Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1892
EURO
37,8736
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.927,930
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞKENT'TE SUÇ PATLAMASI
BAŞKENT TE SUÇ PATLAMASI
 
Başkentte son bir hafta içinde meydana iki ayrı olayda, 25 yaşındaki tezgâhtar Ayşe Akkuzu ve 17 yaşındaki lise öğrencisi Hacı Bulut sokak ortasında öldürüldü.
 
19.11.2006 - 10:08

Akkuzu gaspçıların, Bulut da daha önce tartıştığı arkadaşının kurbanı oldu. İki gencin sokak ortasında öldürülmesi, Ankara'nın asayişi sorununu tartışmaya açtı. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, 4.5 milyonluk bir kent olan Ankara'da asayişin berkemal olduğunu belirterek "Bir gasp olmuş, bir kişi öldürülmüş, bunlar 4.5 milyonluk bir kentte abartılacak şeyler değil" dedi. Ancak asayişle ilgili veriler, Yılmaz'ı desteklemiyor. Ankara'da geçen yıla göre asayiş olayları yüzde 57.33 artış gösterdi.

17 YTL için cinayet
Ankara'nın asayişini tartışmaya açan ilk olay, Yenimahalle'de yaşandı. Bir tekstil atölyesinde tezgâhtar olarak çalışan Ayşe Akkuzu, iş çıkışında gaspçıların saldırısına uğradı. Parasını ve cep telefonunu isteyen gaspçılara direnen Akkuzu, gaspçılardan B.A. tarafından kasığından bıçaklandı. Gaspçılar Akkuzu'nun içinde 17 YTL ve cep telefonu bulunan çantasını alıp kaçarken; ağır yaralanan genç kız, Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak Akkuzu, dört gün sonra hastanede yaşamını yitirdi.Ayşe Akkuzu'yu bıçaklayan 18 yaşındaki B.A., olayın ardından dört suç ortağıyla birlikte gözaltına alındı. Gaspçıların, genç kızın çantasındaki parfümü içki niyetine içtikleri öğrenildi. B.A. tutuklanırken; yaşları 18'den küçük olan dört suç ortağı serbest bırakıldı. Ankaralıları korkutan ikinci olaysa Yenidoğan'da meydana geldi. Yıldırım Beyazıt Lisesi son sınıf öğrencisi Hacı Bulut, okuldan eve giderken silahlı saldırıya uğradı. Kurusıkıdan bozma bir tabancayla başından yaralanan Bulut, ağır yaralı olarak Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak Bulut da beş gün sonra hastanede yaşamını yitirdi. Bulut'un cebindeki 5 YTL ve cep telefonunu alındığı iddia edildi. Ankara Emniyet Müdürü Yılmaz, Bulut'un daha önce tartıştığı bir arkadaşı O.E. (18) tarafından vurulduğunu açıkladı. Yılmaz, Bulut'un daha önce babasının yanında O.E.'yi küçük düşürücü sözler söylediğini ve olayın bu nedenle gerçekleştiğini belirlediklerini söyledi.

Başkentte bir asayiş sorunu olmadığını savunan Yılmaz, "Burası 4.5 milyonluk bir kent. Bir gasp olmuş, bir kişi öldürülmüş. 4.5 milyonluk bir kentte bunlar abartılacak şeyler değil. Olay olur, polis de faillerini yakalar. Gaspçıyı yakalayıp adalete teslim ettik. Diğer olayın failini de belirledik, onu da yakalayacağız. Asayiş konusunda diğer illere göre çok çok iyiyiz. Bir rahatsızlığımız yok" dedi.

İlk altı ayda 24 bin 833 suç
Ankara Emniyet Müdürü "abartılacak bir şey yok" derken, Emniyet Genel Müdürlüğü verileri başkentteki suç patlaması konusunda yeterince açık bir tablo veriyor. Bu verilere göre, Ankara'da 2005 yılının ilk altı ayında toplam 15 bin 784 asayiş suçu işlenirken; bu yılın aynı döneminde işlenen asayiş suçu sayısı, 24 bin 833'e yükseldi. Bu istatistiklere göre, Ankara'daki asayiş olaylarının geçen yıla göre artış oranı yüzde 57.33 olarak gerçekleşti.

Ankara'da geçen yılın ilk altı ayında 7 bin 356 olan hırsızlık sayısı, 12 bin 660'a; 152 olan gasp-yağma sayısı, 257'ye; 65 olan kasten adam öldürme sayısı, 84'e, 1024 olan kasten adam yaralama sayısı 1335'e, 1866 olan darp sayısı da 2 bin 67'ye fırladı.

Haber:Soner Arıkanoğlu/Radikal



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEZARLIK MANZARALI FUHUŞÇULARA SUÇÜSTÜ

CONO AŞİRETİNE "SEHER VAKTİ " OPERASYONU

SIR İNTİHAR'DA BASKI İDDİASI
»  HASTA ROLÜ YAPIP GASP'A KALKTILAR
»  TECAVÜZE UĞRADIĞI DOĞUM YAPINCA ORTAYA ÇIKTI
»  ÇOCUKLARA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA ARTIŞ VAR
»  ZABITALAR İLE ATARABACILAR MEYDAN SAVAŞI 3 ÖLÜ
»  İMAMLAR İMAMLARI SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ.
»  HASTANE MORGUNDA OTOPSİ DAYAĞI
»  BOTAŞ'TA İNTİHAR EDEN BAŞMÜFETTİŞ, AİLESİNDEN ÖZÜR DİLEDİ
»  11 YAŞINDAKİ KIZA TECAVÜZ
»  ERZİNCAN'DA KÖYLÜLERİN TECAVÜZ ÖFKESİ
»  DHKP-C PARASIZLIKTAN MARKET SOYDU
»  OTOMOBİLLİN BAĞAJINDAN KADIN CESEDİ ÇIKTI
»  ANNESİ'NİN ARKADAŞINA TECAVÜZ
»  EV SAHİBİ- KİRACI TARTIŞMASI KANLI BİTTİ
»  ANNESİNİN ARKADAŞINA TECAVÜZ ETTİ
»  GARSONLARIN BAHŞİŞ KAVGASI KANLI BİTTİ
»  MİLLETVEKİLİ'NİN LOKANTASINDA YANGIN
»  POLİS KATİLİ'NDEN ŞOK İDDİA
»  POLİSE BÜYÜ YAPMAYA KALKINCA!
»  ASKERE GİTMEMEK İÇİN KENDİNİ BIÇAKLADI!
»  LPG TÜPÜ İÇİNDE UYUŞTURUCU
»  CİNNET GEÇİRİP AİLESİNİ KATLEDEN İMAM YAKALANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.