Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9119
EURO
37,4543
IMKB
9.720,000
ALTIN
3.311,940
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKAN'DAN BAYRAM ALIŞ VERİŞİ UYARISI
BAKAN DAN BAYRAM ALIŞ VERİŞİ UYARISI
 
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ramazan Bayramı öncesinde alışveriş yoğunluğunda tüketicileri dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda uyardı.
 
6.10.2007 - 13:40
      Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada, tüketicilerin sağlıklı koşullarda üretilmeyen, açıkta satılan, üzerinde etikete ve ambalajı bulunmayan ürünleri satın almamaları gerektiğini vurgulayarak garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanım kılavuzu bulunan ürünleri seçmesi gerektiğini ifade etti.
      Herhangi bir sorunla karşılaşan tüketicinin hiç çekinmeden Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Hattı ''Alo 175''i arayabileceğine ya da ''www.sanayi.gov.tr'' internet adresine şikayette bulanabileceğine işaret eden Çağlayan, illerde sanayi ve ticaret il müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren il tüketici sorunları hakem heyetlerine, ilçelerde kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren ilçe tüketici sorunlar hakem heyetlerine, ve tüketici mahkemelerine başvurulabileceğini kaydetti.
      Bir sorun karşısında yine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü ile tüketicinin korunmasına yönelik faaliyet gösteren dernek ya da vakıflara başvurulabileceğini belirten Çağlayan, 2007 yılı itibariyle 792,12 YTL tutarını aşmayan alışverişlerde direk tüketici sorunları hakem heyetlerine, bu tutarı aşan alışverişler için ise tüketici mahkemelerine başvurulması gerektiğini söyledi.
     
     BAYRAM ALIŞVERİŞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
      Öte yandan bayram alışverişinde dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Bakan Çağlayan, şu uyarılarda bulundu:
      -Alışverişe mutlaka alışveriş listesi ile çıkınız.
      -Malın fiyat ve kalitesini değişik yerlerden araştırmadan satın almayınız.
      -Alınması planlanan mallar ve miktarlar dışında alışveriş yapmayınız.
      -Satın alınacak mallardan beklenen yarar ve hizmeti daima akılda tutunuz.
      -Fiyatı uygun olan mallar arasında, garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu, satış sonrası hizmetleri alınacağı liste ve teknik düzenlemesine uygun malları almayı unutmayınız.
      -Satın alınacak malın çeşidine göre kullanım ve bakım özelliklerini öğreniniz.
      -Alışverişi tekrara tekrar geri dönmeler olmayacak, ağır maddeler en son alınacak şekilde yapınız.
      -Satıcının ve birlikte alışverişe çıkılan kişiler varsa bunların sözlerini temkinle karşılayınız ve plana sadık kalmaya çalışınız.
      -Tartı ve ölçü aletlerinin doğrudan kullanılmasına dikkat ediniz.
      -Alışveriş için makul ölçülerde kalite ve çeşitle mal bulunduran, fiyat etiketleri ve malların teşhir şekli alışverişe yardımcı olan iş yerleri seçiniz.
      -Plan dışı harcama yapmamak için alışverişe yorgun ve aç çıkmayınız.
      -Listedeki malları aldıkça çiziniz.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞÇİYE BAYRAM İKRAMİYESİ

BAKAN, UNAKITAN'DAN MAAŞ AÇIKLAMASI

UZAN, HÜKÜMETE NE TEKLİF ETTİ?
»  THY, PRESTİJ LİGİNDE 4. SIRAYA ÇIKTI
»  YOĞUN SAATTE KÖPRÜYE ZAM
»  SEKA AKDENİZ KAĞIT FABRİKASI OTEL OLACAK
»  MB:"ENFLASYONDA RAMAZAN ETKİSİ HİSSEDİLDİ"
»  IMF'YE HESAP VERMEKTEN KIL PAYI KURTULDUK
»  KEMER SIKMA GERİ GELİYOR,,KDV VE ÖTV ZAMLARI GÜNDEMDE
»  ENFLASYON BEKLENTİNİN ALTINDA!
»  TMSF'DEN İZMİR'Lİ ZORLU'LARA HACİZ
»  İLK HIZLI TREN FABRİKASI ÜRETİME BAŞLIYOR
»  İRAN ARABASI GELDİ
»  10 BİN 500 KİŞİ "TEKRAR EMEKLİ OL"DAN YARARLANMIŞ
»  UNAKITAN, ARIOĞLU'NU GÖZDEN ÇIKARDI
»  EURO'DAN BİRREKOR DAHA
»  IMF'NİN YENİ BAŞKANININ DUDAK UÇUKLATAN MAAŞI
»  MERKEZ BANKASI İSTANBUL'A GİTTİ Mİ?
»  BANKALARIN BAYRAM KREDİSİ REKABETİ
»  SSK PRİMLERİNDE İŞVERENE KIYAK
»  NATAŞA'LI REKLAM TARTIŞMA YARATTI
»  DÜNYAYI ŞAŞKINA ÇEVİREN ÇİN İŞİ TAKLİT MARKALAR
»  BANKACILARDAN MAAŞ AÇIKLANMAS INA TEPKİ GELDİ
»  İKİNCİ EMEKLİLİKTE AYLIK ARTIŞI DURDURULDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.