Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2801
EURO
37,5039
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.930,740
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BEN DE BEYRUT’TA OTOMOBİL BOMBASININ PATLADIĞI YERDEYDİM.
BEN DE BEYRUT’TA OTOMOBİL BOMBASININ PATLADIĞI YERDEYDİM.
 
Spothaber Yazarı Eyüp Coşkun, Lübnan eski Başbakanı Hariri'nin suikastini saniye saniye yaşadı. Çoşkun, yaşadıklarını ve bundan sonra olacakları "spothaber" için yazdı. İşte Eyüp Coşkun'un yaşadıkları...
 
15.2.2005 - 09:38

Lübnan 17 yıl süren iç savaşın ardından tam da “küllerinden yeniden doğmaya” hazırlanırken, hiç beklenmedik bir şekilde eski Başbakan Refik Hariri’ye yapılan bombalı araç saldırısıyla alt üst oldu.

 

Ben de olayın olduğu gün yani pazartesi sabah saatlerinde, yeniden inşa edilen bir zamanların yeşil hattı civarındaydım. İşlerimi yapıp tam da şehrin doğu kesiminde bulunan evime doğru 12.55 civarında yola çıkarken, bulunduğum aracı bile yerinden sarsan büyük bir patlama oldu.

 

Hemen ne olduğunu düşünmeye çalıştım. Bir kac saniye içinde İsrail uçaklarının hava sahasını geçmiş olabileceğini, bir yerlere bomba atabileceğini düşündüm. Aklıma belki de Hizbullah kaynaklı bir patlama olacağı geldi.

 

Ancak birden şehrin batı kesiminde, sahile yakın bir yerden dumanların yükseldiği haberini aldım bana gelen telefonla. Hemen yolumu değiştirdim. Yoldaki insanlar bile ne olduğunu anlamaya çalışırken olay yerine ulaştım.

Şehrin sahile inen tek yolunda, oteller bölgesinde dumanlar yükseliyordu. Trafik durmuştu. Aracımı park ettim. Koşarak olay yerine gittim. Olayın büyüklüğü yerde yatan yaralılardan, ambulans seslerinden, insanların bağırışlarından anlaşılıyordu. Her yerde araba parçaları bulunuyordu. Ne olduğunu anlamak mümkün değildi. Büyük bir şaşkınlıkla yaralılar ambulanslara yükleniyor, insanlar koşturuyordu.

 

Kalabalığı yararak olay yerinin ortasına giderken ikinci ama küçük bir patlama oldu. Asker ve polisler sivilleri olay yerinden uzaklaştırmaya çalışırken, olayın olduğu yerde bulunan St. George Oteli’nin birinci katına çıktığımda gerçeği gördüm.

 

Yaklaşık 3 metre derinliğinde ve 15 metre uzunluğundaki dev kraterin yanında bulunan konvoy yanıyordu. Konvoyun kime ait olduğunu o anda sorduğumda aldığım çevapla beynimden vuruldum. Eski Başbakan Refik Hariri’nin konvoyuydu bombalı saldırıya hedef olan.

 

Kadere bakın ki, iç savaş sonrası Beyrut’u yeniden Ortadoğu’nun gözbebeği haline getirmek isteyen Hariri, en çok önem verdiği, kurşunlanan binaları restore ettirdiği şehrin en şık semtinde, suikasta uğramıştı.

 

Olay yerinde itfaiye hemen müdahale ederek yangını söndürdü. Konvoyda bulunan araçlara içindekileri kurtarmak için müdahale edildi. Ama artık çok geçti. Çünkü kısa sürede otomobillerden kalanlar söküldükten sonra, içerden yanan insanların cesetleri çıkarıldı.

 

Lübnan, son birkaç yılda yeniden turizmi geliştirmiş, özelikle Arap turistleri ülkeye çekmeyi başarmıştı. Ekonomi düzelme yoluna giriyordu. Tek engel ülkede siyasi yönetime hakim olan Suriye egemenliğiydi.

 

Eski Başbakan Hariri’de, Lübnan’ın batıyla en çok ilişkisi olan, Fransa Cumhurbaşkanı Chirac ile yakın dost olan lideriydi. O da Dürzi lider Velid Canbolat ile birlikte, Suriye karşıtı cephede yer alıyordu. 10 yıl süren başbakanlığı süresince, ülkeyi demokrasi ile yönetmeye çalışırken, hep Suriye engellemeleriyle karşılaşmıştı.

 

Umarım bu suikastZümrüd-ü Anka Kuşu gibi,  “küllerinden yeniden doğmaya çalışan Beyrut”un yıllarca süren bir zamanların“bal ve süt ülkesi” olma özlemini engellemez.

 

 

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇİN'DE GRİZU PATLAMASI 203 KİŞİ ÖLDÜ...

LÜBNAN'DA HARİRİ'NİN ÖLÜMÜ NEDENİYLE 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ...

UMUTSUZ HASTA ÇOCUKLARI İÇİN BANKA SOYDU
»  HARİRİ SUİKASTİNİ ADI DUYULMAYAN BİR GRUP ÜSTLENDİ !!!
»  FLAŞ...FLAŞ..FLAŞ ... BEYRUT'TA PATLAMA, LÜBNAN ESKİ BAŞBAKANI ÖLDÜ...
»  DÜŞEN AFGAN UÇAĞINDA CESETLERE HALA ULAŞILAMADI...
»  CHARLES 'IN ZOR KARARI "YA TAHT, YA CAMİLLA"!!
»  ERKEK ERKEĞE SEÇİM'DE RADİKAL İSLAMCILAR ÖNDE!!
»  İSPANYA'DA KORKUTAN YANGIN
»  IRAK'TA SEÇİMİ Şİİ'LER KAZANDI, MECLİS'TE 132 SANDALYE ALMALARI BEKLENİYOR...
»  MEKSİKA'DA EVİN ÜSTÜNE UÇAK DÜŞTÜ 4 KİŞİ ÖLDÜ!!!
»  BAHİS OYNAYAN HAKEM, KAÇAR DİYE TUTUKLANDI!!!
»  ANNAN'RUMLARI KORKUTTU!!
»  DÜŞÜK BEL PANTOLON CEZA'DAN KURTULDU!!
»  MEKSİKA'DA SEKS VE EĞLENCE FUARI!!!
»  ÇİN SEDDİ YOL YAPIMI KAZASINA UĞRADI!!!
»  PAPA İYİLEŞTİ
»  KADDAFİ'NİN OĞLU LÜBNAN'LI MODELİ HASTANELİK ETTİ!!
»  PRENS CHARLES EVLENİYOR,!!!
»  İNGİLTERE'DE TÜRK FINDIĞI'NDA ZEHİR İDDİASI!!!
»  İRAN'DAN ABD'YE UYARI!!
»  SUUDİ ARABİSTAN'DA KADININ ADI YOK!!
»  ÇİN'DE 2 HAFTADA 200 KİŞİ İDAM EDİLDİ!!
»  ATEŞKES'E HAMAS GÖLGESİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.