Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
IMKB
9.433,000
ALTIN
4.100,230
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞSAVCI VEKİLİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA
BAŞSAVCI VEKİLİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA
 
İstanbul Başsavcı Vekili MİT'e ifade daveti ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 'Bazı devlet görevlileri istihbarat faaliyetinin dışına çıktı' açıklamasını yaptı
 
13.2.2012 - 10:17

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının ifadeye çağırılması ile ilgili açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, KCK terör örgütüne yönelik soruşturma sırasında, bazı devlet görevlilerinin kendilerine yürütme organı tarafından verilen görevin dışına çıktığını belirtti. Açıklamada örgütün eylemlerini gerçekleştirilmesine yardım ettikleri şüphesini doğuracak deliller de elde ediliği bildirildi. İfadeye çağırılma işleminin sadece görevlilerin bu eylemlerine yönelik olduğuna dikkat çekildi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, KCK soruşturması kapsamında MİT'çilerin ifadeye çağırılması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Seçen, bir soruşturma sırasında bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağırılmaları sonrasında bir kısım yazılı ve görsel basında gerçek dışı haber ve yorumlara yer verilmesi sebebiyle kamuoyunu doğru bilgilendirmek için açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Başsavcı Vekili Seçen açıklamasında, "5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesi uyarınca terör suçlarını da soruşturmakla görevlendirilen Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'miz, uzun yıllardan beri sürmekte olan terörün devletimize ve milletimize vermekte olduğu zararları çok yakından bilmekte ve izlemektedir." ifadesini kullandı. Bu nedenle terörle mücadelenin hukuksal boyutunu diğer kurumlarla birlikte Başsavcı Vekilliği'nin de aktif bir şekilde yürüttüğünü dile getiren Seçen, "Bu çerçevede, Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'miz yasal zeminle ve yasaların verdiği yetki çerçevesinde adli görevini yürütürken elinde dosya ve soruşturmadan elde edilen delillerle bağlı olup, yapılan her işleme karşı yasal yollara başvurulabileceğini ve ayrıca bunların yasalar çerçevesinde denetime tabi olduğu bilincinde olarak görevini yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Fikret Seçen açıklamasına şöyle devam etti: "Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliği'mizce yürütülmekte olan bir soruşturmaya son günlerde yanlış anlamlar yükletilmeye çalışıldığı görülmekte ve bu tutum üzüntü ile karşılanmaktadır. Sözü edilen soruşturma kapsamında, yasama ve yargı ile birlikte devletin 3 temek erkinden biri olan yürütme organı tarafından terörün önlenmesi, bitirilmesi, ülkemizin her yerinde huzur ve güvenin temin edilmesi amacıyla yürütülen iyi niyetli girişimlerin Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'mizce soruşturma konusu yapıldığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Yürütme organı tarafından terörün sona erdirilmesi amacıyla belirlenen ve icra edilen tercih ve politikaların soruşturma konusu yapılması hiçbir şekilde söz konusu değildir. Bu soruşturma, Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'mizce KCK terör örgütüne yönelik olarak yapılan bir soruşturma sırasında, bazı devlet görevlilerinin kendilerine yürütme organı tarafından verilen görevinin dışına çıkarak hareket ettikleri, bu suretle örgütün eylemlerini gerçekleştirilmesine yardım ettikleri şüphesini doğuracak deliller elde edilmesi nedeniyle başlatılmış olup, sadece bu görevlerin eylemlerine yöneliktir."(STAR)

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BARANSU'DAN BOMBA İDDİA!

SENDİKALARA KCK OPERASYONU

"TÜRK OLSAYDIM DELİRİRDİM"
»  YARGITAY'DA E- İHBAR DÖNEMİ BAŞLIYOR
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN TABURCU OLDU
»  GENÇLİĞE HİTABEYE KÜFÜR MUAMELESİ!
»  ÇİÇEK MİT YASASINI BÖYLE YORUMLADI!
»  EMİNE ERDOĞAN,EŞİ İÇİN DUA İSTEDİ!
»  DİSK YENİ BAŞKANINI SEÇTİ!
»  YUSF ZİYA ÖZCAN BÜYÜKELÇİ OLUYOR!
»  EDOĞAN'A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
»  NATO'DAN TÜRKİYE'YE BÜYÜK DARBE!
»  SARIKAYA NEDEN GÖREVDEN ALINDI?
»  FLAŞ.. KUZAY IRAK'A HAVA HAREKATI
»  MECLİS, MİT'İ KONUİŞACAK!
»  "SONRA KAFANI KIRARIM SENİN"
»  PROFOSYONELLER, MESAİYE BAŞLADI
»  PKK'DA 1600 YABANCI!
»  "KABAK LASTİKLE ÇIKANLARA CEZA YAZILSIN"
»  "BAŞBAKAN'IN SAĞLIĞI GAYE İYİ"
»  3 EMNİYET MÜDÜRÜNE YENİ GÖREV
»  KILIÇDAROĞLU"NDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU
»  FLAŞ.. O SAVCI GÖREVDEN ALINDI!
»  FLAŞ..BAŞBAKAN ERDOĞAN'A İKİNCİ AMELİYAT
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.