Önceki gece Olimpiyat Stadı’nda yaşananları hep birlikte ekranlardan izledik. Beşiktaş- Galatasaray maçının son dakikasında bazı Beşiktaşlı taraftarların sahaya girmesinin ardından sandalyeler havada uçuştu. Maç bitirilmeden, hakem kararıyla ertelendi.
Maçın ardından sosyal medyada AK Partili bazı vekiller, siyasetçiler ve gazeteciler olayın sorumlusunu bulmuşçasına Çarşı Grubu’nun üzerine yüklenmeye başladılar. Onlara göre Gezi olaylarında aktif olan grup, önceki gece yaşananları organize etmişti. Suçlu bulunmuş, siyasetçiler ve gazeteciler linç kampanyasına başlamıştı.
Bu plan görünürde ayakları yere basıyor gibi görünse de içinde büyük çelişkiler barındırıyordu. Çarşı Grubu stadın üst katında yerlerini almıştı. Sahaya girmek için kanatlarının olması ve uçmaları gerekiyordu.
İşte bu çelişkiden yola çıkarak olayları araştırmaya başladım. Gözüme ilk çarpan AK Parti Küçükçekmece mahalle teşkilatından bir ismin Facebook ’ta paylaştıkları oldu. Bir ay önce ortaya çıkan 1453 Kartallar adlı gruba dâhil olan bu kişi, arkadaşlarına sahaya nasıl girdiklerini, bedava biletleri temin etme şekillerini, sahaya ilk önce 1453 grubundan arkadaşlarının girdiğini anlatıyordu.
Yazdıklarını, fotoğrafını, AK Parti’deki resmî görevini Tiwitter ’dan paylaşmamın ardından, psikolojik operasyon yapan AK Partili siyasetçiler susmaya başladılar. Sabah saatlerinde ise ilginç bir gelişme oldu ve Küçükçekmece AK Parti teşkilatı İsmail adlı bu gencin sayfalarında olan resmini alelacele kaldırdılar. Bu olayı şunun için yazdım. Olayların içinde Çarşı Grubu’ndan birileri de olabilir. Siyasetçi ve gazeteci olarak gerçeğin peşinde olup, tüm sorumluları ortaya çıkarmamız gerekiyor. Ancak birilerinin siyasi oy uğruna manipülasyon yapıp, statlarımızı önünü alamayacağımız büyük olaylara doğru götürüyor. Buna dur demek ve stat terörünü ortadan kaldırmak için partili ayrımı yapmadan olaylara karışanları tespit edip, en ağır şekilde cezalarını vermemiz gerekiyor
YAZININ TAMAMI AŞAĞIDAKİ LİNKTE...
http://www.taraf.com.tr/mehmet-baransu/makale-aslinda-ne-oldu.htm