Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ'DEN YÖK BAŞKANI VE AKP'YE SERT TEPKİ
BAHÇELİ DEN YÖK BAŞKANI VE AKP YE SERT TEPKİ
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmasında, türbanla ilgili tartışmaları ve YÖK Kanunu’nun ek 17’nci maddesine yönelik AKP’den gelen açıklamaları değerlendirdi.
 
26.2.2008 - 12:04
      YÖK Kanunu’nun ek 17’nci maddesi konusunda AKP ve MHP’nin mutabakatının bulunduğunu hatırlatan Bahçeli, beklentilerinin konunun zamana yayılmadan, tahrik ve tartışmalar büyümeden Milli Eğitim Komisyonunda öncelikle görüşülmesi ve karara varılması olduğunu söyledi. Bahçeli, AKP’nin tutumunu ve Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın açıklamalarını eleştirerek şöyle konuştu:
      “Gerek AKP sözcülerinin açıklamaları, gerekçe YÖK Başkanlığının Cumhurbaşkanının onayını müteakip uygulamaya yönelik yayınladığı talimat, mutabık kalınan ek 17. maddedeki değişikliğin yasalaşması yönünde tereddüt hasıl olduğunu ortaya koymaktadır.Bu gelişmeler yaşanırken, anayasa değişikliğine bile gerek olmadığına yönelik şahsi fikrini beyan eden TBMM’nin sayın başkanının açıklamaları hayretle karşılanmıştır. Sorunun yalnızca YÖK ve üniversitelerin inisiyatifi ile çözülebileceğini söyleyen sayın Toptan’ın geçtiğimiz beş yıl boyunca bu değerli önerisini niçin saklamış olduğu tarafımızca bir türlü anlaşılamamıştır. Gelişmeler ve bazı açıklamalar mutabakatın muhataplarından olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin YÖK Kanunu’nun ek 17’nci maddesinde yapılması kararlaştırılan değişikliği sürünceye ve zamana bırakmaya, hatta bundan vazgeçmeye niyetlendiği yönündedir."
     
     YÖK AÇIKLAMASINA TEPKİ
      YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın açıklamalarını da değerlendiren Bahçeli, “YÖK Başkanlığının anayasada yapılan son değişikliklerin yeterli olduğuna ve YÖK Kanununda yapılması planlanan değişikliğe gerek olmadığına dair yetkisini aşan yorumu bundan sonra Yüksek öğretimde çok sıkıntılı bir dönemin başlayacağını göstermektedir. Şayet YÖK Başkanlığının ek 17’nci maddede yapılacak değişikliğe ihtiyaç olmadığına yönelik yaklaşımı kabul görür ise kıyafet konusunda tam bir kargaşa yaşanması ve her tür kıyafetin giyilmesi gibi bir tehlike karşımıza çıkabilecektir.Kaldı ki tartışma şimdiden alevlenmiştir. Aceleyle verilmiş YÖK kararı sonucu üniversitelerde, başörtüsü ile girilebilen ve girilemeyen ayrımı doğmuş, uygulamada çelişkiler ortaya çıkmıştır. Bu durum mevcut huzursuzluğu daha da artırmış, üniversite camiasında bölünme ve hizipleşmeleri kuvvetlendirmiştir" diye konuştu.
      Bir mağduriyet alanının ortadan kaldırılmasına yönelik başlattıkları bir girişimin, eksik bırakılarak yeni bir mağduriyet ve çatışma ortamına neden olmasını asla tasvip etmeyeceklerini ifade eden Bahçeli, “Biz bizimle mutabık kalarak taahhüt içine girmiş siyasal muhataplarımızın da aynı fazilet ve ahlaka sahip olduklarına inanmak isteyen köklü ve erdemli bir siyasal geleneğinin temsilcisiyiz. Üniversitelere başı örtülü kızlarımızın girmesi yönünde en makul ve geçerli adımı atan Milliyetçi Hareket verdiği sözlerin bugün de arkasındadır“ dedi.

(ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KAMER GENÇ'TEN AKP'YE MİSİLLEME TEKLİF

IMF'DE BANKA ZARARLARI ENDİŞESİ

BAŞBAKAN'A ERGENEKON MEKTUBU
»  GÖKÇEK, CHP'DEN ADAY OLUR MU?
»  EYGİ, DİNİ İSİMLİ PARTİ İSTEDİ
»  AB YETKİLİLERİNİN 301 BASKISI ŞAHİN'İ BIKTIRDI
»  ERDOĞAN,BAYKAL'A TÜRBAN İÇİN NE TEKLİF ETTİ?
»  TÜRBAN KAOSU YÖK'Ü BÖLDÜ
»  DÜŞEN UÇAĞIN PARÇALARI MAHKEMELİK OLDU
»  ABD NEDEN HAREKATA OLUR VERDİ?
»  FETULLAH GÜLEN EVREN İÇİN 'CENNETLİK' DEDİ Mİ?
»  ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ AMA...
»  ERDOĞAN'A SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI HAZIRLIĞI
»  KANADOĞLU: YÖK BAŞKANI ANAYASAYI İHLAL SUÇU İŞLEDİ
»  VEKİL'E "KIYAK ZAMMA " DURDURMA
»  TÜRBAN PROTOKOLÜ BOZULDU, MHP DAHA DA BOZULDU
»  GÜL FAZLA ELEŞTİRİLİNCE TANZAYA'YA GİTMEKTEN VAZ GEÇTİ
»  BÜLENT ERSOY'UN 3 YILA KADAR HAPİSİ İSTEDİ.
»  ŞEHİT SAYISI 20 OLDU, 153 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  "ASKER YATMADI VATANINI SATMADI"
»  BAYKAL, GÜL'ÜN YÜZÜNE BAKMADI
»  AKP, MHP'Yİ YARI YOLDA BIRAKTI
»  "YASİN HAYAL'DEN HERKES KORKAR"
»  DİYARBAKIR'DA PROVAKASYON
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.