Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1490
EURO
38,0702
IMKB
9.891,000
ALTIN
2.915,600
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BELÇİKA BUGÜN ADALET SINAVI VERECEK
BELÇİKA BUGÜN ADALET SINAVI VERECEK
 
Belçika adaleti tarafından bu yılın şubat ayında çeşitli hapis ve para cezalarına çarptırılan terör örgütü DHKP-C üyelerinin temyiz davasının görülmesine bugün başlanacak.
 
11.9.2006 - 04:27
Terörist Fehriye Erdal ve terör örgütü DHKP-C üyesi 10 sanığı Belçika'da işledikleri suçlardan yargılayan Bruges Ceza Mahkemesi, 28 şubatta açıkladığı kararda, Fehriye Erdal'a dört yıl, DHKP-C'nin başı Dursun Karataş'a beş yıl, örgütün sözcüsü Musa Asoğlu'na altı yıl, Kaya Saz, Bahar Kimyongür, Zerrin Sarı ve Şükriye Akar Özordulu'ya dörder yıl hapis cezası vermişti.
 
Mahkeme, sanıkları 10 yıl boyunca kamu haklarından mahrum etmeyi de kararlaştırmış, Asoğlu'nu 5 bin 500, diğerlerini 2 bin 500 euro para cezasına çarptırmıştı.
 
Mahkemede bulunan Asoğlu, Saz ve Özordulu hemen tutuklanmış, Kimyongür, Belçika'da sabit ikameti bulunduğu gerekçesiyle temyiz hakkı çerçevesinde serbest bırakılmıştı.
 
Hollanda'da, terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve Türkiye'nin isteği üzerine kırmızı bültenle arandığı için nisan ayında bu ülkede yakalanarak gözaltına alınan ve yaklaşık iki aydır tutuklu bulunan Bahar Kimyongür daha sonra serbest bırakılmış, Kimyongür ise hem Belçika hem de Hollanda devleti aleyhine tazminat davası açtığını açıklamıştı.
 
Adalet Bakanı örgütün bürosunu kapatmıyor
 
Belçika'da bir ikamette göz hapsinde bulunduğu varsayılan ve karardan iki gün önce ‘izini kaybettiren’ Erdal ile diğer sanıklar firarda sayılıyor.
 
Bruges Mahkemesi, ayrıca, DHKP-C'yi ‘terör örgütü’ olarak nitelendirmiş ve Belçika'da adli ve siyasi alanda örgütün bu sıfatına resmiyet kazandırmıştı.
 
Adalet Bakanı Laurette Onkelinx, mahkemenin bu kararına rağmen terör örgütünün Brüksel'deki ‘irtibat bürosu’nu kapatmayı reddediyor, ‘temyiz sonuçlarının beklenmesi gerektiğini’ savunuyor.
 
Bruges Ceza Mahkemesi’nin terör örgütü DHKP-C ve üyelerine ilişkin kararından sonra, Gent Temyiz Mahkemesi süreci başlatıldı.
 
Mahkeme, temyiz başvurularını bugünden itibaren ele almaya başlayacak. Firarda olan sanıklar da mahkemede avukatları tarafından temsil edilecek.
 
Fehriye Erdal'ın Türkiye'deki suçları
 
Sabancı Holding Otomotiv Grubu Başkanı Özdemir Sabancı, Toyota-Sa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'nin 9 ocak 1996 tarihinde öldürülmesi olayının zanlılarından olan terörist Fehriye Erdal, 26 eylül 1999'da Belçika'da Neşe Yıldırım adına düzenlenen sahte pasaportla yakalanmıştı.
 
Belçika, Türkiye'nin iade talebini, idam cezasının yasalardaki varlığı nedeniyle reddetmiş ve bu arada teröristin siyasi sığınma başvurusunu da geri çevirmişti.
 
Erdal, bir yıl kadar hapis yattıktan sonra bir evde gözaltına alınmıştı. Belçika'nın Gent Mahkemesi, terörist Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanamayacağı yönünde görüş bildirmişti.
 
Gent Mahkemesi kararında, teröristin Avrupa Terörizme Karşı Mücadele Sözleşmesi çerçevesinde yargılanamamasına gerekçe olarak, Sabancı suikastında kullanılan silahın 'tam otomatik' değil, 'yarı otomatik' olması gösterilmişti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EN TAZE EL KADİDE GÖRÜNTÜLERİ

VE CASTRO İŞ BAŞI YAPIYOR

COCA COLA KABİL'DE FABRİKA AÇTI
»  HAPİSHANE KAÇKINI YAKALANDI HALK ŞENLİK YAPTI
»  İSLAMOBİLLE MÜSLÜMANLIĞA ÇAĞRI
»  AMERİKA ASKERLERİNE TÜRKİYE YASAĞI KOYDU
»  YUNANİSTAN'IN BÜYÜKANIT KORKUSU
»  KAÇIRILAN UÇAKLARI "VURUN" EMRİ
»  NATO ASKERLERİ 94 TALİBAN ÖLDÜRDÜ
»  BLAİR, İŞÇİ PARTİSİNİ BATIRDI
»  PAPA: "BATI TANRIYI UNUTTTU"
»  BU DA APTAL HIRSIZ
»  POPOYA ANLIK TEMAS SUÇU
»  AHMEDİNECAD, ABD'DEN VİZE BEKLİYOR
»  ULUSLARARASI BİKİNİ KRİZİ!
»  BARZANİ, MEYDAN OKUDU
»  AMERİKA KÜRT BAYRAĞI'NA " OK" DEDİ
»  79 YAŞINDAKİ KADIN BANKA SOYMAYA KALKTI!
»  NATO OPERASYONUNDA 20 TALİBAN ÖLDÜRÜLDÜ
»  İNGİLİZLERDEN MÜSLÜMANLARA HELAL ÇİKOLATA
»  SABANCI VE AK PARTİ İLE FİGARO'DA
»  ATATÜRK'E HAKARET KARİYERİNDEN ETTİ
»  İSRAİL'DEN RUSYA'NIN ÖNERİSİNE RET!
»  6 ÜLKE İRAN İÇİN TOPLANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.