Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1991
EURO
37,8919
IMKB
9.565,000
ALTIN
2.918,650
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKAN,"OĞLUMA BOL KAZANÇ VER YARABBİ"
BAKAN, OĞLUMA BOL KAZANÇ VER YARABBİ
 
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, büyük oğlunun kurduğu şirketin açılışını yaptı
 
5.4.2008 - 18:02

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye’nin AB yolculuğunun devam ettiğini belirterek, Türk girişimcileri ve şirketlerinin AB kaynaklarından daha fazla yararlanması gerektiğini söyledi.

Bakan Başesgioğlu, büyük oğlu Hakan Başesgioğlu’nun kurduğu ARGEV adındaki Proje ve Uygulama Danışmanlık Sanayi Ticaret ve Limitet Şirketi ARGEV'in açılışını yaptı. Hakan Başesgioğlu'nun Kastamonu merkezli kurduğu şirket Çankırı, Sinop, Karabük, Bartın, Zonguldak’daki yerel yönetimlere ve sivil toplum örgütleri ile KOBİ’lere danışmanlık hizmeti verecek.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, oğlunun şirketinin açılışında yaptığı konuşmada, AB fonlarından İspanya ve Yunanistan’ın milyar dolarlık kaynaklar kullandığını Türkiye’nin de bu kaynakları doğru ve bilinçli bir şekilde kullanması gerektiğini söyledi. Başesgioğlu, “Bugün açılışını yaptığımız şirket, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım noktasında ortaklık programında yapılacak projeleri değerlendirecek ve Kastamonu’daki yerel yöneticilere ve girişimcilere, sivil toplum örgütlerine kaynak kullanımı konusunda yardımcı olacak bir merkezdir” dedi.

Türkiye'nin AB yolculuğunun devam ettiğini, birçok ülkenin AB fonlarından bir çok kaynak kullandığını vurgulayan Başesgioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir İspanya, bir Yunanistan gerçekten milyarlarca dolarlık kaynak kullanmışlar ve alt yapılarını da buna göre yapmışlardır. Bu Türkiye açısından önemli bir kaynaktır. Ancak bu kaynaktan istifade etmek için çok ekonomik ve önemli projelerin yapılması gerekiyor. Bunun için danışmanlığa, bilgiye ihtiyaç var. Umarım Kastamonu’da bu danışmanlığı ve bilgiyi bu eksikliği danışmanlık merkezide karşılayacaktır. Kastamonumuza ve Batı Karadeniz’e AB fonlarından önemli fon kaynaklarının gelişine yardımcı olacaktır. Hem bir çok insana istihdam sağlayacak, hem de yeni alanlarda memleketimizin ve ülkemizin kalkınmasını sağlayacaktır. Bunun için bu girişimcilerimizi kutluyorum. Çalışan kardeşlerimize başarılar diliyoruz. Memleketimize hayırlı olsun.”

DİYALİZ MERKEZİ AÇTI

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Özel Anadolu Hastanesi bünyesinde kurulan Anadolu Diyaliz Merkezi’nin açılışını yaptı. Buradaki konuşmasında da eğitim ve sağlık konusunun hükümetinin olmazsa olmazı olduğunu belirten Başesgioğlu, “Sağlıkta büyük adımlar atıldı. Hükümet olarak sizlerin en yakın ve seri şekilde sağlık hizmetine ulaşmanız için tüm engelleri ve duvarları kaldırdık. Hastanelere gitme konusundaki kısıtlamalar kaldırıldı. Eczanelere ulaşma konusunda engeller kaldırıldı. Aradaki bürokratik engeller kaldırıldı” dedi.

Sağlığın parayla ölçülmeyeceği anlayışıyla hareket ederek gerekli oılanakları zorlayıp ödenek ayırdıklarını kaydeden Başesgioğlu, “Burda şunu hatırlatmakta fayda var. Sosyal Güvenlik ödeme yapıyor, bunu nasıl yapıyor sizlerden topladığı vergilerden yapıyor. Bunun için sağlık konusundaki harcamalarda daha ekonomik ve dikkatli olmak zorundayız. Çünkü şu anda ulaştığımız rakamlar belirli büyüklüktedir” dedi.

Başesgioğlu, sağlık harcamalarının devlete yükünün 2007 yılında 30 milyar YTL’ye ulaştığını ve bunun 12 milyar YTL’sinin ilaca ödendiğini kaydederek, “Dolayısıyla ilaçın büyük bir kısmıda yurt dışından geldiği için yurt dışına transfer ettiğimiz paradır. İlaç tüketiminde ve sağlık konusunda daha bilinçli olmak zorundayız. Sağlıkta yeni anlayışa girmemizde fayda var. Yani hasta olmadan doktora gelmemiz lazım. Hasta olduktan sonra doktora gelmek bir şey ifade etmiyor. Hasta olmadan tüm çekaplarımızı ve kontrollerimizi yaptırmamızda fayda var. Böyle yaptığımız tardirde sisteme daha faydalı olacağımızı unutmamalıyız” diye konuştu. (HÜRRİYET)

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TUNCAY ÖZKAN'IN ANNESİ'NE İLGİNÇ TEKLİF

ÇEVİK KUVVET POLİSİ , SİLAHLA VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

DEMİREL'DEN ERDOĞAN'A 'ÜÇ ÇOCUK' YANITI
»  ÇÖP KAMYONU UÇAĞA ÇARPTI
»  PKK'DAN SİİRT'TE HAİN SALDIRI
»  YARGITAY CUMHURİYET SAVCISINDAN MÜTHİŞ AÇIKLAMALAR
»  RECAİ KUTAN, ERBAKAN'I BÖYLE SAVUNDU
»  ROTARYENLER, DEMİREL'İ AYAKTA ALKIŞLADI
»  ERDOĞAN: "GERİLİMİN TARAFI OLMAYACAĞIZ"
»  ABD'DEN ERDOĞAN'A 'SULUKULE'Yİ KORUYUN' MEKTUBU
»  "MHP'YE VERDİĞİM OYU HELAL ETMİYORUM"
»  SINIR ÖTESİ PKK'LI İNFAZI
»  PKK'DAN BELÇİKA'YA ROJ TV ÇALIMI
»  ERBAKAN'IN EVDE 5 YILDIZLI HAPİS DÖNEMİ BAŞLIYOR
»  AKP'YE KARŞI TOBB VE ŞENER PROJESİ
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN MAHREM MEKTUPLARI
»  DAĞDAKİ ÇOBAN, AYSUN KAYACI VE ŞEYHLER..!
»  BU SEFER ERDOĞAN TAZMİNAT ÖDEYECEK HEMDE CEPTEN
»  BAYKAL, "GÖRÜŞÜN DEMEK ROMANTİK TALEP"
»  ESKİ AKP'LİLER BULUŞTU
»  "GÜL, YASAMATİK GİBİ ÇALIŞIYOR"
»  DSP, CHP İLE BİR DAHA İTTİFAK YAPMAYACAK
»  "MAHCHESTER UNİTED İLE FİNAL OYNARIZ"
»  APO'NUN DOĞUM GÜNÜ BAHANESİYLE İSYAN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.