girdiği, 1987 yılında başka bir iş yerinde kısa süreyle çalışıp ayrıldığını, 1988 yılında girdiği iş yerinde de çalıştıktan sonra buradan da ayrılarak 1993 yılında başka bir iş yerine girdiğini yıllık kıdem tazminatını doldurmadan 15 gün öncesinden işten çıkarıldığını söylediği öğrenildi.
Evlendiği 1994 tarihinden sonra sigortalı olarak hiçbir yerde fiilen çalışmadığını, bir süre sonra isteğe bağlı sigortalılık için talepte bulunduğunu, ancak tarihini hatırlamadığını belirten Salıç, 2006 yılı Nisan ayında emekli olduğunu kaydetti. Sigorta Yoklama Memurluğu'nun hazırladığı rapora göre, Gülten Salıç'ın 1 Nisan 2003 tarihinde SSK'ya yaptığı isteğe bağlı talebinin kabul edilerek kendisine bildirildiği ancak hiç isteğe bağlı prim yatırmadığı tespit edildi.
Raporda, Gülten Salıç'ın hizmetlerinin hayali olduğu bu sebeple emekliliğinin iptal edilmesi gerektiği kaydedildi. SSK Adana İl Müdürlüğü rapor doğrultusunda Salıç'ın emekliliğini iptal ederken, ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bu arada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, olayın incelenmesi için Adana'ya gönderdiği müfettişlerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.