Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2302
EURO
37,4755
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.869,660
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ BİRŞEYLERİN MESAJINI MI VERİYOR?
BAHÇELİ BİRŞEYLERİN MESAJINI MI VERİYOR?
 
Sabah erken saatlerde başkent kulislerinin derinliklerinden bir isim aradı ve ‘Bu hafta MHP Lideri Bahçeli, Gün Sazak’ı anma töreni için Eskişehir’de. Grup toplantısı yok. Zaten, gerek de yok. Çünkü daha geçen haftaki grupta gözden kaçan söylediklerinin sindirilmesi ve analiz edilmesi gerekli.’
 
27.5.2008 - 19:55

‘Nasıl yani?’ diye sordum.
Biraz duraksadı..Sonra, ‘Siz gazeteciler hep labirentlerden çıkış yolu ararsınız ya. Alın size bir haftadır tam önünüzde duran çok karmaşık bir labirent daha’ dedi.
Ardından da devam etti:      
‘Bahçeli grup konuşmalarını büyük bir ciddiyetle hazırlar. Hiçbir ifadesini ve mesajını da gelişigüzel kullanmaz. Bazen açıkça, bazen de sadece gitmesini istediği çevrelere mesajlarını ustaca kaleme alır. Yani anlayan anlar. Tıpkı geçen haftaki grup konuşmasının haberleşme hürriyeti ile ilgili bölümünde olduğu gibi. Herkes bu sözlerini, hurriyet.com.tr’de sizin ortaya çıkardığınız Anayasa Mahkemesi Üyesi Osman Paksüt’ün dinlendiği iddialarına tepkisi olarak değerlendirmişti. Ama Bahçeli’nin kastetmek istediği sadece bu kadarla mı sınırlıydı. Bence değil.’

‘DİNLENİYORLAR ENDİŞESİ’
Tam bu sırada, ‘Başka ne olabilir ki’ diye söze giriyorum.
 MHP Lideri, bir süreden beri partisinin, kurmaylarının dinlendiği ve takip edildiği yönünde ciddi endişelere sahip. Ona bu yönde bilgi verenler var ‘dikkat edin telefonda’ diye.

Bu nedenle, devlet adabı ve nezaketi itibarı ile sadece bu kadarını söyledi. Ama bu konuda kızgın. Bunu da ‘biz biliyoruz, ona göre’ mantığı ile ilgili yerlere iletmek istedi.’
Bu sözler ilgimi çekiyor. Derhal Devlet Bahçeli’nin geçen hafta yaptığı konuşmaya dönüyorum. Gerçekten, sadece Osman Paksüt için söylenmeyecek kadar ‘uzun’ ve bazı rahatsızlıklarını ifade etmeye yönelik çok dikkatlice seçilmiş ifadelerden oluşuyor.

 İŞTE O SÖZLER
Bakın 20 Mayıs tarihli grup toplantısında, MHP Lideri gözlerden kaçan o konuşmasının son bölümünde uzun uzun neler söylemiş… 
‘Sürekli olarak “demokrasi alanını genişletmekten söz eden AKP, oluşturmaya çalıştıkları korku diktatörlüğü ile anayasal ve demokratik hakları bile kontrol atına almaya çalışmaktadır. Özel hayatın gizliliği, aile hayatına saygı, haberleşme hürriyeti gibi temel hak ve özgürlüklerin ihlaline yönelik kuşkular artmaktadır.

Bu uygulamaları ile hükümet, Türkiye’yi özel hayatların bile denetlendiği ve dinlendiği totaliter bir yapıya doğru sürüklemektedir.
Demokrasimiz, bu şekliyle artık halkını koruyan ve kollayan değil, halkını gözleyen, kuşku duyan ve izleyen bir yönetim haline gelmek üzeredir.
Suçla mücadele için hizmet vermesi gereken “yasal” dinleme ve takip mekanizmaları kullanılarak vatandaşımız üzerinde yasa dışı tahakküm, bastırma çabaları ile bir nüfuz imkânı yaratılmak istendiğine yönelik kuşkular artmıştır. Bu konuda acilen tedbir alınamaz ve kontrol sağlanamazsa milletin birbirine olan güveni tamamen sarsılacak, içine sürüklenilen kuşku ve kaygı hali vahim gelişmelere kapı aralayacaktır.
Şeffaf devlet iddiasıyla iktidara gelen AKP zihniyeti, hükümetini sürdürebilmek için anlaşıldığı kadarıyla milletimizi şeffaflaştırmakta, buna karşılık kendi iktidar alanını giderek daha gizli, örtülü ve şüpheli hale getirmektedir.
Küresel dayatmalar karşısında savrulan AKP yönetimi, kendisi ile birlikte Türkiye’nin savrulmasına da göz yummaktadır.
Bu gelişmeler karşısında Milliyetçi Hareketin bu dayatma ve tehditlere sessiz ve seyirci kalması asla düşünülemez.’
Son cümle, MHP’nin bu sürece dayatma ve tehditlere seyirci kalamayacağı yönünde.
 Bu sözleri okuduktan sonra, önce parti merkezinde nabız yokluyorum. Çok sayıda, dinlendikleri yönünde hatta bu konuda bazı şüpheli durumlarla karşılaştıkları yönünde spekülasyonlar yaratanlar var. Bunun üzerine, MHP’nin en önemli isimlerinden birini arıyorum.

 Telefonda beni dinledikten sonra aynen şunları söylüyor:

 ‘Doğrudur. Sayın Genel Başkanımız hiçbir ifadeyi gelişigüzel kullanmaz. Bizim amacımız, sade Sayın Paksüt değil. Herkesin buna dikkatini çekmek istiyoruz. Türkiye’de bu dinleme işi bir korku imparatorluğu haline geldi. Bu konuda herkesin dikkatli olması gerekir. Biz de dikkatliyiz. Daha fazla konuşmak istemiyorum’
 Konu daha da esrarengiz bir hale geliyor. Ülkenin çok önemli bir partisi bu konuda açık açık endişelerini seslendiriyor.

BAHÇELİ BİRŞEYLERİN MESAJINI MI VERİYOR?

Bu noktada, kulislerde şu sorular ön plana çıkıyor: ‘Acaba, Paksüt haricinde Bahçeli başka bir şeyler daha mı kastetti? Anlayan anladı mantığı ile devlet nezaketinden dolayı söyleyeceklerini burada kesti mi? Ya da, bu işe tepki gösterenlerin tercümanı mı olmak istedi?’

 Bunu zamanla göreceğiz.

 Aslında başkentte uzun süredir devletin kendini en güvende hissetmesi gereken isimleri bile telefonda konuşmuyor. Kurumlara cep telefonları alınmıyor. İnternette her gün bir başka gizli dinleme ve takip skandalı patlıyor. En olmayacak yerlerden ses kayıtları sızıyor.
Ankara’da yasal olmayan bir şekilde yapılan dinleme ve gizli takip kirli bir savaşın aracı olarak her geçen gün güven ortamını nefes alınmaz bir yer haline getiriyor.
HÜRRİYET/Metehan DEMİR



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN PAKET İÇİN BÖLGEDE,BAHÇELİ ANMA TÖRENİN'DE

ÇİÇEK;"DEVLETİN ÜÇ ERKİ BİRBİRİNİN HASMI DEĞİLDİR"

ÖZELLEŞTİRME'DE SIRA OTOYOLLAR VE KÖPRÜLERDE
»  BAŞBAKAN'A KÜRTÇE DÖVİZ AÇTILAR
»  NEŞET ERTAŞ, KÖŞK'TE TÜRKÜ OKUDU
»  HAYRUNNİSA HANIM, ESERLERİ SERGİLEMEK İÇİN İSTEMİŞ
»  GİZEMLİ AKP'Lİ ABD GAZETESİNE KONUŞTU
»  "KÖTÜ GİDEN EKONOMİDE KAPATMA DAVASININ ETKİSİ YOK"
»  TUNCAY ÖZKAN'IN YENİ KANALI YAYINA BAŞLADI
»  DİNDAR GEÇİNENLER SEFAHAT PİSLİĞİNE GÖMÜLDÜ
»  ERDOĞAN, GAP EYLEM PLANINI AÇIKLADI
»  AKP'YE OY İÇİN YEMİN ETTİRİP ALTIN VERDİLER
»  BÜLENT ECEVİT DOĞUM GÜNÜNDE ANILIYOR
»  DİYARBAKIR'DA POLİS'TEN AKP'LİLERE DAYAK
»  FLAŞ..FLAŞ.. DTP'DE İMRALI OPERASYONU
»  AHMET ÖZAL, ANNESİYLE OY İSTEYECEK
»  PKK'YI BİTİRECEK ARŞİV
»  HÜKÜMETTEN 30 YAŞ ÜSTÜ ÇALIŞANLARA DARBE
»  GÜL, KONUŞTUKLARINI ANLATTI
»  BİR LİTRE BENZİN 3. 555 YKR OLDU
»  APO İLE TALABANİ PKK KAMPINDA
»  BEKİR COŞKUN'A 'DİNGİL' DAVASI
»  TRT'DE YANDAŞ MEDYA'YA KİRALIK SPİKER DEVRİ
»  "İSRAİL'İN 150 NÜKLEER SİLAHI VAR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.