Altn fiyatlarının ramazan ayında nasıl olduğu ve ramazan sonrası ne yönde değişeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçer, ramazan ayında altının ons fiyatında 1180 dolar rekor düşük seviyeleri gördüğünü anımsatarak, fiziki altına getirilen kısıtlamalar ve vadeli piyasadaki rekor kısa pozisyonlar sebebiyle altında düşüşlerin sürdüğünü anlattı.
Hindistan'ın ardından, Pakistan'ın da altın alımlarına sınırlama koymasının fiziki altın talebinde bir miktar baskı unsuru olduğunu aktaran İçer, "Yılın ikinci yarısında Çin'de fiziki talepte artış görülse de toplam talebi nisan ayındaki seviyelere çıkaramadığı görülüyor. FED Başkanı Bernanke'nin senatoda yaptığı genişlemeci konuşmanın ardından yükselen altın fiyatları, ay ortasında 1350 dolar seviyesini test etmişti" ifadelerini kullandı.
Gökalp İçer, son açıklanan verilerin ve açıklamaların ardından gerilemenin bir miktar daha sürdüğünü dile getirerek, ABD ekonomik göstergelerinde, büyüme verilerinde, konut piyasasında, tüketici güven endeksinde, perakende satışlarda ve dayanıklı tüketim mal siparişlerinde toparlanmanın devam ettiğini, bu sebeple FED'in yıl sonuna doğru tahvil alımlarında kısıntıya gideceği beklentisinin korunduğunu belirtti.
FED'in 2015 ortasına kadar düşük faiz politikasını devam ettirmesi beklense de doların küresel olarak güçlü seyretmesine yol açan sürecin ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin hala yüzde 2,50 seviyesinin üzerinde seyretmesine yol açtığını kaydederek, "Emtia fiyatlarının ve gelişmekte olan piyasa para birimlerinin de hala baskı altında olduğunu görüyoruz. Bu yöndeki fiyatlamanın, yıl sonuna doğru devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.hürriyet