Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1186
EURO
38,1555
IMKB
9.923,000
ALTIN
2.919,860
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKAN'DAN TIRTIKLADIKLARI PARAYLA ZENGİN OLDULAR
BAKAN DAN TIRTIKLADIKLARI PARAYLA ZENGİN OLDULAR
 
Eski bakan Güner'in bankadaki parasını zimmetine geçiren Eryiğit çifti, bu parayla karpuz ticareti yaparak bir servet elde etti. Banka ve Güner'in zararını ödeyen çift 'etkin pişmanlık'tan da yararlanacak
 
3.9.2007 - 10:30
Eski Kültür Bakanı Agah Oktay Güner'in bankadaki hesabından 2 milyon 726 bin 891 YTL'sini zimmetine geçiren bankacı Nilgün Eryiğit ile kocası Halil İbrahim Eryiğit'in parayı işleterek zengin oldukları ortaya çıktı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Güner ile eşinin banka hesaplarındaki paranın ortadan kaybolmasına ilişkin soruşturmayı tamamladı. Savcı Vahdet Polatkan'ın açtığı davanın iddianamesine göre, tutuklu sanıklardan Nilgün Eryiğit'in Ankara'da bir bankanın Çankaya Şubesi'nde müdür olduğu, kocası Halil Eryiğit'in de Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda işçi kadrosundan emekli olduğu kaydedildi.

İtibarlı müşteriler odaya

İddianamede, Nilgün Eryiğit'in itibarlı bir müşteri olan Güner'i odasında ağırladığı sırada hesabından para çekmeye başladı. İddianamede bankacı Eryiğit'in, 1 Haziran 2005-16 Nisan 2007 arasında Güner'in hesabına 345 kez girerek işlem yaptığı belirtildi.
Eryiğit'in, hesaptaki 1 milyon 883 bin 191 YTL'yi kocasının hesabına yatırdığının vurgulandığı iddianamede, zimmet olayı başladıktan sonra karı-kocanın yaşam standardının yükseldiği, lüks evler alıp döşedikleri kaydedildi. Halil Eryiğit ve okuldan yeni mezun olan kızının, kendilerine cip ve şirket satın aldıkları, kredi kartı harcamalarının 19 ayda 744 bin 887 YTL'yi bulduğu ifade edildi.

Karpuz zenginleri

Bankacı Eryiğit'in zimmetine geçirdiği parayı eşiyle birlikte "sermaye" olarak kullandığı da ortaya çıktı. Çiftin, bu parayla aldıkları karpuzları büyük alışveriş merkezlerine sattıkları, bu yolla milyon YTL'lik servete sahip olduğu vurgulandı. İddianamede, "Halil Eryiğit, eşinden aldığı paraları sermaye yapıp mal alarak satmak, evler, cipler ve şirketler satın almak suretiyle kendisince zimmete geçirilen paraları aklamaya çalışmıştır. En önemli delil, sanığın sermayesiz yaptığı milyon YTL'lik mal alımlarıdır" denildi.
İddianamede, Eryiğit çiftinin soruşturma sırasında yeni TCK'daki "etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlanmayı istedikleri belirtildi.

2 yıl sonra serbestler

Çiftin, Güner'in hesabından işlettikleri ve bankanın zararı olan toplam 2 milyon 726 bin 891 YTL'yi bankaya geri ödedikleri, bu nedenle, mevzuat uyarınca almaları gereken cezanın yarısından kurtuldukları kaydedildi.
Yeni TCK'daki etkin pişmanlık hükmüne göre, neden olunan zararın karşılanması halinde verilmesi gereken ceza yarı oranında indiriliyor. Bu nedenle 6 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması gereken çifte 3 yıldan 6 yıla kadar ceza verilebilecek. Mahkeme, cezayı alt sınırdan verirse, parayı işleterek zengin olan çift, İnfaz Kanunu'na göre 2 yıl hapis yatttıktan sonra serbest kalacak.


Mahkeme karar verecek

İddianamede, Eryiğit çifti hakkında zimmet suçundan elde ettikleri gelire el konulmasına dair bir talepte bulunulmadı. Banka da, zararının karşılanmış olması nedeniyle şikâyetinden vazgeçti. Ancak savcılık yine de kamu davası açtı. Eryiğit çiftinin zimmet suçundan elde ettikleri gelire el konulup konulmayacağı da yargılama sonunda belli olacak.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DİYARBAKIR'DA KAZA:5 ÖLÜ, 8 YARALI

ARABA'NIN İÇİNDE AŞK YAPARKEN UÇTULAR

GECE ÇIPLAK YÜZEN KIZA CEZA KESTİLER
»  DAYISINA "VUR BENİ " DEDİ O DA TEK KURŞUNLA VURDU
»  MAGANDALARIN TEK RAKİBİ TRAFİK CANAVARI
»  DÜĞÜN KONVOYUNDA KATLİAM GİBİ KAZA: 7 ÖLÜ
»  TUĞBA ÖZAY'DAN ŞOK İFADELER
»  İŞ BAŞVURUSU'NA GİTTİ TECAVÜZE UĞRADI
»  CANER'E DAYAĞI ÇEKEN KAMEREMAN TUTUKLANDI
»  MADEM DUL'SUN DEDİLER 5 KİŞİ TECAVÜZ ETTİLER
»  GİRESUN'DA FECİ KAZA: 4 ÖLÜ
»  DİLENEREK 15 GÜNDE 5 BİN 732 YTL TOPLADI!
»  FINDIK TOPLAMAYA GELEN KADINA 5 KİŞİ TECAVUZ ETTİ!
»  BALDIZINI KAÇIRDI TEK KURŞUNLA İNFAZ EDİLDİ
»  PENİS CİNAYETİNDE SEVGİLİYE TUTUKLAMA
»  FATİH KAYMAKAM'INA İRTİKAP SORUŞTURMASI
»  SABAHAT TUNCEL'İN DOKUNULMAZLIĞI DURUŞMASI
»  BIÇAKLI SOPALI YOLCU KAVGASI
»  AFYON'DA TRAFİK KAZASI:3 ÖLÜ 26 YARALI
»  ÜÇ GÜNLÜK BEBEĞİ HASTANE BAHÇESİNE ATIP KAÇTILAR
»  DÖRT YILDIZLI OTELDE BELLBOY TECAVÜZÜ
»  MİT'İN TRAFO VE SU MOTORLARINI YÜRÜTTÜLER
»  DİNK CİNAYETİ'NDE TRABZON EMNİYETİ TEMİZ ÇIKTI
»  SAHTKE TEDAS'ÇIYA LİNÇ GİRİŞİMİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.