Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2034
EURO
38,0498
IMKB
9.602,000
ALTIN
2.907,900
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A."KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ"
BAHÇELİ DEN ERDOĞAN A. KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin içinden geçtiği kriz ortamında, 301. maddeyi gündeme getirmenin AKP için siyasi iflas anlamına geleceğini söyledi
 
8.4.2008 - 12:04

. “Anayasal vatandaşlık gibi zırvalarla" Türk milli kimliğiyle oynanmaya çalışılmasının AKP’yi çok ağır bir vebalin altında bırakacağını belirten Bahçeli, “Bu durumda, Türkiye’nin böyle bir karanlık ortama sürüklenmesini önlemek için çaba gösterenlere de, Sayın Başbakan ve yol arkadaşlarına ‘kendi düşen ağlamaz’ atasözünün derin anlamını hatırlatmak kalacaktırö diye konuştu. Bahçeli, Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan olayların MHP’yle ilişkilendirilmesine tepki göstererek “milliyetçi-ülkücü hareket, kardeş kavgasına ve ayrımcılığa sürüklenmek istenen milletimizin birlik ve kucaklaşma adresi olacak, başka başkentlerde yazılmış parçalanma senaryolarının figüranı olmayacaktır. Hiç kimse olayları çok yönlü görmeden, raporları görmeden ülkücülük-Kürtçülük kavgasının başladığını söyleyemeyecektir" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeleri partisinin Meclis grup toplantısında değerlendirdi. AKP hakkında açılan kapatma davasının siyasi gündemi belirleyen temel konu olmaya devam ettiğini ifade eden Bahçeli, Erdoğan ve AKP’lilerin, kriz şartlarının oluşması karşısında, kafa karıştırmayı geçerli bir çözüm yöntemi olarak gördüğünü savundu. Bahçeli, “ifratla tefrit arasında gidip gelen AKP yöneticileri komplo teorileri ve senaryolarına takılıp kalmaktan kurtulup, önümüzdeki sancılı dönem hakkında somut bir perspektif ve makul bir yol haritası geliştirememişlerdir. Bu sürecin sağduyunun rehberliğinde, hukuki ve siyasi meşruiyet sınırları içinde kalacak ve kamuoyunu rahatlatacak şekilde yürütülmesi için gerekli siyasi anlayış ve duruş ortaya konulamamıştır" dedi.

MEDYAYA SERT TEPKİ

İş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin “sağduyuö çağrılarını “romantik talepler" olarak değerlendiren MHP lideri, şöyle konuştu:

“AKP’nin sözcülüğü ve avukatlığı görevini üstlenen basın ve yayın organlarındaki gönüllülerin, kapatma davası sonrası başlattıkları kampanyanın üslup düzeyi, her geçen gün düşmekte ve yargıyı hedef alan hakaretlerin dozu giderek artmaktadır. Darbe sürecinden, karşı darbe için harekete geçilmesinden ve halk kitlelerinin patlamaya hazır bir barut fıçısına döndüğünden dem vuran bu cihat kampanyası, hukuka ve kanunlara meydan okuyan bir pervasızlık boyutuna taşınmıştır. Sayın Başbakan susmakta, medyadaki sadık kalemleri kin kusmaktadır. Bu kampanyadaki bazı köşe yazarlarının MHP’nin izlediği siyaset konusunda ahkam kesmeleri ve önümüzdeki dönemde ne yapması gerektiği konusunda fetva vermeye kalkışmaları ibretle izlenmektedir. Türk milliyetçiliğine çok yabancı olan ve milliyetçiliği kendi sakat siyasi zihniyetleri için bir hasım olarak gören bu çevrelerin, şimdi bu konuda Milliyetçi Hareket’e yol göstermeye kalkışmaları tam bir saygısızlık örneğidir."

“AKP, AB’Yİ CAN SİMİDİ OLARAK GÖRÜYOR"

Gelinen noktada siyasi bir çıkmaza girildiğini bunun aşılabilmesi için AKP hükümetinin krizi sağlıklı bir şekilde yönetecek bir anlayışı ortaya koyması gerektiğine işaret eden Bahçeli, AKP’yi krizden kurtulmak için AB’ye sarılmakla eleştirdi. Bahçeli, “Sayın Başbakan, bütün kusur ve hataları başkalarının sırtına yükleyerek aklanabileceği gibi nafile bir hesap ve çaba içine girmiştir. AKP yönetiminin bu süreçte Avrupa Birliği’nin baskı ve müdahalesinden medet umması, her yönüyle hazin ve acınacak bir ibret vesilesi olmuştur. Son dönemde AB temsilcilerinin AKP’li bakanların teşvikiyle Türk hukuk sistemine ağır hakaretler yöneltmesi ve anayasal düzenin kökten değişmesi çağrılarında bulunması, AKP için onur ve itibar kaynağı sayılmayacaktır" dedi. AKP’nin, Avrupa Birliği’nden gelen Türkiye Cumhuriyeti devleti ve kurumlarına yönelik hakaretlerine sessiz kaldığını belirten Bahçeli, şunları söyledi:

“Bunu yapanların, bırakın demokrat ve muhafazakar olmayı, Türkiye’yi sevme iddiasında bulunmaya dahi hakları ve yüzleri olamayacaktır. Siyasi ihtirasları uğruna, Türkiye’nin onurunun ve haysiyetinin hedef alınmasına göz yumanların, siyasi geleceğini kurtarmak telaşıyla demokrasinin geleceğini ateşe atanların, ‘demokrasi yıldızı’ olarak anons edilmeleri ve milli irade havariliği yapmaları,kara bir mizah örneği olarak kalmaya mahkumdur. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin önümüzdeki süreçte Avrupa Birliği’ne bir can simidi olarak sarılacağı ve bu amaçla Brüksel’in dayatmalarının gereğini yerine getirecek bir hazırlık içinde olduğu görülmektedir."

“301 SİYASİ İFLAS ANLAMINA GELECEK"

301. maddeyle ilgili değişiklik teklifinin her an Meclis gündemine gelebileceğini söyleyen Bahçeli, böyle bir kriz ortamında 301. maddeyi getirmenin “siyasi iflas" anlamına geleceğini söyledi. Bahçeli, “kriz ortamından çıkış için kendisi başlı başına bir kriz ve gerginlik kaynağı olan dayatma paketlerinden medet ummak, AKP’ye hakim olan zihin bulanıklığı ve pusulasızlığının bir göstergesidir. Avrupa Birliği komiserlerinin ‘artık sabrımız taştı’ diyerek Türkiye’yi tehdit ettiği bir dönemde, 301. maddeyi böyle bir kriz ortamında gündeme getirmek AKP için siyasi iflas anlamına gelecektir. Bu yola sapma hazırlığı içinde olan Sayın Başbakan şu soruların cevabını Türk milletine vermek zorundadır; Türklüğe hakaretin serbest bırakılmasını kim ve hangi amaçla istemektedir? Ermeni soykırımı yalanının serbestçe seslendirilmesi ve buna haklılık kazandırılması sonucunu doğuracak böyle bir zillete katlanılmasını, Türkiye’den talep edenlerin sinsi amaçları ile AKP’nin emellerinin örtüşüyor olmasının ahlaki bir izahı nasıl bulunacaktır? 301. madde Meclis’in önüne getirilirse, AKP’li 339 milletvekili Türk milletinin ve şerefli Türk tarihinin huzurunda bir onur ve haysiyet imtihanıyla karşı karşıya kalacaklardır" diye konuştu. Bahçeli, partisinin 301. madde konusunda Meclis zemininde her imkanı kullanarak sonuna kadar karşı çıkacağını ve kamuoyu oluşturma süreci başlatacağını söyledi.

“KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ"

Grup konuşmasında AKP’nin gündeme getirmeye hazırlandığı demokratikleşme paketini de değerlendiren Devlet Bahçeli, bu pakette yer alabilecek bazı hususların Türkiye’de yaşanan gerginlik ve siyasi krizi daha da derinleştireceği uyarısında bulundu. Bahçeli, “AKP, Türkiye’yi bölmenin, etnik tahriklerle milli birliğini yıkaya çalışmanın ve bu yolla iç çatışma kışkırtıcılığı yapmanın, demokratik hak ve özgürlüklerle savunulamayacağını hala anlayamamıştır. Üniter-milli devlet ve tek millet esası bakımından tartışma yaratacak zorlamalar ve ‘anayasal vatandaşlık’ gibi zırvalarla Türk milli kimliğiyle oynanmaya çalışılması, iç huzur ve güvenliği tehlikeye düşürecek ve AKP’yi altından kalkamayacağı çok ağır bir vebalin altında bırakacaktır. Türkiye’yi içine soktuğu siyasi krizden çıkarmak için sağduyu yerine AB’ne sarılan Sayın Başbakan’ın, topyekün bir devlet, rejim ve toplumsal krize davetiye çıkarması Türkiye’yi yapılabilecek en büyük kötülük olacaktır. Sayın Başbakan kendini kurtarma telaşıyla yola saparsa, bu kez de partisini, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı fiil ve eylemlerin odağı haline getirmekte de önemli bir mesafe katedecektir. Bu durumda, Türkiye’nin böyle bir karanlık ortama sürüklenmesini önlemek için çaba gösterenlere de, Sayın Başbakan ve yol arkadaşlarına ‘kendi düşen ağlamaz’ atasözünün derin anlamını hatırlatmak kalacaktır" diye konuştu.

“EKONOMİDE ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR"

Bahçeli, Türkiye’yi tehdit eden ciddi gelişmelerin yaşandığı ve gerilimin tırmandığı bugünlerde ekonomide de alarm zillerinin çaldığını belirterek “yavaşlayan büyüme ve artan işsizlik, çoğalan yoksulluk ve nihayetinde büyük bir siyasi, sosyal ve ekonomik bunalım ile karşılaşmak artık kaçınılmaz bir akıbet olacaktır" dedi. AKP hükümetinin düştüğü ekonomik sarmalda Başbakan’ın önünde iki seçenek kaldığını ifade eden Bahçeli, “birincisi, ekonomik krizi olabildiğince öteleyebilmek için dayandığı yabancı güçlere ve kaynaklara, tam teslimiyetçi ilave manevralar yapmak, ikincisi ise birinci tedbirlerin de çare olmadığı noktada, gelinen ekonomik buhranın faturasını başkalarına kesmek için partisine yönelik sanal tehditler ve komplolar yaratmak ve gerekçeler uydurmaktır" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"BİZİM AKIL HOCALARINA İHTİYACIMIZ YOK"

DİYARBAKIR'DA RESMİ ARAÇLA ADAM KAÇIRDILAR İDDİASI

SAĞLIK BÜROKRASİSİNE ULTRA LÜKS KURULTAY!
»  YARGIÇ, SAVCI VE SANIK AYNI DÜĞÜNDE BULUŞACAKLAR
»  MİT'E ERGENEKON İSTİHBARATI YAĞDI
»  KÜRT SORUNU KÖŞK'TE
»  İLHAN SELÇUK'U ÖLDÜRECEKLERDİ!
»  ERDOĞAN YASAKLI OLURSA YERİNE KİM GEÇECEK
»  "AKP, HESABI DEVLETE VERECEK"
»  "BUNLARIN NİYETLERİ KÖTÜ"
»  BAHÇELİ: "O PROVAKATÖRÜ GÖNDERENLER BULUNSUN"
»  MEYVE SULU TECAVÜZ'E 17 YIL
»  ASKERİ YARGITAY ANITKABİR'DEN MESAJ VERDİ
»  DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ GELİYOR..!
»  DEVLET SIRRI TANIMI YENİDEN BELİRLENİYOR
»  ADNAN HOCA, "YARGI MASONLARIN ELİNE GEÇMİŞ"
»  ABD'YE SULUKULE YANITI
»  EMEKLİ PAŞA'DAN GÜL'E DAVA
»  GENELKURMAY'I KIZDIRAN DERNEK İŞBAŞINDA
»  CANLI YAYIN'DA ŞENER KAVGASI!
»  FUTBOL FEREDASYONU'NDAN SERT AÇIKLAMA
»  K 9 KÖPEĞİ İLE VALİ'NİN ODASINDA BOMBA ARADILAR!
»  TOKİ'DE 'HAÇ'SKANDALI
»  ŞENER, MKYK ÖNCESİ, YENİ OLUŞUM HAKKINDA KONUŞTU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.