Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2778
EURO
37,5142
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.913,640
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ: "GÜN, BEDEL ÖDETME GÜNÜDÜR"
BAHÇELİ:  GÜN, BEDEL ÖDETME GÜNÜDÜR
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk milletinin sabrının taşmak üzere olduğunu belirterek, şehitlerine sahip çıkan Türk milletinin kendi haysiyetini ve birliğini bir nefsi müdafaa tavrıyla korumaya çalışacağının anlaşıldığının söyledi. Bahçeli, Milli Savunma Bakanının son olaylardan sonra "Operasyonun aciliyeti yok" demesinin gafletin hala sürdüğünü gösterdiğini savundu.
 
23.10.2007 - 14:37

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehitlerine sahip çıkan Türk milletinin kendi haysiyetini ve birliğini bir nefsi müdafaa tavrıyla korumaya çalışacağının anlaşıldığını söyledi. Bahçeli, Milli Savunma Bakanının son olaylardan sonra "Operasyonun aciliyeti yok" demesinin gafletin hala sürdüğünü gösterdiğini savundu.

     Devlet Bahçeli MHP gurubunda yaptığı konuşmada, tezkere kararının, terörist unsurlar ve bölücüler üzerinde hiçbir tesir uyandırmadığını belirterek, Türkiye'nin şehitlerini uğurladığı bu günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye-İngiltere Stratejik Ortaklık" belgesi imzalamak amacıyla İngiltere'de olduğunu belirten Bahçeli, "Hangi taahhütlere gireceği de meçhuldür. 2006 yılının temmuz ayında ABD ile imzaladığı 'Stratejik Vizyon Belgesi'nin' mürekkebi henüz kurumamıştır. O belgenin gereği olan terörle mücadelede verilen hangi sözler tutulmuştur da şimdi başka bir ülke ile evrak imzalanmasından sonuç alınacaktır. Geçen ay Irak ile imzalanan ve adına mutabakat muhtırası denen içeriği tartışmalı sözleşmenin gereğini yapmaktan aciz
bir hükümetin bütün diplomatik girişimlerinin sonuçsuz ve tavizkar olması muhtemeldir. Tezkerenin geçtiği gün, Irak'tan telaşla gelerek Sayın Başbakan ile görüşen Irak Başbakan Yardımcısı'nın 'Görüşmelerden istediğimi aldım' diyerek gönül rahatlığıyla ülkesine dönmesi kuşkumuzu haklı çıkarmaktadır" dedi.

     Milli Savunma Bakanının son olaylardan sonra "Operasyonun aciliyeti yok" demesinin gafletin hala sürdüğünü gösterdiğini dile getiren Bahçeli, bir askeri harekat için daha ne kadar şehit verilmesi gerektiğini sordu.

     Bahçeli şöyle devam etti:
"Önceki akşam gerçekleşen ve adına devletin zirvesi denilen bir toplantının basın açıklamasında terörle mücadeledeki kararlılık vurgulanırken 'gereken bedel ne ise ödemekten kaçınılmayacağı'na dair bir ibare de dikkatimizi çekmiş bulunmaktadır... Bilinmelidir ki teröre gözyummak bölücülüğe gözkırpmak gidilen gaflet yolculuğunda Türk milleti zaten bu teslimiyetin bedelini şehitleriyle yeterince ödemiştir. Bizim ödeyeceğimiz bir bedel kalmamıştır. Şimdi bu bedeli ödeme sırası başkalarındadır... Nitekim, şehitlerine sahip çıkan Türk milletinin, ülkemizin kaçınılmaz bir noktaya gelmesi halinde, kendi haysiyetini ve birliğini, bir nefsi müdafa tavrıyla kendisinin korumaya çalışacağı anlaşılmaktadır. Hükümetin yasal yetkilerini kullanmaktan kaçınması ve çekinmesi veya gecikmesi halinde Türkiye'nin gücünün sorgulanacağı, caydırıcılığının tartışılacağı ve bölücülüğün ilave kazanımlar elde edebileceği bir sürecin başlaması kaçınılmazdır."

'Son gelişmeler çerçevesinde değerlendirildiğinde, PKK terör örgütünün yönetiminin İmralı'dan çıktığı ve Irak'ın kuzeyindeki peşmerge reisinin idaresine geçtiği anlaşılmaktadır. Ülkemizdeki bölücülük ve terörün elebaşı artık Barzani denen çete reisidir' diyen Bahçeli, Türkiye'ye kedisini bile vermeyeceğini 'zırvalayan' zihniyete Türk milleti ile alay etmenin ne demek olduğunun ayrıca hatırlatılması gerektiğini kaydetti.
Bahçeli, önümüzdeki dönemde, 'bölücülükle mücadele stratejisi hazırlanması gerektiğini belirterek, güvenlik birimlerinin talepleri dikkate alınarak, bölge halkının huzuru için olağanüstü hal ilan edilmesini önerdi.
Konuyla ilgili TBMM bünyesinde bir 'araştırma komisyonu' kurulmasını da isteyen Bahçeli, Türk milletinin her türlü sorunu aşacak güce sahip olduğunu ifade etti.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CEMİL ÇİÇEK, RTÜK'Ü GÖREVE ÇAĞIRDI

"ABD, PKK'YI GÖSTERMELİK VURACAK"

TERÖRLE İLGİLİ YAYINLARA DURDURMA
»  PKK'NIN SANAL ALEMDEKİ ÇİRKİN SAVAŞI
»  MUHSİN YAZICIOĞLU: "BARZANİ, SİYASİ FAHİŞE"
»  CHP-MHP : HÜKÜMETİN CESARETİ YOK
»  MUMCU IRAK İLE İLİŞKİLER DONDURULSUN
»  SINIR BÖLGESİNDE ASKER ALARM DURMUNDA
»  IRAK'TAN ANKARA'YA PKK İÇİN HEYET
»  DİCLE:PKK'NIN MEŞRU MÜDAFFA HAKKI
»  ABD, ORTAK OPERASYON YAPALIM DİYOR
»  PKK: "ASKERLERİNİZE ZARAR VERMEYECEĞİZ"
»  PKK'DAN KÜSTAH ÖNERİ: MASAYA OTURALIM
»  HİSARCIKLIOĞLU:TERÖRE KARŞI TEK VÜCUDUZ
»  KAYIP 8 ASKERDEN HABER YOK
»  ERDOĞAN:KENDİ BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKACAĞIZ
»  KIZLAR ASKERLİK KUYRUĞUNDA
»  BARZANİ'YE SON UYARI, 'YA KOMŞUMUZ OLACAKSIN YA..DA ..''
»  12 ŞEHİT VEREN BİRLİKTEN SON FOTOĞRAF
»  YARALI MEHMETÇİK DAĞLICA BASKININI ANLATTI
»  İŞTE TERÖRİSTLERİN HAVAYA UÇURDUKLARI KÖPRÜ
»  "TEZKEREYİ KULLANMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ"
»  KILIÇ'TAN LAİKLİK VURGUSU
»  ABDÜLLATİF ŞENER'DEN HÜKÜMETE ÖNERİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.