Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1770
EURO
38,2168
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.894,970
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL:"KENNEDY'İDE BEN ÖLDÜRDÜM"
BAYKAL: KENNEDY İDE BEN ÖLDÜRDÜM
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin grup toplantısında konuştu:
 
15.4.2008 - 15:42
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, geçen haftanın en önemli olayının AK Parti kongresinde 10. Yıl Marşı'nın söylenmesi olduğunu ifade ederek, 'Siz diyeceksiniz ki Başsavcılık iddianameyi hazırladı, ondan söylüyorlar. Kesinlikle hayır. Atatürk, o kadar büyük insan ki kendi haklılığını, gücünü 80 küsur yıl sonra bunlara da kabul ettiriyor' dedi.

Baykal, Erdoğan'ın verip veriştirdiğini, kolayını bularak, sıkıştığı her noktada CHP'yi ve kendisini suçladığını ileri sürerek, Erdoğan'ın, ölümünden sonra Atatürk'ün resminin paralardan çıkarılmasıyla ilgili kendisini suçladığını söyledi.

1938'de kendisinin daha ayağa kalkmadığını, emeklediğini anlatan Baykal, 'Erken yürüdüm ama o kadar da erken yürümedim. Başbakan, 1938'in güya hesabını soruyor, soracak hesap var da benden soruyor. Bu işlere iyice alıştı, Başbakan biraz daha sıkışırsa, ABD'de Kızılderililerin katledilmesinin sorumlusu olarak da bizi gösterebilir. Hatta Kennedy cinayetinin faili de tam netlik kazanmadı' diye konuştu.

'SEN DE ATATÜRK'ÜN ARKASINDAN SİYASET YAP'

Erdoğan'ın, 'Deniz Baykal, Atatürk'ün arkasına saklanmasın, Atatürk'e dayanarak politika yapmasın' dediğini belirten Baykal, kimsenin arkasına saklanarak politika yapmadıklarını, kimsenin arkasına saklanmasını gerektiren şaibesinin bulunmadığını kaydetti.

Baykal, hakkında yolsuzluk iddiası bulunmadığını, yalan söylemediğini, takiye yapmadığını, rüşvet almadığını dile getirerek, 'Niye saklanayım ben. Alnım açık, başım dik, milletin karşısındayım. Saklanmaya ihtiyacım yok' dedi.

Baykal, Atatürk'ün de dokunulmazlıkların da arkasına saklanmadığını ifade ederek, Erdoğan'ın hakkında kalpazanlıktan, evrakta sahtecilikten, cürüm için teşkilat kurmaktan dosyası bulunduğunu öne sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Saklanıyorsan sen saklanıyorsun Sayın Erdoğan. Ahlakımıza, siyasetimize güveniyoruz, siyasetimizden saklanmıyoruz. 'Atatürk'ün arkasından siyaset yapma' diyor, gel sen de Atatürk'ün arkasından siyaset yap. Atatürk'ün arkasından siyaset yapmak yanlış değil, yasalara, ülkenin menfaatlerine aykırı değil.

Ben isterim ki sen de onunla birlikte siyaset yap, sen niye yapmıyorsun? Hepimizin o ortak zeminde siyaset yapmamız lazım, bunu istiyoruz. Bunu suç gibi anlaman; yanlışın burada. Dinin arkasından, inançların arkasından siyaset yapılmaz. Ama Atatürk'ün arkasından, ilkeleriyle, düşüncesiyle, hedefleriyle siyaset yapılır.'

'ATATÜRKÇÜLÜĞÜNÜ BEDAVADAN İSPATLAMIŞ OLUYOR'

Salonda bulunan bir vatandaşın, 'Hikmetyar'ın arkasından yapıyor' demesi üzerine Deniz Baykal, 'Sen ona bakma, Hikmetyar'dan yapar, ondan sonra 10. Yıl Marşı'nı söyler' diye konuştu.

'Başbakan Erdoğan'ın, CHP'nin Atatürkçülüğüne yönelik bir kuşku yaratma ihtiyacına girdiğini, Atatürk konusunda samimiyetsizlikle suçlamak için, 'Bunlar Atatürk öldükten sonra, Atatürk'ün resimlerini paradan çıkardılar' dediğini' kaydeden Baykal, 'Böylece hem bizim Atatürkçülüğümüzle ilgili kuşku yaratmış oluyor hem de kendi Atatürkçülüğünü bedavadan ispatlamış oluyor' görüşünü savundu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"PARTİMİN KAPATILACAĞINA İNANMIYORUM"

"301, MECLİSİN BİLECEĞİ BİR İŞ"

BAYKAL:" EKONOMİ CAN ÇEKİŞİYOR"
»  ALTINTOP'LARI ÇARPAN KADIN
»  DTP'Lİ 53 BAŞKANA HAPİS CEZASI
»  DTP'DEN 301 TEKLİFİNE DESTEK YOK
»  "ERGENEKON'UN SONU ŞEMDİNLİ GİBİ OLUR"
»  "YENİ PARTİ KURMAYACAĞIZ, REFERANDUM PLANIMIZ DA YOK"
»  MHP'NİN 301 AFİŞLERİ AKP'Lİ BELEDİYELERE TAKILDI
»  BAHÇELİ'DEN 301 RESTİ
»  UGANDA'DA KİLİTLİ OKUL FACİASI, 21 KİŞİ ÖLDÜ
»  "VURGUNCULAR, MUTFAĞI YANGIN YERİNE ÇEVİRDİ"
»  DEMİREL'E, 'MORRİSON SÜLEYMAN' PROTESTOSU
»  İŞSİZLİK, OCAK 2008'DE 11.3 OLDU
»  30 BİN DONÖR'ÜN HAYATI KOPYALANDI
»  GALATASARAY'A FAK-FUK-FON'DAN PARA ÖDENMİŞ
»  KILIÇDAROĞLU'NA BÇG FİŞLEMESİ!
»  "MHP'NİN UYAN TÜRKİYE ATAĞI"
»  GÜLEN İÇİN YARGITAY'DAN 24 KANIT
»  GÜLEN'E DOKUNAN YANMAYA DEVAM EDİYOR
»  İŞTE O DÜŞMAN SOROS
»  TURHAN ÇÖMEZ'DEN MÜTHİŞ İDDİA
»  DEMİREL, KAPATMA DAVASINI DEĞERLENDİRDİ
»  VELİ KÜÇÜK İÇİN DUBLÖR KULLANILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.