Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1549
EURO
38,2656
IMKB
10.030,000
ALTIN
2.915,690
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKAN ŞAHİN'E GÖRE, SÖYLEDİKLERİ ÇARPITILMIŞ
BAKAN ŞAHİN E GÖRE, SÖYLEDİKLERİ ÇARPITILMIŞ
 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak yaptığı “Benim iktidarımdan buna ne?” şeklindeki sözlerine açıklık getirdi. Konuşmasının çarpıtıldığını söyleyen Şahin, “Türkiye uzantılarını ciddiye alıyoruz” dedi.
 
3.10.2008 - 00:20
NTV’nin canlı yayınına katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Nermin Yurteri’nin sorularını yanıtladı. Bakan Şahin, Antalya’da yaptığı bir konuşmada Almanya’daki Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak, “Benim iktidarımdan buna ne?” şeklindeki sözlerinin çarpıtıldığın söyledi.

Bakan Şahin, Antalya’daki konuşmasıyla ilgili eleştiriler hakkında, yarım saatlik konuşmasından bir cümle alınarak, farklı değerlendirmeler yapıldığını ifade etti.

Türkiye’de siyasetin bir “itham yarışı şeklinde cereyan ettiğini” dile getiren Şahin, “Aslında benim siyasetten beklentim bir hizmet yarışı olmalıdır. Öylesine bir itham yarışı ki ne bayram ne seyran dinliyor” dedi.

Şahin, “Benim söylemek istediğim; ‘Birtakım insanlar suç işleyince, bunu hemen siyaset kurumuna yamamayın, bize yamamayın’ demek istedim. Sayın Baykal, ‘Adalet Bakanı bunun üstünü örtelim’ diye yorumluyor. Konuşmanın tümünü değerlendirmeden, bir cümlesini cımbızla kesip alarak sağlıklı sonuca ulaşmak mümkün değildir” dedi.

BİZ NE YAPTIK?

Şahin, muhalefetin, Almanya’daki Deniz Feneri davasını AK Parti iktidarına mal etme çabası içinde olduğunu anlatarak, şöyle devam etti: “Almanya’da bir Deniz Feneri davası var. Bazı vatandaşlar orada yargılanıp hüküm giyiyorlar. Muhalefet diyor ki ‘bu yolsuzluk sizin eserinizdir. Bunu siz yaptınız. Bu, AKP iktidarının bir yolsuzluğudur.’ Ben de dedim ki ‘bize ne bundan’. Yani yurtdışında yaşayan vatandaşlar bir suç işlemişlerse, Türkiye’de de bir suç işlemişlerse bunun faturasını niye bize kesiyorsunuz. Ancak kim suç işlerse işlesin, biz kime uzanırsa uzansın sonuna kadar gitmesi gerektiği düşüncesini her zaman muhafaza ettik. Hükümet olarak üzerimize düşeni yaptık. Şimdi dava orada bitti. Deniyor ki ‘uzantıları Türkiye’de’. Biz ne yaptık?”

Konuyla ilgili soruşturma yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Almanya’daki dosyanın bir nüshasını celp etmek üzere Adalet Bakanlığına yazı yazdığını bildiren Şahin, “Bayrama girdik. Ben hemen Pazartesi günü gereğini yapacağım. Dışişleri kanalıyla Almanya’daki o dosyayı buraya getirteceğim” diye konuştu.

Yazıyı henüz görmediğini belirten Şahin, dosyanın ekleriyle birlikte istenip istenmediğini bilmediğini, istek çerçevesinde dosyanın isteneceğini kaydetti.

Şahin, gerçekten dolandırıcılıktan hüküm giymiş bu kişilerle ilgili Türkiye’de de bağlantı tespit edilmesi ve delillerin ortaya konulması halinde Türkiye’de de aynı hukuk sürecinin cereyan edeceğini kaydetti.

İKTİDARI YIPRATMAK İÇİN BAHANE ARIYORLAR

Adını kullanarak menfaat temin ettiği bilgisi üzerine ihbar ettiği yakınının tutuklandığını anlatan Şahin, şunları kaydetti: “Biz, yolsuzlukla, suistimallerle mücadeleyi bu denli görev bilen bir anlayışa sahibiz. Partimiz de böyledir, iktidarım da böyledir. Kim suç işlerse cezasını mutlaka görmelidir. En yakınımız dahi olsa hiç fark etmez. Tabii dava açacak, yargılayacak, soruşturma açacak olan biz değiliz. Davayı açacak olan savcılardır, yargılayacak bağımsız yargıdır. Ama biz, ne Cumhuriyet savcılarımızın ne de yargı organlarımızın önünü tıkayacak bir tavır içinde oluruz. Onların önünü açarız, şu ana kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak. Sayın Başbakan’ın da, bizim de tepkimiz ne biliyor musunuz? Bir dernek, bir şahıs bir suç isnadıyla karşılaştığında bizimle bağlantı kurulması, bizimle ilişkilendirilmesi. Onunla değil, bizimle uğraşıyor. İktidarı yıpratmak için bahane aramaktır Sayın Baykal’ın yaptığı. Kendi belediye başkanları ile ilgili rüşvet ortaya çıkında Sayın Baykal diyor ki ‘yolsuzluğun partisi olmaz’. Sizinle ilgili olunca yolsuzluğun partisi olmuyor da bizimle hiç alakası olmayınca nasıl oluyor? Bu konuda çifte standart uygulanmaması lazım.”

ADALET BAKANI BİLGİ DAHİ ALMAMALI

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu’ndan Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili bilgi aldığı yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Şahin, soruşturma açıldığını basından öğrendiğini, daha sonra kendisini ziyaret eden Boyrazoğlu’nun konuyu ilettiğini ancak içerikle ilgili bilgi vermediğini kaydetti.

Şahin, “Türkiye’de bir siyasi olan Adalet Bakanı, yargıyı yönlendirecek bilgi dahi almamalıdır. ‘Yargıyı yönlendiriyor’ intibası uyandıracak bilgi dahi almamalıdır” dedi.

YARGI KARARI OLMADAN DİNLEME YAPILAMAZ

Telefon dinlemelerine de değinen Şahin, ilgili kurumların titiz olmasında fayda bulunduğunu ifade etti.

Şahin, iktidarın yasadışı dinleme yaptığı iddialarının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti: “Yargı kararı olmadan hiçbir kurum kimseyi dinleyemez. Eğer muhalefet böyle bir tespit yapmışsa ve bize bildirilirse, yetkili kurumlara bildirirse konunun üstüne şiddetle gideriz. Elde hiçbir delil olmadan ulu orta, tahmine ve yoruma dayalı beyanlarda bulunursak tedirginliğe yol açarız. Vatandaşların ‘ben de mi dinleniyorum’ diye kafalarında soru işaretlerinin oluşmasına yol açarız. Ben bu konuda görevli olan kurumların yargı kararı olmadan kimsenin telefonlarını dinlemediği kanaatindeyim. Bu konuda rahatım ve vatandaşlarımızın da rahat olmasını diliyorum.”

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Anayasa değişikliğinde uzlaşmanın önemine işaret eden Şahin, muhalefeti çalışmalara katkı vermeye çağırdı.

2010’A KADAR 16 YASA ÇIKARMALIYIZ

AB sürecinde yeni yasama yılında öncelikle Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu’nun yasalaşmasını hedeflediklerini anlatan Şahin, Türk Ticaret Kanunu’nun piyasa tarafından özlemle beklendiğini ifade etti.

Şahin, AB süreciyle ilgili Adalet Bakanlığının 2008 içinde 13, 2010 yılında da 3 yasa çıkarması gerektiğini kaydetti.

AF GÜNDEMDE YOK

Hükümetin gündeminde af olmadığını da belirten Şahin, Türk Ceza Kanunu’nun etkin pişmanlığı düzenleyen 221. maddesinde bir esneklik öngören değişiklik çalışması yapılmadığını belirtti.

TERÖRLE MÜCADELE

Adalet Bakanı Şahin, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının, terörle mücadele yasalarındaki bazı düzenlemelerin, terörle mücadelede bazı noktalarda sıkıntıya yol açtığına ilişkin bir yılı aşkın süredir yazılı başvuruları olduğunu anımsatarak, son olarak bayramdan önce Genelkurmay, emniyet ve terörle mücadelede tecrübeli savcıların katılımıyla çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Bu ekibin çalışması sonucunda bir rapor hazırlanacağını belirten Şahin, “Onlar bir öneri getirecekler. Terörle Mücadele Yasası’nda, Polis Vazife ve Selahiyetleri Yasası’nda ve diğer yasalarda terörle mücadelede zafiyete yol açtığı ileri sürülen hususlarla ilgili yeni bir yaklaşımda bulunabilir miyiz, bu rapor geldikten sonra devletin zirvesinde değerlendirilecek” dedi.
NTV



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler



DİLENCİLERE KARŞI SADAKA METRE

ERGENEKON TUTUKLULARINA ZİYARETÇİ AKINI YAŞANDI
»  ALTINOVA'DA YÜKSEK GERİLİM DEVAM EDİYOR
»  6 KÖYÜN ORMANINA AKP'Lİ AKİF GÜLLE'NİN ADI VERİLDİ
»  BAŞMÜZAKERECİLİK İÇİN BABACAN'IN YERİNE KİM GELECEK?
»  VATANDAŞ, BAYRAM'DA ZAM SAĞANAĞI ALTINDA KALDI
»  ERYILMAZ'DAN GÖKÇEK'E HODRİ MEYDAN
»  "YOLSUZLUK DAVASI AKP'Yİ KİRLETTİ"
»  YOLCU OTOBÜSÜNDE BIÇAKLI SALDIRI
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN, YARIN ORTA ASYA GEZİSİNE ÇIKIYOR
»  EMEKLİLER, AYLIKLARINA ZAM İSTEDİ
»  GATA'DA BÜYÜK SKANDAL
»  RTÜK'ÜN KARARINDAKİ ŞOK DETAY
»  DTP'LİLERE, 'ÖLDÜR' ÇAĞRISINA BERAAT
»  AZİZ YILDIRIM ÇİLEDEN ÇIKTI
»  ZAHİT AKMAN'I GÖREVE GETİREN MERKEL'Mİ?
»  ALTINOVA'DA GERGİNLİK SÜRÜYOR
»  ESKİSİNİN KARİZMASINI ÇİZDİK YENİ DENGİR MİR 'E İHTİYAÇ VAR
»  ERDOĞAN."YOLSUZLUKLAR BİZİM DÖNEMİMİZDE AZALDI"
»  KIBRIS'TA "ASKERSİZLEŞTİRME" ÇAĞRISI
»  ERBAKAN,ESKİ TALEBELERİNE SESLENDİ "İFLAS ETTİNİZ"
»  ERDOĞAN, BAYKAL'IN KARŞISINA ÇIKAMADI
»  ERUYGUR'UN ŞUURU YARI AÇIK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.