Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1995
EURO
37,9519
IMKB
9.559,000
ALTIN
2.912,390
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞBAKAN, İŞ VE AŞ VAAD EDEMİYOR AMA ÇOCUK YAPIN DİYOR
BAŞBAKAN, İŞ VE AŞ VAAD EDEMİYOR AMA ÇOCUK YAPIN DİYOR
 
Millete Üç çocuk yaptırmakta ısrarlı olan Başbakan Erdroğan, doğacak olan çocuklara aş ve iş konusunda ise bir güvence veremiyor. Sadece yapın diyor..
 
5.4.2008 - 21:27

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Trabzon Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, AK Parti’nin kurulmasının ardından, 2001 Kasım’ında geldiği Trabzon’da vatandaşlara seslendiğini belirten Erdoğan, “Meydandan, belediye binasından halka seslendim. Rahmetli Menderes aynı yerden halka hitap etmiş ve ‘Yeter söz milletindir’ demişti. Yıllar sonra Türkiye’de yeni bir demokratikleşme hamlesinin arifesinde aynı balkondan Trabzon’a seslenme bahtiyarlığını elde ettim. O Trabzon meydanında adeta gürleyen tarihi kalabalığa ‘Yeter söz de, karar da milletindir’ demiştim” dedi.

İktidarları döneminde birçok reform yaptıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: “Demokrasi, insan hak ve özgürlükleri, ekonomi, siyaset, dış politika, sosyal politikada, Türkiye’nin yıllardır arzu ettiği reformları gerçekleştirdik. Türkiye’yi hak ettiği noktaya ulaştırmak, muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak için gece gündüz demedik mücadele ettik.”
OY BENUM SEVDİCEĞUM...
“Ankara’dan gerilim ve korku senaryoları üreterek hiçbir yere varılamaz” diyen Erdoğan, bir Trabzon türküsünü örnek vererek, şöyle konuştu: Şu Trabzon türküsü ne güzel ifade etmiş: ‘Oy benum sevdiceğum. Olur mu böyle, olur mu böyle keder?/ O Sürmene Yaylasi 15 doktora bedel.’ O kederli, gergin, karamsar hallerinden kurtulacaklar; hastalıklardan da kurtulacaklar ama cesaretleri yok ki gelsinler buraya. Bu milletle bir kucaklaşsalar, milletle aynı yöne bir baksalar, kronik, gerilim üzerine kurulmuş siyaset anlayışından kurtulacaklar. Ama yok...”

ÖNCELİĞİMİZ LAİK CUMHURİYETİ KALKINDIRMAK

Gerilimin tarafı olmadıklarını savunan Erdoğan, “Biz, AK Parti olarak, bugüne kadar hiçbir gerilimin tarafı olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Bizim önceliğimiz demokrasi, bizim önceliğimiz ekonomi, milletimizin, ülkemizin refahıdır. Bizim önceliğimiz demokratik, laik, sosyal hukuk devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kalkındırmaktır” dedi.

BAYKAL’LA ZAMAN KAYBETMEYELİM

Konuşması sırasında “Vur, vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin” şeklinde slogan atan partilileri susturan Başbakan Erdoğan, “Hiç onunla zaman kaybetmeyelim. Hiç kaybetmeyelim, hiç” dedi.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ VAR, ÜÇ ÇOCUK DİYORUM

Daha önce yaptığı “3 çocuk doğurun” çağrısını yineleyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: “Bazıları da rahatsız oluyor. ‘Başbakan 3 çocuk dedi’. Evet dedim. Yine diyorum. Niye? Türkiye’nin gücünü, Türk milletinin devamını isteyen, buna karşı çıkamaz diyorum. Bunu söylüyorum. En az 3 diyorum. Bu benim bir başbakan olarak talebim. Düşünce özgürlüğü yok mu? Var. Sorumluluk yok mu? Var... Ben bunun gereğini yapıyorum. Ben, kendim affedersiniz evlendiğim zaman çok zengin bir ailenin çocuğu olarak evlenmedim. Ben de aslında orta tabakanın altında bir ailenin çocuğu olarak evlendim. Şu anda ‘sakın ha doğum yapmayın’ diyenler... Bakın, çok açık ve net söylüyorum; bu ülkenin yararını, geleceğini düşünmüyorlar. Eğer şu andaki nüfus artış oranıyla devam edersek 2037 yılında Türkiye’nin nüfusu yaşlı nüfus haline gelecektir. Bakın, ben hesapla, bilimle konuşuyorum. Onun için bu oranın artması lazım. Artması lazım ki nüfusumuz genç kalsın. Bak Avrupa anlıyor, ‘biz yanlış yaptık’ diyor. Şimdi nüfusumuzun yüzde 65’i 60 yaşın altında diyor. Bizi de birileri bu oyuna kurban etmek istiyor. Almanya şimdi para veriyor; ‘evlen, doğur’ diyor, doğuramıyor.”

Başbakan bunları anlatırken vatandaşlarda görüşlerini şöyle açıkladılar, "Tüm bunları söyleyen Başbakan sürekli sallıyor doğacak çocuklara aş ve iş konusunda eğitim konusunda bir güvenceden söz etmiyor ve  sözde veremiyor. Sadece çoğalın diyor. Herkesi kendisi gibi çocuklarına gemicikler alacaklanı veya yumurta ve mısır tüccarlığı yaptıklarını sanıyor.  Bu ülkede 10 milyon işsizin bulunduğunu, insanların köle gibi çalıştırıldığını eğer bilmiyorsa zaten bulunduğu yeride hak etmiyor. söyledikleri fanteziden öte birşey değil. başbakan hayal aleminde"   
AMAÇLARI SİSTEMİ KİLİTLEMEK

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı’na karşı çıkanlara yanıt veren Erdoğan, “Ama bu solcular ve onun yanında olanlar hepsi buna karşı çıkıyor. ‘Biz işçinin, emekçinin yanındayız’ diyorlar ama bunun karşısına dikiliyorlar. Çünkü bunların işçiden, emekçiden yana olmak gibi bir derdi yok. Sistemi kilitleme derdi var. Yaptıkları hep bu olmuştur bu ülkede dikili bir ağaçları olmamıştır” dedi.

TRABZONLU GENÇLERE UYARI

“Elinde satırla, döner bıçağıyla dolaşan bir gençlik istemiyoruz. Elinde kalemi, kitabı, bilgisayarıyla dolaşan bir gençlik istiyoruz” diyen Erdoğan, Trabzonlu gençlere de sağduyu çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan, “Tahriklere karşı son derece dikkatli olun. Trabzon’a nifak tohumları sokmak isteyenlere karşı son derece dikkatli olun” diye konuştu.

ENGEL OLMAK İSTEYENLER, SELAM DURACAK

Öte yandan, Trabzon’un ardından Erzurum’a geçen Başbakan Erdoğan, kendisini havaalanında karşılamaya gelen vatandaşlara seçim otobüsü üstünden seslendi.

Erdoğan, “İnanıyorum ki kar, dolu, fırtına sükun bulacak. Sana engel olmak isteyenler, hizmet yolunda selam duracak. Hiç endişe etmeyin” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


STAJYER SÜRÜCÜ UYGULAMASI GELİYOR

YARSAV'DAN LAİKLİK UYARISI

BÜYÜKANIT'IN İSTİFASINI İSTEYEN ORGENERAL!
»  BAKAN,"OĞLUMA BOL KAZANÇ VER YARABBİ"
»  TUNCAY ÖZKAN'IN ANNESİ'NE İLGİNÇ TEKLİF
»  ÇEVİK KUVVET POLİSİ , SİLAHLA VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ
»  DEMİREL'DEN ERDOĞAN'A 'ÜÇ ÇOCUK' YANITI
»  ÇÖP KAMYONU UÇAĞA ÇARPTI
»  PKK'DAN SİİRT'TE HAİN SALDIRI
»  YARGITAY CUMHURİYET SAVCISINDAN MÜTHİŞ AÇIKLAMALAR
»  RECAİ KUTAN, ERBAKAN'I BÖYLE SAVUNDU
»  ROTARYENLER, DEMİREL'İ AYAKTA ALKIŞLADI
»  ERDOĞAN: "GERİLİMİN TARAFI OLMAYACAĞIZ"
»  ABD'DEN ERDOĞAN'A 'SULUKULE'Yİ KORUYUN' MEKTUBU
»  "MHP'YE VERDİĞİM OYU HELAL ETMİYORUM"
»  SINIR ÖTESİ PKK'LI İNFAZI
»  PKK'DAN BELÇİKA'YA ROJ TV ÇALIMI
»  ERBAKAN'IN EVDE 5 YILDIZLI HAPİS DÖNEMİ BAŞLIYOR
»  AKP'YE KARŞI TOBB VE ŞENER PROJESİ
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN MAHREM MEKTUPLARI
»  DAĞDAKİ ÇOBAN, AYSUN KAYACI VE ŞEYHLER..!
»  BU SEFER ERDOĞAN TAZMİNAT ÖDEYECEK HEMDE CEPTEN
»  BAYKAL, "GÖRÜŞÜN DEMEK ROMANTİK TALEP"
»  ESKİ AKP'LİLER BULUŞTU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.